Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

THE LODGE (2019)


Γραμμένο από τους Sergio Casci ( THE CALLER ) και Severin Fiala .
Σκηνοθετημένο στο υπό-το-μηδέν Κεμπέκ του Καναδά από τους Severin  Fiala και Veronica Franz ( GOODNIGHT MOMMY , THE FIELD GUIDE TO EVIL ) .
Το ψυχολογικό θρίλερ παλαιάς κοπής είναι μια συμπαραγωγή/συγχρηματοδότηση των FilmNation Entertainment και Hammer Films .
Η Alicia Silverstone ( CLUELESS , BATMAN & ROBIN , THE KILLING OF A SACRED DEER ) είναι η Laura . Ένα σαββατοκύριακο πηγαίνει τα 2 της παιδιά να επισκεφτούν τον εν διαστάση σύζυγο της ο οποίος της ανακοινώνει περιχαρής να συντομεύουν το διαζύγιο επειδή σκοπεύει να ξαναπαντρευτεί . Η αντίδραση της είναι να αυτοκτονήσει την ίδια μέρα με μια σφαίρα στο στόμα . Ξαναεμφανίζεται αργότερα ως stock-footage σε βίντεο που σκοπεύουν να δώσουν ως χριστουγεννιάτικο δώρο τα παιδιά στον πατέρα τους (ταυτόχρονη ψυχική σκανδάλη που θα οδηγήσει στην κατάρρευση της μητριάς) .
O Richard Armitage (στο κανονικό του ύψος ο Thorin από το THE HOBBITT TRILOGY) είναι ο πατέρας Richard , συγγραφέας/ερευνητής/ψυχίατρος . 6 μήνες μετά την τραγική αυτοκτονία της πρώην γυναίκας του έχει την φαεινή ιδέα να αφήσει τα παιδιά του με την νέα τους μαμά στο χειμερινό σπίτι διακοπών της οικογένειας με σκοπό να περάσουν όλοι μαζί τις χριστουγεννιάτικες διακοπές . Θα πρέπει να λείψει για μερικές μέρες λόγω δουλειάς πίσω στην πόλη .
Η Riley Keough ( MAD MAX: FURY ROAD , IT COMES AT NIGHT , THE HOUSE THAT JACK BUILT ) είναι η Grace Marshall , η καινούργια γυναίκα του μπαμπά . Πρώην μέλος αποκαλυπτικής αίρεσης και μοναδική επιζών μετά την τελετουργική αυτοκτονία των υπόλοιπων παλαβών μόλις στα 12 της χρόνια . Αναφέρεται μέσα στο βιβλίο που έχει γράψει ο μπαμπάς , κάτι που δεν αρέσει καθόλου στα παιδιά . Την κατηγορούν ανοιχτά μπροστά του για τον θάνατο της μητέρας τους με άπταιστη εφηβική σκατανθρωπιά .
Από την πρώτη μέρα κιόλας η Grace αρχίζει να κατεβάζει τα θρησκευτικά σύμβολα από τους τοίχους του σπιτιού καθώς το δέσιμο με τα παιδιά δεν πηγαίνει όπως περίμενε . Τις νύχτες έρχονται εφιάλτες/αναμνήσεις από το παρελθόν και η φαρμακευτική αγωγή τελειώνει .
Η διακοπή ρεύματος και νερού από βλάβη της γεννήτριας εντείνει το πρόβλημα που επεκτείνεται σε άδειο ψυγείο , άδεια συρτάρια , χάσιμο του σκύλου της Grace και έλλειψη χαπιών .
Χωρίς τα απαραίτητα αγαθά επιβίωσης εντός σπιτιού και εκτός να μαίνεται χιονοθύελλα , ο φόβος γιγαντώνει για τους 3 εγκλωβισμένους χαρακτήρες καθώς δεν μπορούν να καλέσουν κανέναν για βοήθεια - ευτυχώς υπάρχει ένα τζάκι για θέρμανση και για να λιώνει το χιόνι .
Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην ψυχασθενή , αλλά όταν αποκαλύπτεται η εξήγηση για τα περίεργα φαινόμενα που επικρατούν στο σπίτι δεν υπάρχει επιστροφή για εκείνη . Πρέπει να μετανοήσει στο χειμερινό καθαρτήριο για το κακό που προκάλεσε στην νέα της οικογένεια και για την ακολασία των σωματικών της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.