Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

EXTINCTION (2015)


Βασισμένο στην νουβέλα του Juan de Dios Garduno .
Σκηνοθετημένο με κομιξική λαμπρότητα από τον Miguel Angel Vivas ( I'LL SEE YOU IN MY DREAMS ) . Το green-screen δεν βοήθησε στην μεταποκαλυπτική απόδοση ιδιαίτερα και το έκανε κάπως πιο SUCKER-PUNCH στις αισθήσεις .
Άγνωστος ιός αφανίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μέσω κανιβαλικής έξαρσης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας ατελείωτος χειμώνας .
9 χρόνια μετά , δύο άντρες και ένα ανήλικο κορίτσι έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν τους και την νέα απειλή που τους πλησιάζει . Οι μολυσμένοι δεν έχουν πεθάνει από το κρύο , αλλά έχουν μεταλλαχθεί σε ακόμη πιο επικίνδυνο είδος ανθρωποειδών που αντέχει στο κρύο , αλλά έχει χάσει την όραση του από το συνεχόμενο λευκό του τοπίου (τέτοιου είδους μεταλλάξεων χρειάζεται τουλάχιστον κάτι χιλιάδες χρόνια για να γίνει - οπότε λογικά θα πρέπει να έπεσαν μερικές πυρηνικές βόμβες για να βοηθηθεί άμεσα η εξελικτική πορεία) .
Ο Matthew Fox ( LOST , SPEED RACER , WORLD WAR Z ) είναι ο Patrick . Πριν το τέλος του πολιτισμού δεν γνωρίζουμε με τι ασχολούνταν . Ξέρουμε μόνο πως είναι αλκοολικός και πως η γυναίκα του πέθανε προσπαθώντας να σώσει την νεογέννητη κόρη τους από έναν μολυσμένο .
Ο Patrick συνέχιζε να πίνει μέχρι που ο καλύτερος του φίλος Jack , έκανε κοινωνική παρέμβαση και πήρε το μωρό για να το μεγαλώσει ο ίδιος στο ακριβώς δίπλα σπίτι (και τα δύο σπίτια είναι τίγκα στις προμήθειες , οπότε δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επιβίωσης - πέρα από την ψυχρή σχέση μεταξύ τους και τους ενισχυμένους φράχτες που τους χωρίζουν .
Από τότε αφήνει μαλλί και μούσια και η μόνη επικοινωνία που έχει είναι με τον σκύλο του και ένα ραδιόφωνο στο οποίο προσπαθεί να πιάσει επαφή με άλλους επιζώντες .
Δεν μιλάνε για 9 ολόκληρα χρόνια και η μικρή νομίζει πως ο Jack είναι όντως ο πατέρας της .
Σίγουρα κάποιο μυστικό ερωτικό τρίγωνο έφερε τα πράγματα εδώ . Κάποιος δεν κατάφερε να εκφράσει τα συναισθήματά του ποτέ και προσπαθεί να επανωθρώσει φροντίζοντας το μοναδικό ζωντανό κομμάτι του έρωτα του (;) .
Ο Jeffrey Donovan ( BOOK OF SHADOWS: BLAIR WITCH 2 , BURN NOTICE ) είναι ο Jack . Φαίνεται πιο υπεύθυνος από τον Patrick . Είναι υπερπροστατευτικός με την μικρή , κάτι το οποίο θα του γυρίσει μπούμερανγκ στη πορεία . Αντί να της μάθει να κρατάει κάποιο όπλο την πρήζει να βουρτσίζει τα δόντια της (όχι πως και αυτό δεν είναι καλή συμβουλή , αλλά όταν έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τέρατα , δεν τα αντιμετωπίζεις με δροσερή ανάσα) .
Η Quinn McColgan ( NON-STOP ) είναι η Lu . Ζει με τον Jack αλλά κάτι την τραβάει προς τον μυστήριο γείτονα . Δεν μαθαίνει ποτέ την αλήθεια , αλλά ο πατέρας της θυσιάζεται ώστε να αποκτήσει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης μακριά από την επικίνδυνη περιοχή και πιο κοντά σε μια νέα κοιτίδα πολιτισμού (κατί που δεν ξέρω αν ήταν και τόσο καλή ιδέα τελικά , γιατί όταν κάποιος έχει καταφέρει να οργανωθεί μέσα στο χάος πάει να πει πως επιβάλει και τους δικούς του κανόνες συμπεριφοράς στους νέους γείτονες) .
Μένουμε περισσότερο στο "ωραίο" καδράρισμα της εικόνας δηλαδή και όχι στο τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή .
Το THE ROAD (2009) συνεχίζει να μου χαλάει την διάθεση ακόμη . Ελπίζω να βρεθεί και άλλη ταινία του είδους που θα το καταφέρει αυτό σύντομα ...
Καλές και οι εκρήξεις , τα άκωλα δερμάτινα και οι ματωμένοι φρίκουλες , αλλά όταν πέσουν οι διακόπτες σταματούν τα πάντα και υπάρχει μόνο η καθημερινή επιβίωση μέσα από την δυσωδία της απλυσιάς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.