Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

SHADOW (2018)


Γραμμένο από τον Wei Li ( INVERSION ) και σκηνοθετημένο από τον Zhang Yimou ( HERO , HOUSE OF FLYING DAGGERS , Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνο 2008 , THE GREAT WALL ) .
Το Βασίλειο του Pei χάνει την στρατηγικής σημασίας πόλη Jingzhou όταν ο Διοικητής του στρατού Ziyu μονομαχεί με τον διοικητή του στρατού του Βασιλείου Yang , Yang Kang για αυτή . Τραυματισμένος σοβαρά , ο Διοικητής Ziyu κρύβεται στο υπόγειο του παλατιού προσπαθώντας να προπονήσει την σκιά του (και τους δύο χαρακτήρες ερμηνεύει το ομορφόπαιδο Chao Deng) που έχει πάρει την θέση του στον πάνω κόσμο με σκοπό να κερδίσει πίσω την πόλη και την υπόληψή του μετά από χρόνια σε μια νέα μονομαχία με τον Yang Kang ( Jun Hu - RED CLIFF ) .
Ο καλλιγράφος βασιλιάς Pei Liang ( Ryan Zheng - THE GREAT WALL ) όμως δεν θέλει προβλήματα με τους γείτονες και καρατομεί τον Διοικητή από την θέση του , προσφέροντας το χέρι της αδελφής του Πριγκίπισσας Qingping ( Xiaotong Guan ) στον γιο του Yang Kang , Ping ( Lei Wu - WHIRLWIND GIRL 2 ) .
Οι δολοπλοκίες στο παλάτι συμπλέκονται με το ερωτικό τρίγωνο που δημιουργείται μεταξύ του Διοικητή , της συζύγου του ( Li Sun - FEARLESS ) και της σκιάς του και οδηγούν (μέσα από την γκρίζου χρώματος διαδρομή που επέλεξε ο σκηνοθέτης) σε ένα δραματικό ντελίριο σκουρόχρωμου αίματος , με μάχες σώμα-με-σώμα-με-ομπρέλα-με-λεπίδες-με-σπάθα , χορογραφημένες από τον στάντμαν/χορογράφο δράσης Huen Chiu Ku ( ONCE UPON A TIME IN CHINA II , KUNG FU HUSTLE , THE FORBIDDEN KINGDOM , 14 BLADES ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.