Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

THE RITUAL (2017)


Γραμμένο από τον Joe Barton ( HUMANS , MERCY ) και σκηνοθετημένο από τον David Brukner ( THE SIGNAL , V/H/S , SOUTHBOUND ) .
Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Adam Nevill .
Μεσόκοποι φίλοι από το κολέγιο κανονίζουν reunion χαλάρωσης στα βουνά της Βόρειας Σουηδίας για πεζοπορία μιας και είναι πια πολύ μεγάλοι για να παρτάρουν στην Ίμπιζα και καταλήγουν τροφή τοπικής οντότητας .
Οι Luke ( Rafe Spall - SHAWN OF THE DEAD , PROMETHEUS ) , Phil ( Arsher Ali - THE MISSING , DOCTOR WHO ) , Hutch ( Robert James-Collier - CORONATION STREET , DOWNTOWN ABBEY ) , Dom ( Sam Troughton - ALIEN VS PREDATOR ) και Robert ( Paul Reid - BOY EATS GIRL , VIKINGS ) μειώνονται σε 4 όταν κατά την διάρκεια ληστείας σε κάβα o Robert χάσει την ζωή του για το τίποτα (με τον Luke να κρύβεται τρομαγμένος πίσω από ράφια ανήμπορος να βοηθήσει για μετέπειτα ψυχόδραμα) .
6 μήνες μετά οι εναπομείναντες φίλοι ξεκινούν τη μεγάλη πορεία των 14 χιλιομέτρων στην μέση του πουθενά τιμώντας έτσι την ιδέα για διασκέδαση και χαλάρωση που είχε ο νεκρός τους φίλος .
Η καλή διάθεση αρχίζει να αλλάζει όταν μια αλλαγή πορείας σε μια προσπάθεια ανεύρεσης κοντινού καταφυγίου τους φέρει μέσα σε ένα πυκνό δάσος . Το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν είναι ένα ξεκοιλιασμένο ελάφι δεμένο ανάμεσα σε δέντρα , γεγονός το οποίο δεν τους στρέφει άμεσα 180 μοίρες για να επιστρέψουν με βήμα ταχύ πίσω στην Αγγλία . Η αποφασισμένη παρέα παραμένει ψύχραιμη και βρίσκει το πολυπόθητο καταφύγιο , μέσα στο οποίο υπάρχει ένα χειροποίητο κατασκεύασμα από κλαδιά το οποίο μάλλον αναπαριστά κάτι δυσοίωνο που έχει σχέση με τις λατρευτικές πρακτικές του ντόπιου πληθυσμού . Την επόμενη μέρα ξυπνούν όλοι σαν από κοινό εφιάλτη τραυματισμένοι σωματικά και ψυχολογικά σε ημιάγρια κατάσταση , άλλος να προσεύχεται γυμνός στο άγνωστο τοτέμ , άλλος κατουρημένος και άλλος να ουρλιάζει με κλειστά μάτια και αποφασίζουν να επιστρέψουν πίσω κακήν κακώς .
Το πιο κοντινό μονοπάτι φυσικά δεν σημαίνει επιστροφή στον πολιτισμό αλλά επιπλέον κατάβαση στον εφιαλτικό κόσμο που έχει ανοιχτεί για να τους καταπιεί με άμεση γνωριμία των φιλόξενων κατοίκων του δάσους και του αρχαίου θεού τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.