Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

PROM RIDE (2015)


Γραμμένο με πολλά αποθημένα από την σχολική του εμπειρία και σκηνοθετημένο μέσω πολλών στατικών καμερών που βρίσκονται στους χώρους όπου διαδραματίζεται η δράση από τον τηλεοπτικό παραγωγό Kazeem Molake ( PRANKED , WORLD'S WILDEST POLICE VIDEOS , TOP 20 FUNNIEST ) .
Η ιστορία εξελίσσεται περισσότερο ως reality show σε αληθινό χρόνο , παρά ως αναδρομή σε found footage υλικό το οποίο "βρέθηκε" από την αστυνομία και έγινε viral για την προσωπική ευχαρίστηση του απαιτητικού θεατή .
Παρέα έφηβων - που είναι τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτεροι από την ηλικία που υποτίθεται πως ερμηνεύουν - ετοιμάζονται για τον χορό των τελειόφοιτων και σκοπεύουν να περάσουν την σημαδιακή βραδιά του τέλους του σχολείου σαν να είναι η καλύτερη της ζωής τους .
Ο έρωτας υπάρχει στον αέρα και όλοι ελπίζουν να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι πριν ξεκινήσει η αληθινή ζωή .
Η ατμόσφαιρα αλλάζει δραματικά όταν άγνωστος μανιακός πάρει τον έλεγχο της πολυτελούς λιμουζίνας που έχουν ενοικιάσει για να τους μεταφέρει στον χώρο της εκδήλωσης .
Ο Παλαβός :
Ο δολοφόνος της ιστορίας φαίνεται να έχει θέμα με μια από τις κοπέλες της παρέας η οποία του αρνήθηκε την τιμή να την συνοδέψει στον χορό , καθώς ήθελε να πάει με την φίλη της - τα κορίτσια μόλις αποκάλυψαν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις στους φίλους τους και θέλουν να το μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο (η σκηνοθεσία είναι ένα βήμα πριν τις χοντράδες σειρών ταινιών τύπου Girls Gone Wild , με την σεξουαλικότητα των "εφήβων" να είναι έτοιμη να ανατιναχτεί μέσα από την οροφή της λιμουζίνας - επίσης όταν βάζεις μια κοπέλα στην οποία αρέσουν ανοιχτά οι άλλες κοπέλες να ρουφήξει το περίστροφο που κρατάς σαν να μην υπάρχει αύριο , έχεις καθαρά πρόβλημα) .
Η ταυτότητα του μασκοφόρου και η σχέση του με άλλο συγκεκριμένο πρόσωπο μέσα από την παρέα δεν αποκαλύπτεται τελείως αφού το εν λόγω πρόσωπο πεθαίνει μετά από μεταξύ τους διαφωνία . Δεν γνωρίζουμε αν είναι όντως ο μαθητής που έφαγε την απόρριψη στα μούτρα , αλλά καταλαβαίνει κάποιος από την πρώτη στιγμή ποιός μπορεί να είναι κι ας μην ξέρει το πραγματικό του όνομα .
Αίσθηση προκαλεί η αυτοσχέδια μάσκα που φοράει . Παρόλο που είναι φτιαγμένη από γυαλί παραμορφωτικού καθρέφτη και ψηφιακά εφέ κάνοντας τα θύματα να φαίνονται με τραβηγμένα αλλόκοτα πρόσωπα , αφήνει μια ντίσκο-μεταλλική αίσθηση χιπστεράδικου γκρούπ μουσικής του μέλλοντος .
Δεν χρησιμοποιεί κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ώστε να χαρακτηριστεί εντελώς "slasher" , αλλά κάνει την δουλειά του στρέφοντας τους επιβάτες της λιμουζίνας και πλέον πρώην φίλους , τον έναν εναντίον του άλλου με τα διάφορα πικάντικα μυστικά που γνωρίζει για την σεξουαλική τους δραστηριότητα (ξέρεις τώρα πως είναι οι δεμένες παρέες - κάποτε , κάποιος μπήκε κάπου που δεν έπρεπε γιατί είχε πιεί , κτλ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.