Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

HELL'S THRESHOLD (2006)

Sam Bishop , ο άνθρωπος με την ιστορία ..
Ο ΘΑΝ-ΤΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ...
... και σε πασαλείβει με το βρωμογάντι ...
το εννοεί όμως ...

Δύο ημέρες , πριν το υποτιθέμενο τέλος του αφιερώματος στις βιντεοταινίες β' διαλογής (τον Φεβρουάριο έχει και συνέχεια , για γερά νεύρα) , φτάνουμε για άλλη μια φορά στα όριά μας .
Συγκεκριμένα , όπως ισχυρίζεται ο τίτλος , στο Κατώφλι της Κολάσεως !
Ο σκηνοθέτης/παραγωγός/σεναριογράφος/συνθέτης , Felix Diaz , επιστρέφει αμέσως μετά την σουπερ-ηρωική φαρσοκωμωδία του , SUPERHERO EXCELSIOR (2006 και αυτό) , βάζοντας τα δυνατά του να καταστρέψει ακόμη άλλο ένα genre , αυτό του υπερφυσικού τρόμου .
Ταινία που γυρίστηκε μέσα σε μια μέρα , βλέπεται μέσα σε 10 λεπτά ...
Μια παρέα από γκομενάκια (μοντέλα) , ψάχνουν για διαμέρισμα . Τοπικός μεσίτης τους στέλνει σε ένα , το οποίο τυχαίνει να βρίσκεται το ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ (συγκεκριμένα , μέσα στο σατανικό τζάκι) !
Οι κοπέλες , χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει στον χώρο που νοίκιασαν , "ξυπνούν" τον σατανικό δαίμονα DETHMAN . Τον ΘΑΝΑΤΑΝΘΡΩΠΟ δηλαδή (λείπει και το a στην Αγγλική ορθογραφία για να είναι πιο πλήρες το αίσχος της πειραματικής γραφής του σεναρίου - άρα να το μεταφράσω  ΘΑΝ-ΤΑΝΘΡΩΠΟ ;) . Ναι , είναι αυτός ο γοτθικός τύπος με το ορθογώνιο μουσάκι στο εξώφυλλο του dvd . Κάποτε (κάπου στον 19ο αιώνα που μοιάζει ανησυχητικά με τον 20ο) ήταν άνθρωπος και τον έλεγαν Απόστολο . Πέθανε όμως και έγινε δαίμονας . Ο Θαν-τάνθρωπος , συνηθίζει να σκοτώνει όσους βρίσκονται στο Κατώφλι της Κολάσεως (πασαλείβοντας τους τα μούτρα με αίμα) .
Και όλη αυτή η ιστορία , λέγεται με περίσσια σοβαρότητα από τον δημοσιογράφο Sam Bishop , ο οποίος κατηγορείται (προφανώς άδικα - γιατί που να σκεφτεί η αστυνομία πως υπάρχει κάποιος Θαν-τάνθρωπος που κυκλοφορεί ελεύθερος ;) , για τους φόνους ...
--------------------------------------------------------
Λεπτομέρεια για όσους ενδιαφέρονται :
Τον Bishop δεν τον βλέπουμε καθόλου στο διαμέρισμα των κοριτσιών , παρόλα αυτά γνωρίζει τα πάντα ... Ευτυχώς που κάθε φορά που μιλάει με τον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη υπάρχει μια αμήχανη παύση ενός θεατρικού λεπτού και μορφασμών μεταξύ των διαλόγων (πως να το τραβήξεις να φτάσει τα 70 λεπτά αλλιώς ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.