Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

KRAMPUS UNLEASHED (2016)


 Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Robert Conway ( EXIT TO HELL , THE ENCOUNTER , THE COVENANT ) .
Ομάδα τυχοδιωκτών προσπαθούν να εντοπίσουν τον περιβόητο θησαυρό του Γερμανού εγκληματία Eric Klaus στην έρημο της Arizona . Ο εν λόγω ντεσπεράντο είχε καταφέρει να θάψει όλη του την λεία πριν προλάβουν να τον πιάσουν οι αρχές πίσω στο 1898 - τότε που η άγρια δύση ήταν ακόμα άγρια , αφήνοντας προειδοποίηση πως όποιος προσπαθήσει να του πάρει τον θησαυρό θα τον καταραστεί και θα του καταστρέψει την ζωή .
Στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τα πλούτη του Klaus , οι τυχάρπαστοι γελαδάρηδες (βρισκόμαστε κοντά στο 1898 ακόμα , για αυτό είναι ντυμένοι όλοι καουμπόηδες) καταφέρνουν να ξεθάψουν μια κασέλα γεμάτη άπλυτα μέσα στα οποία υπάρχει κρυμμένη μια καταραμένη πέτρα επίκλησης δαιμόνων καλυμμένη με ρούνους . Η πέτρα πέφτει πάνω σε μια λάμπα πετρελαίου και με αυτό τον τρόπο απελευθερώνει την παγιδευμένη για αιώνες σατανική οντότητα/αντίπαλο δέος του Άγιου Νικόλα/Βασίλη στην Γερμανική λαϊκή παράδοση , Krampus .
Ο αποκριάτικος δαίμονας ξεπαστρεύει με συνοπτικές διαδικασίες που δεν χρειάζονται πολλά κοντινά τους περίεργους και αρχίζει την περιπλάνησή του πάνω στη γη για άλλη μια φορά (επιστρέφοντας πίσω στην πέτρα μέχρι να τον ανακαλύψουν οι επόμενοι τυχεροί) .
Τα χρόνια περνάνε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό και βρισκόμαστε στην σημερινή εποχή .
Οικογένεια επισκέπτεται παππού και γιαγιά για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα . Ολόκληρο το σόι θα βρίσκεται εκεί , στην περιοχή όπου απελευθερώθηκε ο δαίμονας τόσα χρόνια νωρίτερα .
Ξεπερνώντας την αμηχανία των οικογενειακών γευμάτων που οδηγούν πάντα σε ψύχρα μεταξύ των ήδη απομακρυσμένων συγγενών/ηθοποιών , σύντομα θα κληθούν όλοι (μαζί με τους διάφορους δευτερεύοντες χαρακτήρες της μικρής πόλης) να συνεργαστούν αν θέλουν να επιβιώσουν καθώς ο Krampus θα τους προτιμήσει για να γίνουν το δικό του γιορτινό γεύμα .
Ο παγιδευμένος άγιος Βασίλης μέσα στην σφαίρα χιονιού που φαίνεται να κρατάει ο Krampus στο εξώφυλλο του dvd δεν εμφανίζεται ποτέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.