Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ZOMBIELAND (2009)




" Απέφευγά τους ανθρώπους πολύ πριν γίνουν όλοι ζόμπι . Τώρα που είναι όλοι τους ζόμπι , μου λείπουν οι άνθρωποι ..." 
Ο Columbus είναι ένας νεαρός που προσπαθεί να πάει στους γονείς του που ζουν στο Ohio . Μετά την αποκάλυψη που προήλθε από τις τρελές αγελάδες , ακολουθεί με ευλάβια τους 30 κανόνες επιβίωσης και κατ'αυτό τον τρόπονα συνεχίζει αναίμακτα τον δρόμο του . Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει , είναι πως πολύ απλά ο κόσμος έχει καταστραφεί και παντού υπάρχουν πεινασμένοι νεκροζώντανοι ! Στη πορεία , το σχέδιο του Columbus αλλάζει , καθώς συναντάει σταδιακά τους Tallahasee , Wichita και Little Rock .
O Jesse Eisenberg ( THE VILLAGE , THE SOCIAL NETWORK ) είναι ο Columbus . Μοναχικός νεαρός , που πρίν την αποκάλυψη ήταν ο αρχετυπικός μπουκλάτος φλώρος με τα απίστευτα level στο World of Warcraft . Ευτυχώς που η αποκάλυψη τον αφύπνησε κάπως και βγήκε απ'το σπίτι του , ενώ η συναναστροφή του με εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους τον ξεψάρωσε τελείως . Επιτέλους θα ξεπεράσει τον εαυτό του και τους κανόνες του , και θα ερωτευτεί .
O Woody Harrelson ( NATURAL BORN KILLERS , DEFENDOR ) είναι ο Tallahase . Σκληρός τύπος με φυλακόβιο βλαχο-μουστάκι και πτυχίο στα όπλα . Μπορεί να φαίνεται χοντράνθρωπος , αλλά κάποτε είχε έναν γιο και ζούσε μόνο γι αυτόν . Εξουδετερώνει με ευκολία κάθε εχθρό και έχει μόνο ένα σκοπό : Να βρεί επιτέλους μερικά Twinkies πριν λήξουν όλα για πάντα ...
Η Emma Stone ειναι η Wichita , γνωστή και ως Krista (είναι η μόνη που αποκαλύπτει το κανονικό της όνομα στην ταινία) . Καυτό γκομενάκι που ξέρει να χρησιμοποιεί τους πάντες προς όφελός της . Δεν γνωρίζουμε πολλά για το παρελθόν της . Μαζί με την 12χρονη αδελφή της Little Rock ( Abigail Breslin - SIGNS ) έχουν βάλει σκοπό να πάνε προς το Pacific Playland , ένα φημισμένο λούνα πάρκ , γιατί υποτίθεται πως εκεί δεν υπάρχουν ζόμπι . Γνωρίζουν τους άλλους δύο , αλλά καταφέρνουν να τους παραμυθιάσουν και να τους πάρουν αυτοκίνητο και όπλα . Συνήθιζαν να το κάνουν στους πάντες και πριν την καταστροφή . Την δεύτερη φορά γίνονται φίλοι και έρχονται πιο κοντά . Αλλά πόσο να δεθείς και να εμπιστευτείς κάποιον ; Με τα πολλά οι αδελφές ξανακλέβουν το αυτοκίνητο και φτάνουν επιτέλους στο λούνα πάρκ . Με το που ξεκινάνε τα μηχανήματα , όλα τα ζόμπι από τις γύρω περιοχές μαζεύονται σαν σμήνος ελκόμενα από τα λαμπερά φώτα και τον θόρυβο της μουσικής ... 
Ο Bill Murrey κάνει τον εαυτό του . Κάποια στιγμή η παρέα φτάνει στο Χόλυγουν και ξεκουράζεται στο σπίτι του , χωρίς να ξέρουν ότι είναι ακόμη ζωντανός . Ο Murray περνάει τις μέρες του βαμμένος ώς νεκροζώντανος , ώστε να μπορεί να περιφέρεται ελεύθερα και εκτός του σπιτιού του , αφού δεν τον αντιλαμβάνονται . Γνωρίζεται με αυτό το λουκ με τους Tallahasee και Wichita και τους προσφέρει λίγη μαριχουάνα ως δείγμα φιλοξενίας , αλλά κάνει το μοιραίο λάθος να τρομάξει τον Columbus . Τρώει μια στο στήθος με καραμπίνα και αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στην αίθουσα προβολής του ιδιωτικού του σινεμά ... Ο ρόλος του διάσημου επιζώντα είχε προταθεί και στον Patrick Swayze , αλλά είχε ήδη διαγνωστεί με καρκίνο .
-------------------------------------------------------------
Ταινία που να ξεκινάει με το FOR WHOM THE BELL TOLLS των Metallica , δεν γίνεται να είναι φέσι !












Έχει ίσως τα πιο καλοφτιαγμένα ζόμπι , και οι εισαγωγικές σκηνές με τους νεκροζώντανους να κυνηγάνε διάφορους , είναι απ'τις καλύτερες που έχω δεί . Δεν πειράζει τόσο που είναι κωμωδία . Δεν έχει την αίσθηση της σάχλας που έχουν όλες οι δεύτερες παραγωγές του συγκεκριμένου είδους (γιατί έχει πέσει και χρήμα , δεν είναι Brain Damage Films) . Έτσι κι αλλιώς για σειρά πηγαινε , αλλά ξαναγράφτηκε για να το φέρουν στα μέτρα ταινίας ..







Η σειρά με ζόμπι ήρθε λίγα χρόνια αργότερα . Την στιγμή που έπρεπε . Είναι το σοβαρότατο WALKING DEAD , και πλέον υπάρχει το απόλυτο μέτρο σύγκρισης για το πόσο καλοφτιαγμένο πρέπει να είναι ένα ζόμπι . Το ZOMBIELAND πέρα από την πλάκα που έχει , είναι τόσο καλό .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.