Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

GAM MAN DA SONG SI (2017)

Γραμμένο από τους Nick Cheuk ( PARADOX ) και Nero Ng ( BLADE OF THE ENFORCER ) .
Σκηνοθετημένο από τον editor/κινηματογραφιστή Alan Lo ( BLADE OF THE ENFORCER , THE BODYGUARD ) . Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του , μάλλον ελαφρώς βασισμένη στο μικρού μήκους ZOMBIE GUILLOTINES (2012) (ένας από τους βασικούς χαρακτήρες χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όπλο για να αποκεφαλίζει τους νεκροζώντανους) .
Κυκλοφόρησε με τον δόκιμο τίτλο ZOMBIOLOGY: ENJOY YOURSELF TONIGHT .
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την ανέμελη ζωή των δύο ρέμπελων φίλων Lung ( Michael Ning ) και Chi-Yeung ( Kai-Chung Cheung - IP MAN 3 , RIGOR MORTIS ) , γνωστών και ως Διπλοί Δράκοι Ουρανού κ Γης , υποτιθέμενων ορφανών οι οποίοι ζουν τζαμπέ στην ταράτσα του κτηρίου που στεγάζεται μια πλέον ανενεργή ομάδα Καντονέζων χορευτών λαϊκής όπερας ..
Η ιδιοκτήτρια της σχολής , η ανάπηρη θεία Shan ( Carrie Ng - REMAINS OF A WOMAN , ANGEL WHISPERS ) η οποία πάσχει από κατάθλιψη μετά τον χαμό του αγαπημένου της αδελφού τους έχει υπό την προστασία της .
Η φιλία τους δοκιμάζεται όταν ξαφνικά εμφανίζεται στην μικρή τους πόλη ο πατέρας του Lung , Wing ( Alex Man ) - ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή τα τελευταία 10 χρόνια και έχει βαλθεί να επανορθώσει για όσα στραβά τον οδήγησαν εκεί (οδηγούσε το φορτηγάκι που στοίχισε την ζωή του αδελφού της Shan και τα πόδια της) και ένας φανταστικός χαρακτήρας που θυμίζει Κοτόπουλο-μπομπσφουγκαράκη από το αγαπημένο anime του Lung (εδώ μάλλον μπαίνει σε εφαρμογή η ποιητική αδεία δημιουργίας σατανικών οντοτήτων από την συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια του ανθρώπου - βλέπε Michelen-Λουκουμάνθρωπο από το GHOSTBUSTERS) .
Η μασκότ οντότητα έχει την δύναμη να μετατρέπει τους ανθρώπους σε νεκροζώντανους κανίβαλους με ότι ευτράπελο αυτό συνεπάγεται στην σύγχρονη πραγματικότητα της ζομπο-κωμωδίας και στην καθημερινότητα των πολύχρωμων χαρακτήρων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε μια αποκάλυψη νεκρών δρομέων και ψηφιακών αυγών που ανατινάζουν κεφάλια .
Το χιούμορ τουαλέτας διαδέχεται το δακρύβρεχτο δράμα και αντίστροφα διασκεδάζοντας το κοινό της mainland Κινας , με το ρολόι εκτός οθόνης να μετράει βασανιστικά τα 105 λεπτά της συνολικής διάρκειας για τον υπόλοιπο κόσμο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.