Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

INSIDIOUS: THE LAST KEY (2018)


8 χρόνια μετά και το επιτυχημένο franchise μεταφυσικού τρόμου ακόμα καλά κρατεί παρόλο που έχει φτάσει η αρίθμηση στην κατευθείαν-σε-dvd βαθμίδα τύπου "αρχικός τίτλος: η 4η συνέχεια" .
Γραμμένο στο πνεύμα της εποχής που θέλει τα πάντα να πηγαίνουν προς τα πίσω (ως χρονική λούπα που οδηγεί στα γεγονότα της πρώτης ταινίας της σειράς) από τον ηθοποιό/σεναριογράφο Leigh Wannell ( SAW , DEAD SILENCE , INSIDIOUS 1 μέχρι 3 ) και σκηνοθετημένο από τον Adam Robitel ( THE TAKING OF DEBORAH LOGAN ) .
Είμαστε στο 1953 . Η ανήλικη Elise Rainier έχει ένα μοναδικό χάρισμα : μπορεί και επικοινωνεί με φαντάσματα . Αυτό δεν ευχαριστεί ιδιαίτερα τον αυστηρό πατέρα της ο οποίος δεν θέλει την κόρη του τρελή και την κλείνει στο σκοτεινό υπόγειο του σπιτιού του με σκοπό να την κάνει κανονικό άνθρωπο . Εκεί κάτω φυσικά η μικρή Elise κάνει παρέα με τους αόρατους φίλους της και ανακαλύπτει μια μυστική πόρτα η οποία μάλλον οδηγεί στην "άλλη πλευρά" . Την ξεκλειδώνει για να απελευθερώσει έναν καινούργιο της φίλο και ταυτόχρονα καταδικάζει την μητέρα της σε θάνατο αφού η δαιμονική οντότητα πλέον έχει πάτημα στον "αληθινό" κόσμο και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να κρεμάσει την μάνα της Elise από κάτι καλώδια .
Το 2010 η δαιμονολόγος ερευνήτρια του μεταφυσικού Elise Rainier ( Lin Shaye - THERE'S SOMETHING ABOUT MARY , DEAD END , OUIJA , INSIDIOUS TRILOGY ) έχει ακόμη εφιάλτες όπου αναβιώνει τον τηλεκινητικό θάνατο της μητέρας της .
Μαζί με τους δύο φίλους της και κυνηγούς του φανταστικού Specs & Tucker , αναλαμβάνει να επιστρέψει στο σπίτι όπου έμενε με την οικογένεια της τόσα χρόνια πριν για να βοηθήσει τον τωρινό ένοικο ο οποίος έχει ενοχλήσεις από το ίδιο πνεύμα .
Ο κύριος Ted Garza ( Kirk Acevedo - FRINGE , 12 MONKEYS ) αποδεικνύεται διαταραγμένος απαγωγέας ο οποίος μάλλον ήταν υποχείριο του πνεύματος που ήθελε την επιστροφή της Elise στο σπίτι για τους δικούς του σκοπούς .
Η Elise και ο απομακρισμένος αδελφός της Christian ( Bruce Davison - HARRY AND THE HENDERSONS , X-MEN ) επιστρέφουν κακήν κακώς στο καταραμένο σπίτι , παρέα με τις δύο του κόρες , Imogen ( Caitlin Gerard - MAGIC MIKE , SMILEY , THE ASSIGNMENT ) και Melissa ( Spencer Locke - RESIDENT EVIL: EXTINCTION & AFTERLIFE ) , προσθέτοντας νέους χαρακτήρες για εκμετάλλευση σε επόμενες ταινίες . Το μίσος του αδελφού για τον (serial killer όπως βλέπουμε στη συνέχεια;) πατέρα τους κρατάει τον δαίμονα σε κατάσταση συνεχόμενης λαιμαργίας για απόλαυσης άσχημων συναισθημάτων με αποτέλεσμα να παγιδεύσει πνευματικά την Melissa με τα δάχτυλα/κλειδιά του . H Imogen από την άλλη έχει το ίδιο χάρισμα με την θεία της και την βοηθάει στην τελική αναμέτρηση με το φρικιό στο "εκεί" .
Οι Specs ( Leigh Wannell ) και Tucker ( Angus Sampson - DARKNESS FALLS , MAD MAX: FURY ROAD ) συνεχίζουν να δίνουν μια scoobydoo ατμόσφαιρα στην όση σοβαρότητα μπορεί να έχει το θρησκευτικό scifi στο τίποτε-πάνω-από-τα-σύννεφα του σήμερα που από ότι φαίνεται αρέσει στο φιλοθεάμον κοινό που τιμά δεόντως κάθε insidious κυκλοφορία στα σινεμά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.