Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

BUMBLEBEE (2018)

 Η μάτσο cgi κλανο-κωμωδία του Michael Bay αντικαθίσταται στο πρώτο spin-off του TRANSFORMERS franchise από γυναικεία ευαισθησία , φαρσοκωμωδία , αμήχανη εφηβία και νοσταλγία στα γαμημένα '80ς .
Γραμμένο από την Christina Hodson ( SHUT IN , UNFORGETABLE , THE FLASH ) .
Σκηνοθετημένο από τον animator Travis Knight ( PARANORMAN , THE BOXTROLLS , KUBO & THE TWO STRINGS ) .
Βρισκόμαστε στο 1987 .
Στον πλανήτη Cybertron οι Autobots πολεμούν τους Decepticons και χάνουν .
Σε μια ίστατη προσπάθεια υποχώρησης για να πολεμήσουν κάποια άλλη στιγμή , ο Optimus Prime στέλνει τον B-127 στον πλανήτη Γη με σκοπό να την προστατεύσει και να ξεκινήσει βάση ανασυγκρότησης των ηττημένων επαναστατών .
Εκεί ο Β-127 θα χάσει την φωνή του και θα γίνει ο καλύτερος φίλος της 18χρονης Charlie .
H 23χρονη ηθοποιός/τραγουδίστρια Hailee Steinfeld ( TRUE GRIT , ENDER'S GAME , PITCH PERFECT 2&3 , BARELY LETHAL ) είναι η 18χρονη Charlie . Ξυπνάει και κοιμάται ακούγοντας Smiths και φορώντας ανάλογα t-shirts καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας . Παρολίγον πρωταθλήτρια κολύμβησης , τα παράτησε όλα όταν πέθανε ο αγαπημένος της πατέρας . Ζει μαζί με την μητέρα της και τον καινούργιο της σύζυγο και μικρότερο αδελφό . Νιώθει μόνη αλλά ξεπερνάει την κοινωνική αμηχανία επιδιορθώνοντας μηχανές (είναι κάτι που έκανε μαζί με τον μηχανικό πατέρα της) . Ανακαλύπτει ένα σκονισμένο κίτρινο wolksvagen σε μια μάντρα και αναλαμβάνει την επισκευή του . Σύντομα έχει ένα τεράστιο πολεμικό ρομπότ για κατοικίδιο . Η μεταβατική περίοδος και για τους δύο χαρακτήρες τους δένει με μια δυνατή φιλία (εκείνη από χαβαλές έφηβος στην αληθινή ζωή των 18-φεύγεις-από-το-σπίτι και εκείνος από μουγκό ρομπότ σε μουγκό ρομπότ που μιλάει χρησιμοποιώντας φωνητικά αποσπάσματα από 80'ς επιτυχίες ραδιοφώνου) .
Ο John "You can't see me" Cena ( THE MARINE , 12 ROUNDS , THE REUNION , DADDY'S HOME TWO , FAST & FURIOUS 9 ) είναι ο Λοχαγός Jack Burns , μέλος της μυστικής κυβερνητικής υπηρεσίας Τομέας 7 . Ο Τομέας 7 είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση κάθε είδους εξωγήινης απειλής .
Αρχικά θεωρεί τον Bumblebee απειλή , αλλά καταλήγει να τον χαιρετά στρατιωτικά όταν αποκαλύπτεται η πατριωτική αλήθεια του εξωγήινου σκοπού του στον πλανήτη .
Δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στις σκηνές δράσης γιατί είναι λίγες με ανάμιξη ανθρώπων που δεν ανατινάζονται - αντέχει μπουνιά από 3μετρο ρομπότ . Σχεδόν δεν τον βλέπεις αλλά νιώθεις την παρουσία του εκεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.