Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

DON'T BREATHE (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως "άσκηση στην αντιστροφή" από τον Fede Alvarez ( EVIL DEAD remake ) .
Τρεις σχετικά καλοί φίλοι (τους ενώνει η διάθεση για φυγή και παρανομία) λυμαίνονται την γειτονία τους εκμεταλλευόμενοι την πρόσβαση που έχουν στα συστήματα συναγερμού των πλουσίων σπιτιών της περιοχής .
Οι Rocky , Alex και Money δεν είναι ικανοποιημένοι από το χαρτζιλίκι που βγάζουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους και ετοιμάζονται για το μεγάλο κόλπο που θα τους επιστρέψει να δραπετεύσουν από την προαστιακή μιζέρια .
Ο Stephen Lang ( AVATAR , CONAN THE BARBARIAN , TERRA NOVA , SALEM ) είναι ο τυφλός βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου Norman Nordstrom , πρώην Ειδικές Δυνάμεις και ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα . Ο Norman έχει μείνει τυφλός από θραύσματα χειροβομβίδας στο πεδίο της μάχης . Πίσω στην μαμά πατρίδα το δράμα του συνεχίστηκε καθώς η μονάκριβη κόρη του πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα . Η οδηγός ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας η οποία φρόντισε να αποσιωπήσει το γεγονός πληρώνοντας αδρά τον άτυχο πατέρα 300 χιλιάδες δολάρια . Ο Norman μην έχοντας τίποτε να χάσει πλέον αφού η ιδέα της ύπαρξης του θεού δεν του παρέχει καμία γαλήνη , επιλέγει τον μηδενισμό και απαγάγει την απρόσεχτη δολοφόνο . Την κρατάει δεμένη μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του με σκοπό να του κάνει εκείνη ένα παιδί για να αντικαταστήσει τον χαμό της κόρης του . Έχοντας υλοποιήσει το σχέδιό του , οι μήνες περνούν ευχάριστα μέσα στο σκοτάδι του αρρωστημένου του μυαλού , μέχρι την νύχτα που η παρέα των τριών εισβάλει στην ιδιοκτησία του για να τσεπώσει τα λεφτά της αποζημίωσης που κρύβει στο χρηματοκιβώτιο ... Πιστός του σύντροφος και μάτια του είναι ένα μονίμως πεινασμένο rottweiler .
Ο Daniel Zovatto( IT FOLLOWS , FEAR THE WALKING DEAD , FROM DUSK TILL DAWN: THE SERIES ) είναι ο Money , ο μοναδικός σκληρός εγκληματίας της παρέας . Αυτός έχει τις γνωριμίες στον τοπικό υπόκοσμο και μαθαίνει για το ποια είναι κατάλληλα σπίτια για να χτυπήσουν . Θα τον περίμενε ένα λαμπρό μέλλον στον γενικό πληθυσμό κάποιας φυλακής ας δεν τον πυροβολούσε στο στόμα ο Norman .
O Dylan Minnette ( LOST , LET ME IN , AWAKE ) είναι ο Alex , το καλό παιδί . Ο πατέρας του δουλεύει σε εταιρία εγκατάστασης συναγερμών οπότε έχει πρόσβαση στα συστήματα προστασίας των σπιτιών όπου χτυπάνε . Είναι ερωτευμένος στα κρυφά με την Rocky και μάλλον κάνει ότι κάνει για να την ευχαριστήσει . Μπορεί να κατέληγαν μαζί στην Καλιφόρνια αν κατάφερνε να βγει από το σπίτι , αλλά το προσπάθησε με νεανικό σθένος και μώλωπες μέχρι τέλους .
Η Jane Levy ( EVIL DEAD , MONSTER TRUCKS , TWIN PEAKS , CASTLE ROCK ) είναι η Rocky . Ζει την ψυχολογική κακοποίηση από την αλκοολική μητέρα της από τότε που θυμάται τον εαυτό της και σκοπεύει να δραπετεύσει τον φαύλο μικροαστικό κύκλο μαζί με την μικρή της αδελφή στα ανέμελα σερφ κύματα της Καλιφόρνιας . Φτάνει μερικά εκατοστά πριν το κλύσμα με το σπέρμα του Norman (δεν είναι βιαστής , το κρατάει κατεψυγμένο μέσα σε κύπελλο και το ζεσταίνει όποτε χρειαστεί η περίσταση να του κάνουν ένα παιδί) , καθώς κατά την διάρκεια ενός κυνηγητού είχε ο τυφλός σαμουράι πυροβόλησε κατά λάθος στην κοιλιά της αγαπημένης του σκοτώνοντας την μαζί με το ήδη αναπτυγμένο έμβρυο μέσα της . Είναι η μοναδική που καταφέρνει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της , τα οποία μάλλον θα γίνουν εφιάλτες αν ο τραυματίας Norman προσπαθήσει να βρει τα ίχνη της στην Καλιφόρνια όταν βγει από το νοσοκομείο στην δεύτερη ταινία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.