Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

HAI PHUONG (2019)


Σκηνοθετημένο από τον Le-Van Kiet ( THE LOST TOUR: VIETNAM , THE RICH WOMAN ) .
Είναι η πρώτη ταινία από το Βιετνάμ (και η πιο πετυχημένη εισπρακτικά) που κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (το netflix έσπευσε να το βάλει στο προγραμμά του 20 μέρες μετά την κυκλοφορία της) .
Η Veronica Ngo ( CROUCHING TIGER HIDDEN DRAGON: SWORD OF DESTINY , BRIGHT , STAR WARS: THE LAST JEDI ) είναι η οργισμένη μητέρα του τίτλου , Hai Phuong . Μεγαλωμένη σε αυστηρή οικογένεια με πατριάρχη μάστορα της Βιετναμέζικης πολεμικής τέχνης Vovinam (η οποία θυμίζει αρκετά της πρακτικές των μαχαιροβγάλτων της Ινδονησίας , εκτός κι αν ο χορογράφος δράσης/stuntman Kefi Abrikh είχε δει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων όλες τις ταινίες του Iko Uwais back-to-back) , η Hai έχει μάθει από νωρίς να προστατεύει τόσο τον εαυτό της , όσο και αυτούς που αγαπάει . Μεγαλώνοντας όμως έμπλεξε με κακές παρέες με αποτέλεσμα ο πατέρας να την αποκληρώσει . Η συνέχεια του ειδυλλίου της με τον νυχτόβιο την αφήνει μόνη και ατιμασμένη με ένα παιδί σε κάποια επαρχία μακριά από το σπίτι της . Για να βγάλει τα προς το ζην εργάζεται ως εισπράκτορας χρωστούμενων από κάθε λογής κακομοίρη που έχει μπλέξει με την τοπική μαφία και δεν αστειεύεται όταν έρχεται η ώρα της επιστροφής τους .
Όταν σκληρά καθάρματα απαγάγουν την ανήλικη κόρη της με σκοπό να πουλήσουν τα όργανά της στην μαύρη αγορά , η Hai επιστρέφει στην πρωτεύουσα με σκοπό να πάρει εκδίκηση εναντίον όλων όσων σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της , βοηθώντας ταυτόχρονα την αστυνομία να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα διακινητών παιδικών οργάνων .
Ο πρωτοεμφανιζόμενος (και φρεσκολουσμένος) Thanh Nhien Phan είναι ο σκληροτράχηλος ντετέκτιβ Luong . Επίσης ειδικός στο vovinam , χαρίζει στιγμές Jackie Chan τιμιότητας με περίτεχνη χρήση χειροπέδων ανάμεσα στις σφαλιάρες .
H αντρογυναίκα Hoa Tran είναι η τελική κακός Thanh Soi . Το σπαστικό edit και η μερική χρήση ψηφιακού αίματος αφαίρεσε αρκετή ένταση από την καλοστημένη χορογραφία των δυο γυναικών (η Ινδονησία δίπλα είναι , στείλ'τε καμιά πρόσκληση στον Timo Tjahjanto) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.