Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

CRIMSON PEAK (2015)


Γραμμένο (με την βοήθεια του Matthew Robbins - MIMIC , DON'T BE AFRAID OF THE DARK) και σκηνοθετημένο κάνωντας channeling στο νοσηρό πνεύμα του Mario Bava και έχωντας και τις 12 διαφορετικές εξελίξεις/παραλλαγές του σεναρίου μέσα στο κεφάλι του από τον Guillermo Del Toro ( PACIFIC RIM ) - καλό να έχει κανείς την ευχέρεια να κάνει το κομμάτι του αλλά σε άλλες περιπτώσεις τα 55 εκατομμύρια δολάρια της παραγωγής που έγιναν με μαγικό τρόπο 31 από τα έσοδα της ταινίας θα έστελναν τον οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη πίσω στο σπίτι του ή πίσω στην Asylum .
H Mia Wasikowska ( ROGUE , ONLY LOVERS LEFT ALIVE , ALICE IN WONDERLAND ) είναι η νεαρή φιλόδοξη συγγραφέας Edith Cushing . Μετά τον θάνατο της μητέρας της από την μαύρη πανούκλα ζει με τον πατέρα της ( Jim Beaver - SUPERNATURAL ) στο αρχοντικό της οικογένειας στην Νέα Υόρκη .
Βρισκόμαστε στο τέλος του 19ου αιώνα και η επαφή των ανθρώπων με το μεταφυσικό είναι σε έξαρση . Από μικρή η Edith βλέπει την νεκρή μητέρα της σε cgi μορφή η οποία την προειδοποιεί κάθε φορά που συναντιούνται να "προσέχει τον Πορφυρό Λόφο" .
Με το πέρασμα των χρόνων αυτή η επαφή έγινε ανάγκη για μυθιστορία οπότε η Edith αποφασίζει να γίνει συγγραφέας ιστοριών τρόμου σε μια εποχή όπου οι γυναίκες πέρα από τις νευρώσεις τους δεν είχαν και πολλά πάρε δώσε με οποιοδήποτε επάγγελμα πέρα από αυτό του γάμου . Η κοινωνική θέση , η οικονομική άνεση αλλά και ο ξεροκέφαλος/δυναμικός χαρακτήρας της Edith την κάνει ελκυστικό στόχο στον ξεπεσμένο Άγγλο Βαρώνο Thomas Sharpe ( Tom Hiddlestom - THOR , THE AVENGERS ) ο οποίος προσπαθεί να κάνει όνομα στον κατασκευαστικό χώρο των οικοδομών προωθώντας ένα εκσκαφευτικό ατμο-μηχάνημα δικής του επινόησης το οποίο μπορεί να βγάζει με ταχύτητα τον ειδικό πηλό που υπάρχει κάτω από το κάστρο του στην Αγγλική ύπαιθρο .
Οι δύο νέοι ερωτεύονται παράφορα , αλλά η παρέμβαση του πατέρα οδηγεί την εξέλιξη των γεγονότων σε άλλη χώρα . Ιδιαίτερα μετά τον ατυχή θάνατο του (γλίστρησε στο λουτρό και χτύπησε το κεφάλι του 5 φορές πάνω στον νιπτήρα) ο οποίος άφησε την Edith εντελώς μόνη στον κόσμο . Ο γάμος γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες και το ζευγάρι μετακομίζει στην Αγγλία με την περιουσία της Edith να γίνεται ο μοναδικός πόρος χρηματοδότησης του μυστηριώδη αριστοκράτη .
Εκεί η Edith , πέρα από την ψυχρή αδελφή του βαρώνου Luccile ( Jessica Chastain - ZERO DARK THIRTY , MAMA , INTERSTELLAR ) θα κάνει καινούργιους φίλους οι οποίοι δεν ζουν πια και θα ανακαλύψει με την βοήθεια τους το αιματοβαμμένα ανώμαλο μυστικό που κρύβουν τα δύο αδέλφια .
Ο Charlie Hunnam ( PACIFIC RIM , SONS OF ANARCHY ) είναι ο δόκτωρ Alan McMichael , παιδικός φίλος της Edith και φυσικά ερωτευμένος μαζί της . Μετά τον περίεργο θάνατο του πατέρα της θα ψάξει περισσότερο την ιστορία και θα καταλήξει να περπατάει 4 ώρες μέσα στα ψηφιακά χιόνια για να σώσει την άτυχη κληρονόμο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.