Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

MOM AND DAD (2017)


Γραμμένο ως μαύρη κωμωδία/κοινωνικό σχόλιο (που θυμίζει αρκετά την κεντρική ιδέα του BLOOD CRAZY του Simon Clark αλλά χωρίς να δείχνει τον πολιτισμό σε προχωρημένο σημείο εξαθλίωσης καθώς επικεντρώνεται στην ιστορία/αποδόμηση μιας οικογένειας) και σκηνοθετημένο από τον Brian  Taylor ( CRANK 1&2 , GAMER , JONAH HEX , GHOST RIDER: SPIRIT OF VENGEANCE , HAPPY! ) .
Δύο αδέλφια , η Carly και ο Josh , θα πρέπει να επιζήσουν την ξαφνική δολοφονική μανία που καταλαμβάνει τους απογοητευμένους-από-τις-επιλογές-της-ζωής-τους γονείς τους , Brent ( Nicolas Cage - THE ROCK , FACE OFF , CON AIR ) και Kendall ( Selma Blair - ANGER MANAGEMENT ) , όταν όλοι οι ενήλικες γονιοί της μικρής πόλης όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα αποφασίσουν να εξολοθρεύσουν τους απογόνους τους ως το επόμενο βιολογικό εξελικτικό βήμα που μάλλον θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας . Όλη η ταινία περιστρέφεται γύρω από αυτό και δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός των τοίχων του σπιτιού των Ryans - ο στρατός δεν αναλαμβάνει ποτέ δράση δηλαδή .
Απλά κάποια στιγμή τελειώνει χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις , απαιτήσεις , ερωτηματικά . Είναι σαν να ξεκίνησες να ακούς μια πρόταση που σου έρχεται στο αυτί , αλλά ο ομιλητής δεν στην τελείωσε ποτέ . Όσο μεγάλο βαθμό προσοχής δίνεις στους ανθρώπους , τόσο θα ασχοληθείς και με το γιατί δεν ολοκληρώθηκε η πρόταση/δεν υπήρξε κάποιο λογικό συμπέρασμα/λύση της άσχημης κατάστασης στην ιστορία που μόλις παρακολούθησες .
Ο Lance Henriksen ( ALIENS ) είναι ο πατέρας του Brent , Mel . Ο παππούς επισκέπτεται τον γιο του για να κάνει ότι τον ωθεί το ένστικτο και η οικογενειακή συγκέντρωση γίνεται αιματοβαμμένη αρένα επιβίωσης με το μεγάλο ψάρι να κυνηγάει το μικρότερο .
Ο αγαπημένος χαοτικός μάγος της νεολαίας Grant Morrison εμφανίζεται για λίγο στην τηλεόραση ως ειδικός καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής όπου αναλύει το φαινόμενο του αφανισμού του ανθρώπινου είδους με προφορά που εξασκεί το listening του θεατή στα Αγγλικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.