Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

KICKBOXER: RETALIATION (2018)


Στην συνέχεια της reboot τριλογίας και σε μια προσπάθεια να κατευθυνθεί το franchise προς πιο UNDISPUTED μονοπάτια , οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο σεναριογράφος/παραγωγός του προηγούμενου , Ντημήτρη Λογκοθέτης , γράφει και σκηνοθετεί .
Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας KICKBOXER: VENGEANCE (2016) , ο Kurt Sloan ( Alain Moussi ) έχει ορκιστεί να μην επιστρέψει ποτέ ξανά στην Ταϋλάνδη .
Μετά την απόκτηση ενός ακόμη MMA τίτλου όμως και μόλις έχει τελειώσει το ντους του , ψεύτικοι αστυνομικοί τον πλησιάζουν με σκοπό να τον συλλάβουν για τον φόνο του Tong Po . Τον τεηζάρουν μόλις ζητήσει να δει άλλη μια φορά το σήμα τους και ξυπνάει γυμνός με χειροπέδες σε μυστική τοποθεσία κάπου στην Ταϋλάνδη .
Εκεί θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τον τοπικό πρωταθλητή/εγκληματία Mongkut για το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων , αλλιώς θα μείνει για πάντα φυλακισμένος καθώς κάποιος έχει φροντίσει να εκδοθεί ψεύτικο ένταλμα για την σύλληψή του .
Μέσα στην φυλακή ο Kurt θα μαθητεύσει δίπλα σε ανθρώπους της βιοπάλης με σκοπό να τελειοποιήσει την τεχνική του για να νικήσει τον επόμενο κτηνάνθρωπο στην παράνομη καριέρα του . Σύντομα η δράση μεταφέρεται εκτός φυλακής καθώς ο Kurt έχει χαλαρό πρόγραμμα προπόνησης για τον μεγάλο αγώνα που του επιτρέπει περιπλάνηση στην μαγευτική ενδοχώρα . Από καυγάδες με φυλακώβιους κακοποιούς καταλήγει σε σέξι μάχη θανάτου σώμα με σώμα μέσα σε σκοτεινό δωμάτιο με καθρέφτες με τις δύο ημίγυμνες σωματοφύλακες του υπεύθυνου για τον κατατρεγμό του .
Επιστρέφει από τον θάνατο (μένει νεκρός για 2 λεπτά μετά από διπλή μπουνιά στο στήθος) για να βγει νικητής με δεμένα τα μάτια ενάντια σε όλες τις πιθανότητες .
Ο Jean-Claude Van Damme ( THE EXPENDABLES 2 ) επιστρέφει ως Μάστερ Durand . Βρίσκεται και αυτός στην ίδια φυλακή με τον Kurt επειδή ήταν ο προπονητής του , άρα και συμμέτοχος στον φόνο του Tong Po . Εκπαιδεύει μαχητές και εντός της φυλακής θέλει δεν θέλει γιατί ο άνθρωπος που τον έβαλε εκεί φρόντισε πρώτα να τον τυφλώσει . Μαθαίνει στον Kurt ένα πρότυπο τυφλό σύστημα που εκμεταλλεύεται τις υπόλοιπες αισθήσεις - σε ρόλο έκπληξη ο φυλακισμένος Ronaldinio βοηθάει πετώντας του μπαλιές που πρέπει να αποφύγει (συνεχίζει και μιλάει μόνο με τα πόδια του ακόμη και τώρα που παριστάνει τον ηθοποιό) .
Το καλαμπούρι με το χορευτικό από την πρώτη ταινία συνεχίζεται για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια των τίτλων τέλους ανάμεσα σε αστείες σκηνές , αυτή τη φορά με την συμμετοχή διαφόρων ηθοποιών του καστ και χωρίς την χρήση αρχειακού υλικού .
O Mike Tyson ( ROCKY BALBOA , THE HANGOVER I&II , SCARY MOVIE 5 , IP MAN 3 ) είναι ο Briggs . "Κρατάει τιθ γροθιέθ του γρήγορεθ και θκληρέθ , έτοιμοθ να χτυπήθει οτιδήποτε" . Γνωρίζεται τυχαία με τον Kurt κατά την διάρκεια της σκιώδους μποξ αυτοσυγκέντρωσης του και καταλήγει να διαμορφώνει το χώρο που τρώνε οι κρατούμενοι καταστρέφοντας σωλήνες και ξύλινα υποστηρίγματα στο πέρασμά του . Αφού στροβιλίσει 360 μοίρες οριζόντια με μια μπουνιά τον Kurt που πέφτει αναίσθητος στο πάτωμα γίνεται στην συνέχεια καλός του φίλος . Καταλήγουν και οι δύο στο δωμάτιο βασανιστηρίων για το συμμορφωτικό μαστίγωμα της ημέρας και εκεί δένονται αφού ο Briggs θα συγκινηθεί από το μαρτύριο που τραβάει ο συνάνθρωπος του .
Τον βοηθάει στην προπόνηση . Παραμένει έγκλειστος .
Η Sara Malakul Lane ( BELLY OF THE BEAST , SHARKTOPUS , SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBIE APOCALYPSE ) επιστρέφει ως σύζυγος Liu . Καταλήγει στο νοσοκομείο μετά από μπουνιά που τρώει για χάρη του Kurt σε κωματώδη κατάσταση και λειτουργεί ως καταλύτης στην απόφαση του να συμμετάσχει στον παράνομο αγώνα . Όταν σταματάει η καρδιά του Kurt του κάνει ένεση στο στήθος με μια σύριγγα που περιέχει άγνωστο υγρό για να τον επαναφέρει .
Ο/Οι Κακός/οι :
O Christopher Lambert ( HIGHLANDER , MORTAL KOMBAT ) είναι ο Thomas Tang More , διοργανωτής αγώνων . Απαγάγει τον Sloan με σκοπό να παλέψει για χάρη του στο παράνομο τουρνουά . Απειλεί πως θα σκοτώσει την Liu αν δεν πάρει την θέση του μακαρίτη Tong Po και γίνει ο πρωταθλητής του . Έχει μια σκηνή ξιφομαχίας με τον Van Damme για να μας θυμίσει πως ήταν ο Connor McLeod το 1986 . Αγνοείται η τύχη του μετά το τέλος του αγώνα .
Ο Hafpor Julius Bjornsson ( το "Βουνό" του GAME OF THRONES ) είναι το βουνό που γρυλίζει Mongkut . Πρωταθλητής εγκληματικότητας που ζει μόνιμα εντός και εκτός της φυλακή στη Ταϋλάνδη και προπονείται σηκώνοντας ρόδες τρακτέρ . Του κάνουν ενέσεις για να τον έχουν συνέχεια φουσκωμένο , αλλά από το 1985 και μετά ξέρουμε πως η τεχνολογία δεν βοήθησε κανέναν να νικήσει σε αγώνα .
Σύμφωνα με τον μάστερ Durand είναι 4 φορές το κτήνος που ήταν ο Tong Po .
Θα πρέπει να διατηρήσει τον τίτλο του πιο δυνατού αρκουδάνθρωπου ενάντια στον Kurt Sloan . Φροντίζει να τον ταράξει επιπλέον πριν το ξεκίνημα του πρώτου γύρου λέγοντάς του πως αφού τον σκοτώσει θα του ζεστάνει και την γυναίκα που μόλις έχει βγει από κώμα .
Στραγγαλίζεται με αλυσίδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.