Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

THE FIRST OMEN (2024)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από την Arkasha Stevenson (LEGION, CHANNEL ZERO). H Arkasha ξεκίνησε την καριέρα της με το βραβευμένο (φυσικά) ντοκιμαντέρ σχετικό με την μαύρη αγορά στις εμφυτεύσεις στήθους σε παλαβούς με κομμένα γεννητικά όργανα που νομίζουν πως είναι "γυναίκες", VESSELS πίσω στο 2015. Ευτυχώς δεν παρατηρήθηκε ουρανιοτοξική βλασφημία στο THE FIRST OMEN, πέρα από την pro-abortion χερούκλα του Σατανά που βγαίνει μέσα από το λάτεξ μουνί στη σκηνή της γέννησης εντός του ορφανοτροφείου των καλογριών η οποία κατέληξε σε φεμιναζιστικές φανφάρες τύπου "systemic control of women's bodies reduced to vessels" (από εκεί που ξεκίνησε την "επανάστασή" της η σκηνοθέτης δηλαδή, και κάπου εδώ μπαίνει τσόντα ένας φασματικός Χάρι Κλινν καφενόβιος από το υπερπέραν με το κομπολόι να λέει "πολύ νόημα".

Βρισκόμαστε πίσω στο μακρινό 1971 στην Ιταλία (η ταινία είναι ευτυχώς γυρισμένη εκεί, οπότε η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για σατανολατρεία μιας και βρισκόμαστε κοντά στην μητρική του χώρα που είναι το Βατικανό), κατά την διάρκεια έντονων πολιτικών αναταραχών ώστε να υπάρχει ένα ημι-κοινωνικό/αισθητικό υπόβαθρο στο σκηνικό του δράματος. Η Αμερικανίδα μαθητευόμενη καλόγρια Margaret Daino (ηNell Tiger Free σε πρωταγωνιστικό ρόλο - Myrcella Baratheon στο THE GAME OF THRONES, η παλαβή νταντά του αόρατου μωρού στο θα-μπορούσε-να-έχει-ολοκληρωθεί-σε-μια-σεζόν-SERVANT του Έμ Νάιτ Σαμιαμιαμιάμ, ρόλος ο οποίος την οδήγησε στην τωρινή της ερμηνευτική κατάσταση) καταφθάνει στο ορφανοτροφείο Vizzardeli όπου θα ξεκινήσει μια πορεία προς την τελική της καταστροφή η οποία θα είναι να γεννήσει την σπορά του Σατανά! Όχι όμως ένα αγοράκι όπως περιμένουν όλοι, αλλά και ένα κοριτσάκι (η λοάτκι+-x:% προπαγάνδα δεν μπορεί να μολύνει ακόμη τα σενάρια με ουδέτερα φύλλα, καθώς δεν λειτουργούν τόσο γραπτώς, όσο και στο φακό, θα πρέπει να εξηγείς πολλά στο φιλοθεάμον κοινό που εκείνη την ώρα πιθανότατα να ψαχουλεύει τα αχαμνά του διπλανού του στη ρομαντική τους έξοδο στο σινεμά) - οπότε παραμένουμε προς το παρόν στην πραγματικότητα των δύο φύλλων και όχι στον μαγικό κόσμο των ιδεών που έχουν αφήσει τους παρανοϊκούς ανεξέλεγκτους να επιβάλουν την κοινωνική απολυταρχία τους σε κάθε μορφή λαϊκής δημοφιλούς κουλτούρας/διασκέδασης. 

Η κοπέλα είναι μόνη της ενάντια στην συνομωσία των αρχι-παπάδων (ο Ralph Ineson σε ρόλο blow-whislter ερευνητή που πάει να χάσει τα μυαλά του) οι οποίοι βλέποντας την μαρξιστική αθεϊα να παρελαύνει στους δρόμους σκοπεύουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι τον Αντίχριστο, υπό τον έλεγχό τους πάντα βέβαια, με σκοπό να επαναφέρουν τον πατροπαράδοτο φόβο πίσω στο σύστημα εξουσίας που λειτουργούσε τόσο καλά πριν την εμφάνιση του Ασκεναζί Εβραίου Marx, ο οποίος έφερε την υλιστική αντίληψη της ιστορίας στις άπλυτες μάζες ώστε να αντικαταστήσει το όπιο των λαών με το δικό του δηλητήριο, το "σωστό" δηλητήριο της νέας τάξης πραγμάτων του κομμουνισμού δηλαδή (ανοιχτά σύνορά, πολυπολιτισμός, δεν θα σου ανήκει τίποτε πέρα από αυτά που θα σου παρέχουμε, όλα τα ζώα είναι ίσα και όλα αυτά σε όλες τις χώρες εκτός του Ισραήλ).

Ο Gregory Pek εμφανίζεται 20 χρόνια μετά τον θάνατό του σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, ως ενωτικό στοιχείο με την πρώτη ταινία του 1976. Είναι ο σούπερ πλούσιος που θα παρέχει την χαρισάμενη ζωή στον αντίχριστο Δαμιανό λευκό σατανά. 

Συνέχειες και προοιμιακά έργα που δεν ζήτησε ποτέ κανείς.

Αν δεν σου έφτασε η αρχική πενταλογία της "Προφητείας" του "Αντίχριστου" η οποία ξεκίνησε σχεδόν 50 χρόνια πριν (που στην ουσία είναι διασκευή του ROSEMARY'S BABY του δαφνοστεφανομένου παιδόφιλου Polanski - "ακόμα σε ψάχνουμε κουφάλα": οικογένεια Manson), πρέπει να σου κατεβάσουμε με την κουτάλα μέσα στο στόμα την "πρώτη-πρώτη" ταινία, όπου θα παρακολουθήσεις τις αγωνίες της μητέρας κουράγιο που έκανε το φρικιό με το τσακάλι. Γιατί η Δύναμη είναι γένος θυληκού και άλλες τέτοιες επιπολαιότητες να καταπιείς μαζί με το λάτε σου την ώρα που αλλάζεις το ταμπόν σου στις αντρικές τουαλέτες. Λίγο πριν τους τίτλους τέλους θα δεις πως οι δυναμικές γυναίκες, οι δύο αδελφές μαζί με το κοριτσάκι ζουν απομονωμένες σε μια καλύβα σε βουνό, χωρίς να χρειάζονται κανέναν λευκό σατανά άντρα - απορώ πως δεν τις δείχνει γυμνόστηθες να κόβουν ξύλα μέσα στο χιόνι.

Πέρα από τις 5 αρχικές ταινίες, υπάρχει και το remake του 2006, η τηλεταινία του 1995 και η κομμένη τηλεοπτική σειρά DΑMIΕN του 2016. Όλο του franchise είναι δημιούργημα του περιούσιου David Seltzer για να μην ξεχνάμε ποιοι είναι οι "διασκεδαστές" και οι επικριτές σου μαζί.

Προτείνεται για διπλή προβολή με το IMMACULATE (2024). Ραντεβού αύριο στο ΣΙΝΕΣΦΑΓΕΙΟ για περισσότερα πάνω σε αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.