Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

VERONICA (2017)


Γραμμένο (με την συνδρομή του Fernando Navarro) και σκηνοθετημένο από τον Paco Plaza ( [REC] TRILOGY ) .
Μετά τον χαβαλέ του [REC] 3: GENESIS (2012) ο Paco επιστρέφει δυναμικά με σοβαρό ψυχόδραμα τύπου THE CONJURING , κάνοντας τους συνδρομητές του netflix να παρατήσουν την ταινία στην μέση - πιθανότατα για να "chill-άρουν" .
Βασισμένο σε περιστατικό που διαδραματίστηκε στην Μαδρίτη το 1992 με κοπέλα που έπαιξε με πίνακα επίκλησης και πέθανε αργότερα σε νοσοκομείο .
Βρισκόμαστε στην Μαδρίτη πίσω στο 1991 . Συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου του 1991 .
Η έφηβη Veronica ( Sandra Escacena ) θεωρεί καλή ιδέα να παίξει με έναν πίνακα επίκλησης πνευμάτων για να περάσει ευχάριστα την ώρα της παρέα με τις δύο φίλες της από το σχολείο καλογριών , την Diana και την Rosa , προσπαθώντας να καλέσουν το πνεύμα του νεκρού αγοριού της Diana ο οποίος πέθανε επαναστάτης χωρίς δίπλωμα πάνω στην μοτοσικλέτα του . Καταλήγουν να καλούν το πνεύμα του πατέρα της Veronica ο οποίος βρίσκεται σε ένα παέλια υπερπέραν μέσα στο κεφάλι της .
Veronica στην ουσία μεγαλώνει η ίδια τα 3 ανήλικα αδέλφια της καθώς η μάνα της είναι είτε χαπακωμένη και ξάπλα είτε δουλεύει υπερωρίες του τρόμου ως σερβιτόρα σε κοντινό μπαρ/εστιατόριο . Η νεαρή κοπέλα χρειάζεται κάποιας μορφής στήριξη από τον αγαπημένο της νεκρό γονιό και σκοπεύει να κάνει τα πάντα για να τον ξανακούσει με οποιονδήποτε τρόπο)
Μπόνους μυστικιστική δύναμη στο κάλεσμα δίνει το γεγονός της έκλειψης ηλίου την στιγμή που ξεκινάει το τελετουργικό στο υπόγειο του σχολείου και το κόψιμο δακτύλου ακριβώς πάνω από τον Ouija πίνακα .
Αναμενόμενα κάτι ανίερο άκουσε το κάλεσμα της νεαρής κοπέλας και ήρθε τρέχοντας στην από εδώ πλευρά της πραγματικότητας με σκοπό να χτυπάει ντουλάπια μέσα στην νύχτα και να γνωρίσει καλύτερα την ταλαιπωρημένη νεαρή ψυχή που διψά για παρηγοριά .
Η Veronica χωρίς να το γνωρίζει μεταφέρει το ταραχοποιό πνεύμα μέσα της με σκοπό να παιχτεί η κορύφωση του μεταφυσικού δράματος στο σπίτι της με συνοπτικές found-footage διαδικασίες ανάλογων ταινιών κατά την διάρκεια των επόμενων 3 ημερών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.