Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

DIARY OF THE DEAD (2007)

"Αν δεν συμβεί μπροστά στην κάμερα είναι σαν να μην έγινε ποτέ .."
Ο μήνας αφιέρωμα στο αγαπημένο genre έφτασε επιτέλους ! Ήταν να το ξεκινούσα και στο προηγούμενο μπλογκ πέρυσι τέτοια εποχή , το Spider Must Eat You To Live (R.I.P.) , αλλά οι καλοί άνθρωποι του Blogger team θεώρησαν σωστό να με σβήσουν και να μη μου δώσουν ευκαιρία να σώσω τις 1500 αναρτήσεις μου ... Δεν πειράζει . Δεν θα τους πετύχω τους καργιόληδες στην ζόμπι αποκάλυψη που έρχεται ;! Θα είναι οι πρώτοι που θα γευτούν την κοντόκαννη ...
Το Diary είναι η πέμπτη ταινία με νεκροζώντανους του μπαρμπα-Romero , και ίσως η καλύτερη για 'μένα . Γυρισμένη μέσα σε 23 μήνες , με ελεγχόμενο προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων δολαρίων και καλή διάθεση από τους πλούσιους φίλους του παππού , αφού από Steven King , Guillermo del Toro και Quentin Tarantino , μέχρι Simon Pegg και Tom Savini , όλοι τους "ακούγονται" ως εκφωνητές νέων κατά την διάρκεια των γεγονότων (που συμπίπτουν χρονικά με το ξέσπασμα της επιδημίας της πρώτης ταινίας) ... Είναι η καλύτερη , γιατί απλά δεν μοιάζει με τις προηγούμενες του . Είναι πιο pov και πιο "αληθινή" από πλευρά ατμόσφαιρας . Είσαι και εσύ εκεί κατά κάποιο τρόπο . Δεν είναι Romero με λίγα λόγια ... Τουλάχιστον δεν είναι ο Romero που έχει φτιάξει ο κάθε απροσάρμοστος στο κεφάλι του , με τα αντι-καταναλωτικά μηνύματα και τα πράσινα ζόμπι (αντί αλόγων) να καταγγέλουν την αποχαυνωμένη αστική τάξη . Χέστηκα . Αίμα και έντερα και μηδενισμό θέλω από αυτού του είδους ταινιών , όχι κοινωνική κριτική ...
Αυτή τη φορά , η κάμερα ακολουθεί μια παρέα νεαρών κινηματογραφιστών που έχουν πάρει τα βουνά παρέα με έναν καθηγητή τους από το Πανεπιστήμιου του Πίτσμπούργκ για να γυρίσουν μια ταινία τρόμου . Βλέπουμε ότι βλέπουν από την στιγμή που ξεσπάει η ζόμπι αποκάλυψη μέχρι την τελευταία πνοή των περισσοτέρων από αυτούς . Οι νεκροί περπατούν στη γη και όλοι τρέχουν να προλάβουν τις οποιεσδήποτε εκρεμμότητες έχουν αφήσει . Γκόμενες στην άλλη άκρη της πόλης , γονείς , κτλ ... Εδώ γαμιέται ο πλανήτης και εσύ φτιάχνεις ταινίες ;! 
Ώπ , πάλι μήνυμα ρε Romero ; Γαμώτο ...
 Ο Joshua Close ( THE EXORCISM OF EMILY ROSE , THE PLAGUE , THE DAY THE EARTH STOOD STILL ) είναι ο Jason Creed , ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ "Ο Θάνατος του Θανάτου" . Για ταινία τρόμου πήγαινε στην αρχή , αλλά του βγήκε καταγραφή της αποκάλυψης ... Την έχει δει σταυροφόρος της αλήθειας και κυκλοφορεί με την κάμερα παντού .
H Michelle Morgan ( FIRE SERPENT , STARGATE ATLANTIS ) είναι η Debra Moynihan , η κλασμένη γκόμενα του Jason . Την βρίσκει κλειδαμπαρομένη στον κοιτώνα της πίσω στο πανεπιστήμιο , και τον πρήζει να πάνε να τσεκάρουν τους γονείς της στην άλλη άκρη της πολιτείας ! Δεν γουστάρει και πολύ την κάμερα του Jason μέσ'τα μούτρα της συνέχεια . Δεν βρίσκει ζωντανούς τους γονείς της και τον μικρό της αδελφό όταν επιστρέφει στο σπίτι της . Παρόλο που εκείνοι κινούνται ακόμη ... Όταν πεθαίνει ο Jason συνεχίζει την "αποστολή" του .
