Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

WAR OF THE WORLDS: THE ATTACK (2023)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ειδικό εφετζή Junaid Syed (CLASH OF THE TITANS, DREDD, TOTAL RECALL, RESIDENT EVIL: RETRIBUTION, κτλ). Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθετεί. 

Μπορεί ο διευθυντής φωτογραφίας, η κοπτική-ραπτική μαεστρία του editor στο trailer και η εμπειρία του σκηνοθέτη στα ειδικά εφέ μεγάλων παραγωγών να έκαναν τις σκηνές της εξωγήινης εισβολής πειστικές, αλλά η όλη ατμόσφαιρα συνδυασμένη με τις ερμηνείες των τριών βασικών πρωταγωνιστών υποβιβάζουν την ένταση σε PG-13 κλίμακα οικογενειακής young adult σαπουνόπερας.
Βρισκόμαστε στην βρετανική ύπαιθρο όπου τρεις νεαροί φίλοι, φοιτητές (;) αστρονομίας παρατηρούν το σύμπαν προσπαθώντας να απαντήσουν στα αιώνια ερωτήματα της μεγάλης μοναξιάς του είδους στην γειτονιά των άστρων. Όταν αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο τεραστίων διαστάσεων προσγειωθεί σε κοντινό δάσος, η περιπέτεια ξεκινά τόσο για τους ίδιους όσο και για ολόκληρη την ανθρωπότητα καθώς μέσα από το μεταλλικό αντικείμενο θα ξεπροβάλει μια τρίποδη πολεμική μηχανή αποφασισμένη να κάνει τους ανθρώπους λίπασμα και τις πόλεις ίσωμα. 
Η εντυπωσιακή εισβολή ξεκινά με τον υπόλοιπο στόλο να αποβιβάζει τις μηχανές θανάτου και τον Βρετανικό στρατό να είναι ανίκανος να τις αντιμετωπίσει καδραρισμένες σε εξαιρετικές σκηνές άνισης μάχης. Ευτυχώς που τα μικρόβια που βρίσκονται στον άνθρωπο λειτουργούν ως βιολογικοί προστάτες/εξολοθρευτές ενάντια στα εξωγήινα φρικιά. 
Αυτή πρέπει να είναι η δέκατη ταινία (χωρίς να μετράω τις τηλεοπτικές σειρές και τα ντοκιμαντέρ) βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του H.G.Wells (εκδόθηκε το 1898)
Έξτρα θεατρικό ψυχόδραμα σπασμένου κοινωνικού συμβολαίου με τον αποτρελαμένο ιερέα (Vincent Regan - TROY, 300, CLASH OF THE TITANS, ATLANTIS, HOUSE OF THE DRAGON) που απαγάγει τους 3 φίλους (η μια είναι κοπέλα) με σκοπό να συνεχίσει το είδος μετά την καταστροφή χρησιμοποιώντας τον ευλογημένο από τον θεό του σπόρο του. Τους άλλους δύο θα τους έστελνε στον θεό αν δεν προλάβαινε να τον αρπάξει ένα μεταλλικό πλοκάμι μέσα στην νύχτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.