Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

STILL/BORN (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Brandon Christensen . Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του .
Η Christie Burke ( η νεαρή Renesmee στα THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 1&2 ) είναι η Mary . Η νεαρή μητέρα μόλις έφερε στον κόσμο τα δίδυμά της (τον Thomas και τον Adam) , το ένα (o Thomas) πέθανε .
Αναλαμβάνει με υπερβάλλον ζήλο την φροντίδα του μικροσκοπικού Adam , αλλά αρχίζει να πιστεύει πως το μωρό της έχει πέσει θύμα δαιμονικής κατάληψης μετά από σειρά παραισθήσεων που δεν έχουν καλές επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία . Στρέφεται αναμενόμενα στον πρόχειρο μυστικισμό του ίντερνετ για να βρει λύση στο πρόβλημα της και επισκέπτεται την μοναχική Jane Henderson ( Jenn Griffin - BATTLESTAR GALACTICA , DEVOUR , KINDERGARTEN COP 2 ) , της οποίας το μωρό είχε πέσει θύμα δαιμονικής κατάληψης από τον ίδιο υποτιθέμενο θηλυκό δαίμονα που κλέβει μωρά αρκετά χρόνια νωρίτερα .
Με ηχητικό ντοκουμέντο στα χέρια της η ψυχική της υγεία εκτροχιάζεται και καταλήγει σε κοντινό νοσοκομείο μετά από εντολή γιατρού .
Πρέπει να θυσιάσει ένα άλλο μωρό για να σώσει το δικό της , οπότε δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα για την έντρομη μητέρα που δεν γνωρίζει πια τι είναι πραγματικό και τι ψευδαίσθηση δημιουργημένη από την δαιμονική οντότητα .
Ο Jesse Moss ( FINAL DESTINATION 3 , THE UNINVITED , TUCKER & DALE VS EVIL ) είναι ο σύζυγος της Mary , Jack . Το κατά τα άλλα ευτυχισμένο ζευγάρι ζει σε ήρεμα προάστια δίπλα σε μια γαλήνια λίμνη , μακριά από την βία των μεγάλων πόλεων .
Τα παράξενα φαινόμενα δεν αργούν να κάνουν αισθητά την ύπαρξή τους (μόνο) στην προβληματισμένη από τον χαμό του άλλου της μωρού μητέρας .
Όταν ο Jack ανακαλύψει ένα κόκκινο σημάδι στο ποδαράκι του μωρού θα αρχίσει να υποπτεύεται κακοποίηση από την πλέον νευρωτική μητέρα του και γεμίζει το σπίτι με κάμερες ασφαλείας - κάτι που βοηθάει αρκετά στην επιδείνωση της κατάστασης της γυναίκας του αφού οι δαίμονες είναι γνωστοί χάκερς της τεχνολογίας καθώς διαθέτουν ανίερες δυνάμεις ικανές να διαστρεβλώσουν κάθε στατική εικόνα πάνω σε οθόνη . Η Mary θα καταπονηθεί ακόμη περισσότερο με την απουσία του Jack από το πάντα σκοτεινό σπίτι λόγω εργασιακού ταξιδιού .
Δεν καταφέρνει να σώσει την γυναίκα του από την μοιραία πορεία της στην παράνοια .
H Rebecca Olson ( HELL ON WHEELS , LEGENDS OF TOMORROW , KILLING GUNTHER ) είναι η όμορφη ξανθιά γειτόνισσα της Mary , Rachel . Έχει επίσης ένα μωρό . Γίνονται καλές φίλες και κάθονται να κοιτάνε τα μωρά τους μαζί με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους . Η Mary αρχίζει να ζηλεύει τα πολλά πάρε-δώσε της Rachel με τον σύζυγό της .
Ο θηλυκός δαίμονας φροντίζει να γιγαντώσει την ζήλεια δημιουργώντας ψεύτικα πλάνα της Rachel με τον Jack . Το μωρό της γειτόνισσας θα πρέπει να θυσιαστεί για να επανέλθει η φυσική τάξη πραγμάτων .
O Michael Ironside ( SCANNERS , TOP GUN , TOTAL RECALL , RED SCORPION 2 , STARSHIP TROOPERS ) είναι ο δόκτωρ Neilson . Αναλαμβάνει την περίπτωση της Mary για τα ολόκληρα 2 λεπτά που κρατάει η σκηνή στο γραφείο του . Στην δεύτερη σύντομη σκηνή την στέλνει δεμένη στο νοσοκομείο για το καλό της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.