Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

HELLRAISER: JUDGEMENT (2018)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον special make-up effects artist Gary J. Tunnicliffe ( από το 1990 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος για όσες αγριόφατσες έχεις δει σε ταινίες όπως τα SHE-WOLF OF LONDON , WAXWORK 2 , HELLRAISER 3 , CANDYMAN , AMERICAN CYBORG: STEEL JUSTICE , WARLOCK: THE ARMAGEDDON , LORD OF ILLUSIONS , DRACULA 2000 , MIMIC 2 , RETURN OF THE LIVING DEAD 4&5 , PIRANHAS 3DD , SCREAM 4 , κτλ ) .
Το αγαπημένο σαδομαζό franchise των δαιμονικών κενοβιάτων από το γκοθάδικο του υπερπέραν έχει ξεχειλώσει κάθε έννοια αισθησιακής δερματίνης πάνω στο καθόλα αμαρτωλό σώμα του κοινού και συνεχίζει την 50-αποχρώσεις-του-καφετί μυθοπλασία πλέον μόνο σε κατευθείαν-σε-dvd απολαύσεις πέρα από τα όρια του πόνου .
Αυτή είναι η 10η ταινία της σειράς .
Για πολλοστή φορά ζευγάρι ντετέκτιβ με ένοχα μυστικά προσπαθούν να πιάσουν έναν αρρωστημένο κατά συρροή δολοφόνο αλλά καταλήγουν θύματα των καταραμένων οντοτήτων που έχουν στήσει το αιματοβαμμένο καθαρτήριό τους μέσα σε ένα παλιό σπίτι (γνωστό μόνο στον κλειστό κύκλο των συνήθως υπόπτων ιντερνετανώμαλων) με κόστος παραγωγής τα 350 χιλιάδες δολάρια .
Οι ντετέκτιβς Christine Egerton ( Alexandra Harris - SECRET DIARY OF AN AMERICAN CHEERLEADER ) και David Carter ( Randy Wayne - TERROR TOONS 2 , ANDROID COP , ESCAPE ROOM ) βρίσκονται στα ίχνη ενός κατά συρροή μανιακού δολοφόνου που ακούει στο όνομα Perceptor ("ο Αντιληπτής" δηλαδή - αν λεγόταν Percepted θα το μετέφραζα επίσης κατά προσέγγιση ως "ο Αντιληπτός" , κάνοντας εξυπνακίστικο συνειρμό με τον Ευλογητό) .
Στην πορεία ανακαλύπτουν ένα ολόκληρο γραφειοκρατικό κύκλωμα που φαίνεται να εξαφανίζει ανώμαλους κάθε λογής που ψάχνουν την απόλυτη δόση ικανοποίησης των ορέξεών τους , μη γνωρίζοντας πως οι παλαβοί με τα δερμάτινα που κατοικούν μέσα στο εγκαταλειμμένο σπίτι είναι διαφορετικές μετουσιώσεις/action figures των αμαρτωβόρων δαιμόνων που βρίσκονται σε αυτή την πλευρά της πραγματικότητας με σκοπό να τιμωρήσουν/ευλογήσουν κάθε λογής ανικανοποίητο γουστώζο που έρχεται σε επαφή μαζί τους .
Ο Paul T. Taylor είναι ο τρίτος ταλαίπωρος που ντύνεται Pinhead , με τον Doug Bradley να κατέχει (μάλλον για πάντα) την πρωτιά καθώς έχει επαναλάβει τον ρόλο στις 8 πρώτες ταινίες της σειράς . Στο τέλος της ταινίας ο ασεβής κενοβιάτης επιτέλους δέχεται την κρίση του "μεγάλου αφεντικού" πάνω από τα σύννεφα και επιστρέφει χωρίς την "γλυκιά ηδονή" των καρφιών στα μούτρα ως άστεγος στην καπιταλιστική κόλαση της γης .
Η ψευδο-slasher προσθήκη της ένατης ταινίας παραμένει στα αζήτητα μαζί με τον Pinhead της .
Για πρώτη φορά εμφανίζεται άγγελος σε ταινία της σειράς με λευκό μεσάτο (δερμάτινο πάντα) ταγιέρ και λευκά τακούνια στρίπερ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.