Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

WAR OF THE DEAD (2011)


Ο Φιλανδός Marko Makilaakso ξεκίνησε τα γυρίσματα της ταινίας στην Λιθουανία το 2007 . Η παραγωγή των 1 εκατομμυρίου ευρώ είχε διάφορα σκαμπανεβάσματα , αλλά τελικά ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε 4 χρόνια αργότερα .
Φυσικά είμαστε πίσω στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , αλλά οι νεκροζώντανοι αυτή τη φορά είναι κυρίως Ρώσοι !
1941 . Ομάδα από ηρωικούς Αμερικάνους και Φιλανδούς στρατιώτες έχουν αποστολή καταστροφής ενός Γερμανικού οχυρού , χαμένου κάπου στα σύνορα Φιλανδίας - Ρωσίας . Το 1939 οι γνωστοί δοκιμαστές των ανθρώπινων ορίων με την Βαυαρική προφορά και την ροπή στην σατανική επιστήμη , έκαναν στην γύρω περιοχή  "Αντι-Θανατικά" πειράματα σε Ρώσους αιχμάλωτους . Δύο χρόνια αργότερα τα πειράματα σταματούν , και ο ίδιος ο Χίτλερ δίνει διαταγή να καταστραφεί κάθε αρχείο . Τα "πειράματα" θάβονται ομαδικά ...

Ο Andrew Tierman ( ο Εφιάλτης στο 300 , DEAD CERT ) είναι ο Martin Stone . Είναι από τους λίγους επιζώντες (αυτός , ένας απ'τους Φιλανδούς , και ένας Ρώσος με την κοπέλα του) που καταφέρνουν να φτάσουν στο Γερμανικό καταφύγιο/οχυρό , και βλαστημεί την ώρα και τη στιγμή ...
Ο Jouko Ahola ( KINGDOM OF HEAVEN ) είναι ο διοικητής των Φιλανδών . Έχει διαφωνίες με τον Stone , αφού αυτός είναι πιο πολύ της φιλοσοφίας πυροβόλα πρώτα και ρώτα μετά . Μετά από δαγκωνιά θα μολυνθεί , και θα κάνει τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα για τους υπόλοιπους καθώς θα τους πάρει στο κυνήγι . Έχει και τελική μάχη με τον Stone . Θυμίζει κάτι από Schwarzenneger δεκαετίας '90 . Του φέρνει και στην προφορά κάπως . Ο Ahola είναι στ'αλήθεια σκληρός τύπος , αφού έχει κερδίσει τον τίτλο "Πιο Δυνατός Άντρας" το 1997 και 1999 .
------------------------------------------------------------
Το όλο περίεργο της υπόθεσης είναι πως οι Φιλανδοί ήταν σύμμαχοι της Γερμανίας κατά τον Β'Παγκόσμιο , οπότε η μικτή ομάδα Φιλανδών-Αμερικάνων , είναι λίγο παράδοξη . Όπως και νά'χει , μέσα στο καταφύγιο υπάρχουν και Ρώσοι νεκροζώντανοι , και ναζί .
Τα ζόμπι είναι γρήγορα και δυνατά , και παίζει πολύ μάχη σώμα με σώμα (ανάμεσα σε ελάχιστες ευτυχώς "παρκουριές") . Βέβαια δεν υπάρχουν πολλά κοντινά σε σάπια πρόσωπα , και δεν υπάρχει ιδιαίτερη καφρίλα στους θανάτους αλλά η όλη δράση είναι σαν να βλέπεις κανονική πολεμική ταινία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.