Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

CONSECRATION (2023)













Γραμμένο και σκηνοθετημένο με κάπως ιδιαίτερη δομή κατάρρευσης της έντασης που επιθυμεί ως μεταφυσικό θρίλερ μυστηρίου από τον Christopher Smith (CREEP, SEVERANCE, TRIANGLE, BLACK DEATH)

H Grace (Jena Malone - DONNIE DARKO, THE RUINS, THE HUNGER GAMES, THE NEON DEMON, REBEL MOON PART ONE) είναι οφθαλμίατρος, δηλαδή μια γυναίκα της επιστήμης με καριέρα και χωρίς παιδιά. Δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την θρησκεία. Μέχρι που ο αγαπημένος της θετός αδελφός ο οποίος είχε γίνει σκληροπυρηνικός ιερέας βρίσκεται νεκρός σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι της Σκωτίας. Εκεί η Grace θα ανακαλύψει πως όλη της η ζωή ήταν ένα ψέμα και πως ο θεός της είναι εντελώς διαφορετικός από τον θεό των καλογριών που την φιλοξενούν. Ο "καθαγιασμός" της δεν θα έχει το αποτέλεσμα που περίμεναν οι χριστιανοί φίλοι μας καθώς δεν είχαν υπολογίσει στις χωρο-χρονικές/υπερφυσικές ικανότητες του αερικού που αρνείται να επιστρέψει πίσω στον ζωντανό θάνατο του κελιού της. 

Εδώ ο "Σατανάς" εμφανίζεται ως παντοδύναμη "πράσινη" οντότητα κλασικού Βρετανικού Παγανισμού. Ένα φυλακισμένο πνεύμα της φύσης το οποίο ως 10χρονο κοριτσάκι είχε φυλακιστεί ζωντανό μέσα στο κελί μιας μονής του υπερχριστιανικού Τάγματος του Πρωινού Ήλιου, κάπου στην Σκωτία κατά την διάρκεια του μεσαίωνα. Στην κοντινή δεκαετία του 1990, μέρος του κελιού γκρεμίζεται μετά από σεισμό με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να ξαναδεί το φως της ημέρας χωρίς ιδιαίτερη μνήμη της ίδιας του της φύσης με το πέρασμα τόσων αιώνων στο σκοτάδι όπου βρισκόταν κλεισμένο. Η ζωή επανάφερε τις μνήμες ως ονειρικό μετατραυματικό στρες και ο "διάολος" πήρε τους φύλακές της μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.