Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

AK-NYEO (2017)


Γραμμένο ως ιστορία εκδίκησης και σκηνοθετημένο με μίξη καινοτόμων ιδεών από τον Byung-gil Jung ( CONFESSION OF MURDER ) .
Γνωστό ως THE VILLAINESS στην διεθνή αγορά .
Ο αιματοβαμμένος απόηχος της υπερβίαιης δυναμικής που έφεραν τα δύο RAID στο σινεμά δράσης έχει αφήσει ίχνη στις επερχόμενες ταινίες του είδους με την Νότια Κορέα να ακολουθεί την αισθητική της εκτός ορίων άλλα πάντα άρτια χορογραφημένης εκδίκησης προσθέτοντας άλλο ένα λιθαράκι στην ήδη πλούσια παράδοση που έχει στον χώρο .
Η Ok-bin Kim ( THIRST ) είναι η Sook-hee . Εκπαιδευμένη δολοφόνος η οποία χάνει την μνήμη της και καταλήγει άμεσα στην αγκαλιά μιας μυστήριας (μάλλον Κυβερνητικής ;) οργάνωσης .
Για τα επόμενα 10 χρόνια συνεχίζει την θητεία της στο να μπορεί να κάνει τα πάντα , από γκουρμε μαγειρική και μπαλέτο μέχρι τελειοποίηση της υποκριτικής τέχνης , ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε της ζητηθεί και να εκτελέσει τον όποιο στόχο της έχει ανατεθεί .
Το γεγονός πως το παρελθόν της είναι θολό δημιουργεί ερωτηματικά στον τρόπο που δέχεται ο θεατής τα γεγονότα που δεν ξέρει πάντα αν είναι στο παρελθόν, ή στο παρόν της (τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους , τρεις ηθοποιοί : όταν ήταν ανήλικη και δολοφονήθηκε ο πατέρας της με βαριοπούλα μπροστά στα μάτια της , όταν ήταν μεγαλύτερη και ήδη έτοιμη φονική μηχανή και δούλευε μαζί με τον μυστήριο μέντορα/έρωτα της ζωής της πριν την πλαστική στο πρόσωπο και μετά την προσθήκη της στην μυστική υπηρεσία) , αλλά στην πορεία το ψυχόδραμα ξεπλένεται κατά κόρον από το αίμα που καλύπτει το πέρασμα της πρωταγωνίστριας σε κάθε σκηνή δράσης . Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το Κορεατικό πατροπαράδοτο δακρύβρεχτο δράμα με την προσθήκη της μικρής κορούλας η οποία θα πρέπει να σπάραξε καρδιές ιδιαίτερα μετά την εκπαραθύρωση της μέσω εντυπωσιακής έκρηξης από το διαμέρισμα της .
Η Sook-hee μπαίνει στην προστασία της μυστικής υπηρεσίας έγκυος και στα χρόνια που ζει μέσα στην άγνωστου τοποθεσίας εγκατάσταση (μαζί με δεκάδες άλλες κοπέλες που βρίσκονται εκεί για αυτόν τον σκοπό - φαίνεται η Νότια Κορέα ελέγχει γεωπολιτικά ολόκληρη την Ασία με black-ops επιχειρήσεις) ολοκληρώνεται ως προσωπικότητα και δολοφόνος . Βγαίνει στην "αληθινή ζωή" με την ανήλικη κόρη της και αποκτά μια νέα ταυτότητα ως ηθοποιός κάπου στην Σεούλ με το τηλέφωνο πάντα ανά χείρας μήπως την χρειαστούν για την εκτέλεση κάποιου στόχου υψηλής σημασίας μέχρι την ολοκλήρωση των 10 χρόνων του συμβολαίου της .
Η υπηρεσία φυσικά έχει φροντίσει να την έχει από κοντά φυτεύοντας στην ζωή της τον έρωτα που ανακαλύπτει στο πρόσωπο ενός άλλου πράκτορα , του Hyun-soo ( Jun Sung ) , τον οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ όσο ήταν μέσα . Εκείνος παρακολουθούσε απλά την πορεία της μέσα από μια σειρά οθονών που κατέγραφαν κάθε της κίνηση και ετοιμάστηκε για την προαγωγή που θα εξοικονομούσε δίνοντας μέρος της ζωής του στην δημιουργία μιας κατά παραγγελία σχέσης με αυτή την δύσκολη περίπτωση . Ο έρωτας βέβαια δεν ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους συμφωνίες , αλλά η Sook-hee κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται πως και οι δύο άντρες στην ζωή της την κορόιδεψαν με τον χειρότερο τρόπο , με τον πρώτο σύζυγό της πλέον να προσπαθεί να την σκοτώσει .
Ο Ha-kyun Shin ( SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE , THIRST ) είναι ο πρώτος σύζυγος της Sook-hee και μυστηριώδης εγκληματίας , Joong-sang . Όλοι τον είχαν για νεκρό μέχρι που κάνει την εμφάνισή του στα μισά της ταινίας . Είναι τόσο αδίστακτος που ανατινάζει το ίδιο του το παιδί .
Το εντυπωσιακό φινάλε με την μάχη τσεκούρι-με-σώματα μέσα σε επιβατικό λεωφορείο (παρ όλη την προβληματική εν μέρη χρήση green-screen) τον εξιλεώνει από τα αμαρτήματά του κλιμακώνοντας ταυτόχρονα την δραματουργία του τραγικού χαρακτήρα της ηρωίδας που μόνο villainess δεν είναι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.