Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

I SURVIVED A ZOMBIE HOLOCAUST (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο στα τρομο-διακά χνάρια του Peter Jackson από τον επίσης Νεο-Ζηλανδό Guy Pigden .
Εταιρία παραγωγής γυρίζει στην Νέα Ζηλανδία το αμφιβόλου αισθητικής και περιορισμένου προϋπολογισμού Β-διαμάντι , "At Night They Come" . Πρόκειται για ταινία τρόμου με ζόμπι . Η ένταση στο σετ των γυρισμάτων είναι εμφανής ανάμεσα στους συντελεστές καθώς φαίνεται πως η ταινία δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ , αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν προς το ακόμη χειρότερο όταν ξεσπάσει στα αλήθεια η Ζόμπι Αποκάλυψη .
Ο Harvey Neville ( GHOST TV ) είναι ο Wesley Pennington , ο καινούργιος runner του συνεργείου παραγωγής . Φρέσκος από την σχολή κινηματογράφου , θεωρεί τον εαυτό του υποσχόμενο σεναριογράφο και ανυπομονεί να μπει στον μαγικό κόσμο του επαγγέλματος . Η ταινία όμως καταρρέει με τα νεύρα να κατεβαίνουν την πυραμίδα της ιεραρχίας προς το μέρος του , διαστρεβλώνοντας του έτσι ο όνειρο . Σαν να μην έφταναν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας , η ζόμπι αποκάλυψη θα κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο βαριά .
Οι κάτοικοι του κοντινού χωριού έχουν αρρωστήσει από το μολυσμένο νερό που κυκλοφορεί στην περιοχή και σταδιακά μετατρέπονται σε νεκροζώντανους κανίβαλους .
Ο αόρατος και ατζαμής Wesley θα γίνει ο κύριος πρωταγωνιστής στην "αληθινή ζωή" , προσπαθώντας να επιβιώσει της κατάστασης , παρέα με άλλους επιζώντες του συνεργείου , την συμπαθητική μαγείρισσα της παραγωγής , τον γυμνασμένο πρωταγωνιστή της ταινίας και τον Μάορι υπεύθυνο παραγωγής .
ΤΑ ΖΟΜΠΙ :
Οι νεκροζώντανοι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα προσεγμένης δουλειάς ανθρώπων οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν . Κάποιοι είναι κλασικοί δυσκοίλιοι που περιφέρονται στις κλασικές ταχύτητες του ενός μέτρου ανά λεπτό , ενώ μερικοί είναι λυσσασμένοι πιθηκάνθρωποι που τρέχουν μέσα στο δάσος . Το αργό είδος υπερτερεί με την σαπίλα να αναδύεται μέσα από την ομίχλη περασμένων δεκαετιών .
Το μέηκαπ είναι λατεξάτο , ενώ δεν λείπουν σκηνές γκροτέσκων γευμάτων πάνω σε ανθρώπινα σώματα και κλισέ περιφράξεις με τάβλες στα παράθυρα . Τα ψηφιακά εφέ χρησιμοποιούνται μόνο για τις ανάγκες μιας ανατίναξης κεφαλιού και μιας ανατίναξης δεξαμενής πετρελαίου . Κατά τα άλλα το πατροπαράδοτο σπλάτερ έχει την τιμητική του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.