Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

THE VAMPIRE CONSPIRACY (2005)


Όταν οι ταινίες γράφονται σε 10 μέρες , γυρίζονται σε 9 , και κοστίζουν 100 χιλιάδες δολάρια (Καναδά) , τότε ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις :
5 άγνωστοι , απαγάγωνται από γουστόζο βρικόλακα 250 χρονών που φαίνεται πως του άρεσε πολύ το CUBE (1997) . Τους βάζει σε έναν πρόχειρο λαβύρινθο επαναλαμβανόμενων κόντρα πλακέ δωματίων που διατηρεί στην γοτθική του έπαυλη και τους αφήνει ελεύθερους να φαγωθούν μεταξύ τους (ή από τα πλάσματα που υπάρχουν ήδη εκεί) . Ο νικητής θα κερδίσει την αμύθητη περιουσία του βρικόλακα , ενώ οι χαμένοι θα γίνουν το επόμενο γεύμα του , και θα επιστρέψουν στον λαβύρινθο ως μεταφυσικά εμπόδια για τους επόμενους ...
Η μόνη βοήθεια που έχουν , είναι 7 λέξεις (οι 7 αρετές της Βίβλουταπεινότητα, ευσπλαχνία, αγνότητα , φιλαλληλία , επιήκεια , καλωσύνη , εργατικότηταγραμμένες στο πάτωμα , και ο τρελός (και χεσμένος κυριολεκτικά) επιζώντας της προηγούμενης φουρνιάς διαγωνιζόμενων .
Ο Jean-Marc Fontaine ( REEL ZOMBIES ) είναι ο απέθαντος Thelonius Von Rhylos (Τελόνιος Φον Ρίλος) . Γεννημένος το 1754 στη Γαλλία . Το 1789 έγινε βρικόλακας , και από τότε , χειραγωγεί ανθρώπους και ρίχνει κυβερνήσεις ανά την υφήλιο . Φορώντας τα ίδια ρούχα . Τελευταία έχει ψιλοβαρεθεί με τις μασονικές συνωμοσίες και το έριξε στα παιχνίδια του μυαλού με θύματα ανυποψίαστους αγνώστους , προσπαθώντας έτσι να αφυπνίσει το μαλθακό ανθρώπινο είδος .
Η Sarah Boes είναι η Janet . H όλη της συμπεριφορά σε συνδιασμό με το αγορέ κούρεμα , φέρνει στο νου κάτι ατομάρες που αποφάσισαν στα 30 τους πως δεν είναι γυναίκες , αλλά ο Doctor Who παγιδευμένος σε γυναικείο σώμα . Είναι αστυνομικός και ηγείται της παρέας .
Η Cristiane Garcia είναι η Vera . Γιατρός στο επάγγελμα και κότα στον χαρακτήρα . Είναι η μεγαλύτερη από όλους .
Ο Adrian M. Pryce είναι Sam , γνωστός και ως Shiv . Είναι ο θυμωμένος ράπερ της παρέας . Οι αγριάδες της "γειτονιάς" δεν περνάνε εδώ βέβαια .. Έχει προηγούμενα με την Janet , γιατί του είχε σκοτώσει τον αδελφό .
Ο Ron Mazor είναι ο Mitchell Jobidan . O νευριασμένος μ@λάκας που υπάρχει σε κάθε τέτοια κατάσταση κλειστοφοβικού άγχους . Αυτός που θέλεις να πέσει σε παγίδα από την πρώτη στιγμή . Φυσικά δεν τον συμπαθεί κανείς . Είναι δικηγόρος .
Ο John Lopes είναι ο Brian Samuels . Οικογενειάρχης και αυτόματη φωνή της λογικής . Είναι ερασιτέχνης ιεροκήρυκας .
Ο Jaret Sacrey είναι ο τρελός/χεσμένος που λέγαμε πριν . Έχει επιζήσει χρησιμοποιώντας βρώμικα κόλπα από την τελευταία φουρνιά . Μιλάει με γρίφους και παθαίνει σπαστικές κρίσεις . Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες ταινίες απ'όσες έχουν εμφανιστεί όλοι οι υπόλοιποι μαζί (που είναι μια-δυο ο καθένας) .
-------------------------------------------------
Χωρίς περιστροφές και όρεξη για αστεία , η ταινία είναι ένας μέτριος μέσος όρος μεταξύ Ο ΚΟΜΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ (1989) και CUBE (1997) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.