Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

LADY BLOODFIGHT (2016)


Γραμμένο με βασική έμπνευση το BLOODSPORT (1988) από τον Bey Logan ( THE MEDALLION , SNOWBLADE ) και σκηνοθετημένο από τον Chris Nahon ( KISS OF THE DRAGON , EMPIRE OF THE WOLVES , BLOOD: THE LAST VAMPIRE ) .
H Amy Johnston ( FEMALE FIGHT CLUB , ACCIDENT MAN ) είναι η συμπαθητική σερβιτόρα Jane Jones . Βοηθάει τον συνάνθρωπο αλλά άμα την πιέσεις λάθος σου σπάει τα δόντια .
Επισκέπτεται το Hong Kong για πρώτη φορά με σκοπό να ανακαλύψει την τύχη του αδικοχαμένου πατέρα της ο οποίος είχε αγωνιστεί εκεί σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών πολλά χρόνια πριν [όχι, δεν είναι η κόρη του Jean-Claude Van Damme - τον πατέρα της τον βλέπουμε πεταχτά σε μια φωτογραφία και δεν του μοιάζει καθόλου , μπορεί να ήταν κάποιος δευτερεύοντας χαρακτήρας από το BLOODSPORT 2 (1996) , ή το BLOODSPORT III (1996) , ή το BLOODSPORT: THE DARK KUMITE (1999) γιατί ούτε και στον Daniel Bernhardt μοιάζει] . Παρόλο που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες πέφτει άμεσα θύμα ληστείας μετά ξυλοδαρμού με το που ζητάει κατευθύνσεις από πρόθυμη συμμορία .
Την ίδια στιγμή το παγκοσμίου φήμης αιματοβαμμένο τουρνουά πολεμικών τεχνών Kumite που είχαμε να ακούσουμε από το 1999 ανοίγει τις πόρτες του για άλλη μια φορά , πλέον μόνο με γυναίκες (και πλέον γίνεται κάθε 5 χρόνια αφού δεν σπονσοράρεται από την Cannon - επίσης λόγο μακροχρόνιας επιλογής των διαγωνιζομένων ανά τον πλανήτη από δύο μαυροφορεμένους στρατολόγους οι οποίοι φαίνεται να είναι πάντα παρόν μπροστά σε καυγάδες με σκληροτράχηλες γυναίκες από τις φαβέλες της Βραζιλίας μέχρι τις Ρωσικές φυλακές) .
Στους φετινούς εορτασμούς οι δύο φιναλίστ του τελικού είναι ακόμα οι άσπονδες φίλες , Shu και Wai . Μιας και η μάχη τους είχε τελειώσει με ισοπαλία 5 χρόνια νωρίτερα αφού δεν δέχτηκαν να μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο ως ισάξιες είχαν όλο τον χρόνο να βρουν άλλες να παλέψουν στην θέση τους για να βγει κάποιο αποτέλεσμα (τις οποίες βρήκαν μόλις 3 μήνες πριν τους αγώνες) .
Η Shu φοράει μαύρα . Έχει προηγούμενα με την Shu επειδή δεν παντρεύτηκε τον αδελφό της και εκείνος αυτοκτόνησε , ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε πως έχει συμβεί . Η παρεξήγηση λύνεται στον τελικό .
Διαλέγει να εκπαιδεύσει την κοινωνικά παρεξηγημένη Ling Chow ( Jenny Wu ) , μια ξεροκέφαλη νεαρή κλέφτρα που δεν φοβάται να τα βάλει με κανέναν . Μαθαίνει το σύστημα "βγες έξω και ξεκίνα τσαμπουκά με την μεγαλύτερη παρέα που θα βρεις" . Παρόλο που είναι εμφανισιακά Ασιάτισσα , η Αυστραλιανή προφορά της δίνει έναν Game of Thrones λυρισμό στην ερμηνεία της .
Η Wai φοράει λευκά . Μπορεί και ανασταίνει σπουργίτια με χρήση μυστικισμού και καλής διάθεσης . Αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει την Jane . Όπως και στο FEMALE FIGHT CLUB , πάλι την Johnston την παρομοιάζουν με την barbie . Μαθαίνει το σύστημα "χτύπα την τεράστια χάλκινη καμπάνα μέχρι να ματώσουν τα χέρια σου και όχι τους ανθρώπους" . Γίνεται γνωστή και ως "η Γαλαζομάτα Σφαίρα από τη Δύση" . Βλέπει τον ημιδιάφανο νεκρό πατέρα της , μάλλον λόγω παραισθήσεων από το σπασμένο τύμπανο κατά την διάρκεια του τελικού .
Όλοι μαζί καταλήγουν να διδάσκουν κουνγκ φου σε παιδάκια σε υπαίθρια σχολή .
-------------------------------------
Το μεγάλο κάθαρμα του διαγωνισμού που φέρνει στον νου τον αδίστακτο Chong Li του πρώτου BLOODSPORT (1988) είναι η Ρωσίδα με το νούμερο 13 , Svietta Checov ( Mayling Ng - WONDER WOMAN , THE SCORPION KING: BOOK OF SOULS ) . Όπως και ο Chong Li είναι το ίδιο αιμοσταγής με τους αντιπάλους της και λίγο πριν σκοτώσει κάποιον στον ημιτελικό λέει στην Jane πως "είναι η επόμενη" . Φυσικά τις τρώει στην συνέχεια , αλλά δεν είναι η δικαίωση που περίμεναν όλοι καθώς δεν τελειώνει η ταινία με ιπτάμενο περιστροφικό σπαγγάτο στον τελικό αγώνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.