Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ATLANTIC RIM: RESURRECTION (2018)


Γραμμένο (;) και σκηνοθετημένο από τον Asylum-ικο ηθοποιό/σκηνοθέτη Jared Cohn ( UNDERGROUND LIZARD PEOPLE , LITTLE DEAD ROTTING HOOD , THE HORDE , HALLOWEEN PUSSY TRAP KILL KILL ) .
Στο πνεύμα της κανονικής ταινίας με το ψηφιακό ρήγμα του Ειρηνικού , τα έξτρα θυμωμένα τέρατα βγαίνουν από το ρήγμα του Ατλαντικού στην κατευθείαν-στη-τηλεόραση εκδοχή της Asylum και κατευθύνονται προς το πολύπαθο Los Angeles με άγριες διαθέσεις .
Αυτή τη φορά τα τέρατα είναι ακόμη μεγαλύτερα .
Τα transmorphers/mecha της μοναδικής αντίστασης χαμηλού προϋπολογισμού που μπορεί να προβάλει ο στρατός είναι πιο εξελιγμένα από πριν , με τα ψηφιακά εφέ τους να υπερβαίνουν κάπως το επίπεδο του μεταμεσονύχτιου τηλεοπτικού προγράμματος . Πλέον ο συγχρονισμός τους με τους πιλότους τους έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν τον πόνο από τα χτυπήματα που δέχεται το ρομπότ (για να είναι σε εγρήγορση;) . Υπάρχει ένα πρόβλημα καθυστέρησης στο πρόγραμμα όμως και εδώ καλείται να αναλάβει δράση ο δημιουργός των σούπερ μηχανών , Δόκτωρ JP Roth ( Steve Richard Harris - κηπουρός σε ένα επεισόδιο του SEX AND THE CITY , THE DOMICILE ) .
Φάση 1: Στείλ'τε τα Mecha .
Οι νέοι οδηγοί των γιγαντιαίων ρομπότ αψηφούν τον κίνδυνο (κρίνοντας πάντα από τις Τοπγκανικές κωδικές ονομασίες τους , Σφυρί , Έντομο και Ασβός) και μπαίνουν μέσα στις τεράστιες στολές τους (στην ουσία) μην έχοντας γίνει ακόμη πλήρης συγχρονισμός με τον εγκέφαλό τους . Ο Σφυρί πεθαίνει , οι άλλες δύο μολύνονται και μπαίνουν σε καραντίνα για το δεύτερο μισό της ταινίας .
Φάση 2: Βιολογικός Πόλεμος .
Όταν τα ρομπότ αποτυγχάνουν της αποστολής τους και το τερατούργημα παραμένει κάπως ακόμα ζωντανό με το να σκάσει και να βγάλει από μέσα του ορδή από λυσσασμένα τέρατα μικρότερων διαστάσεων (βλέπε αγωνία για επιβίωση τύπου CLOVERFIELD αλλά με την υπόλοιπη πόλη να είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτε) , η άλλη δόκτωρ της παρέας (και μάλλον τσιμπιμένη με τον δόκτωρ Roth) , Andrea Horowitz ( υπεύθυνη γκαρνταρόμπας και κοστουμιών/ηθοποιός Jenna Enns ) θα δώσει την τελική λύση . Μιας και τα πλάσματα (μισο-μορφές όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά γιατί μάλλον μισούν τους πάντες) είναι από κάπου αλλού αφού δεν είναι βασισμένα στον άνθρακα και αποθηκεύουν αλάτι στον οργανισμό τους για να έχουν ενέργεια για κατανάλωση , θα τους καταστρέψει τους αδένες αποθήκευσης με μαγικό τρόπο που έχει ήδη συνθέσει γιατί όταν οι υπόλοιποι έφτιαχναν τεράστια ρομποτ , εκείνη ανέλυε το θαυμαστό νέο ζώο .
Φάση 3: Στείλ'τε πάλι τα Mecha .
Με άλλους οδηγούς όμως αυτή τη φορά . Έναν άλλο στρατιώτη ( Xavi Israel - Ιρανός αστυνομικός σε ένα επεισόδιο του BONES ) για να κάνει επίθεση αυτοκτονίας την τελευταία στιγμή κερδίζοντας λίγο χρόνο και τον δόκτωρ Roth . Η άλλη δόκτωρ πρέπει να τσεκάρει από το κέντρο ελέγχου την πορεία της επιχείρησης φάρσα .
Ο Paul Logan ( MEGA PIRANHA , CODE RED , THE HORDE ) είναι ο Lee .
Μέλος της στρατιωτικής ομάδας καλογυμνασμένων κομπάρσων που αναλαμβάνει να επαναφέρει τον δόκτωρ Roth από το χαλαρό τζόκινγκ στα προάστια στην ενεργό δράση μέσα σε ένα κέντρο ελέγχου γεμάτο επιχρωματισμένα τελάρα συσκευασίας εργοστασίου που φαίνονται σαν μεταλλικά πλέγματα για πιο scifi ατμόσφαιρα . Συνήθως ποζάρει αγχωμένος μαζί με τους υπόλοιπους μέσα στο πρότυπο κέντρο επιχειρήσεων (τα γνωστά συναισθήματα χαράς-λύπης-απορίας-high-five στο τέλος της δράσης) . Υπάρχει μια υπο-υπόθεση με την οικογένειά του η οποία βρίσκεται παγιδευμένη στην εγκαταλειμμένη πόλη και προσπαθεί να γλυτώσει της μανίας των μικρότερων τεράτων που περιφέρονται σαν σμήνος από ακρίδες σε χωράφι , αλλά δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με μάνα και κόρη - κάποια στιγμή απλά τις βρίσκει και αγκαλιάζονται . Μεταφέρει μέσα σε πολυτελές τζιπ την αμπούλα/υπόθετο με το βιολογικό όπλο που θα εξολοθρεύσει μια και καλή την απειλή προς το τέλος της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.