O Shawn Roberts είναι ο Tony Ravello  , ο κυνικός μάτσο εξυπνάκιας που φτιάχνει το μέηκαπ των "ηθποιών" της ταινίας του Jason . O Roberts είναι ίσως ο πιο αναγνωρισμένος από το υπόλοιπο κάστ , αφού μετά από τρία χρόνια περνάει στην αθανασία ως Wesker στο RESIDENT EVIL: AFTERLIFE (2010) .
H Tatiana Maslany ( GINGER SNAPS : UNLEASHED , THE MESSENGERS , DEFENDOR , ALPHAS ) είναι η Mary Dexter . Οδηγάει το τροχόσπιτο της παρέας . Θέλει απλά να πάει στο σπίτι της . Παίρνει δύναμη απ'τον θεό , αλλά o νέος υπέροχος κόσμος που ξεδιπλώνεται μπροστά της θα την αναγκάσει σύντομα να βάλει ένα πιστόλι στο κεφάλι της .... και να επιστρέψει ...
Ο Joe Dinicol ( THE VIRGIN SUICIDES , SCOTT PILGRIM VS THE WORLD ) είναι ο Eliot Stone , ο γυαλάκιας ξερακιανός της παρέας . Κι αυτός για το σπίτι του τραβάει .
O Chris Violette είναι ο Gordo Thorsen , το άλλο γυμνασμένο ομορφόπαιδο της παρέας . Μέχρι που τον δαγκώνει ένας μέσα στο νοσοκομείο . Πεθαίνει , επιστρέφει , η κοπέλα του τον πυροβολεί στο κεφάλι . Πέρα από το RETURN TO SLEEPAWAY CAMP (2008) έχει κάνει και ένα φεγγάρι τον Power Ranger (τον Κόκκινο και τον Μπλέ) στο POWER RANGERS S.P.D. (2005) !
H Amy Lalonde ( MUTANT X , HEARTSTOPPER ) είναι η Tracy Thurman , η ξανθιά σεξουάλα γκόμενα του Gordo .
Ο Philip Riccio ( FLASHPOINT ) είναι ο Ridley Wilmott . Το πλουσίοπαιδο που ζεί στο απομακρισμένο μέγαρο . Κάνει την μούμια στην ταινία του Jason και είναι ο πρώτος που έφυγε παρέα με μια γκόμενα για να πάει να κλείστει στο φρούριο σπίτι του . Όλοι καταλήγουν εκεί προς το τέλος , αλλά όσο ασφαλής και να είναι ένας χώρος , πάντα κάτι δεν θα υπολογιστεί σωστά ... Ειδικά άμα ο ιδιοκτήτης είναι μολυσμένος και έχει ακόμη στο πίσω μέρος του σπιτιού , μέσα στον πάτο της πισίνας την νεκροζώντανη οικογένεια παρέα με τους υπηρέτες του .
O Scott Wentworth ( KUNG FU: THE LEGEND CONTINUES ) είναι ο Αndrew Maxwell , ο καθηγητής . Είναι κλασμένος στο ουϊσκι όλη την ώρα . Όταν δεν πίνει , δίνει μαθήματα φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας με αγγλική προφορά . Ξέρει και χειρίζεται θαυμάσια το τόξο . Αυτός , ο Tony και η Debra , είναι η μόνοι που επιζούν , και κλείνονται μέσα σε ένα δωμάτιο πανικού , όταν γεμίσει το μέγαρο του Ridley με ακάλεστους επισκέπτες ...
Ο R.D. Reid είναι ο Sammy ο κουφός Αμις αγρότης . Είναι ο Glen από το DAWN OF THE DEAD (2004) ! Χρησιμοποιεί δυναμίτη και ένα δρεπάνι . Κάνει δυνατή έξοδο με το δρεπάνι του ...
O Alan Van Sprang ( EARTH: FINAL CONFLICT , SAW 3 , IMMORTALS ) είναι το κάθαρμα της εθνοφρουράς που κλέβει τα τρόφιμα από την παρέα μαζί με τους παραστρατιωτικούς φίλους του . Επιστρέφει και στο SURVIVAL OF THE DEAD (2009) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.