Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ROADKILL (2011)

Δεν είναι ποτέ κάλος οιωνός να βλέπεις αλλήθωρο παιδάκι να σου κάνει νοήματα θανάτου στην μέση του πουθενά ..
Δεν είναι η κανονική αναλογία τέρατος - τροχόσπιτου . Απλά πετάει κοντά στην κάμερα .

Το Syfy παρουσιάζει άλλο ένα έπος με μανιασμένα ζώα (υπαρκτά , ή μη) , εναντίον ανθρώπων , από την αγαπημένη σειρά ταινιών του είδους , Maneater Series !
7 φίλοι από την Αμερική κανονίζουν επανασύνδεση , και για να το γιορτάσουν πάνε για περιπέτεια με τροχόσπιτο στην Ιρλανδία . Στο οδικό τους ταξίδι , πέρα από τους ντόπιους περίεργους που συναντούν , πατάνε κατά λάθος μια γρια τσιγγάνα . Ξεψυχώντας , η γριά αμολά βαριά κατάρα εναντίον τους , και τέρας εμφανίζεται στον ουρανό , έτοιμο να πάρει ματωμένη εκδίκηση ! Το λεγόμενο Simuroc ! Συνδιασμός γύπα , ράπτορα και ηλεκτρονικού υπολογιστή . Το ταξίδι χάνει την χαζοχαρούμενη ατμόσφαιρα , και η παρέα χάνει τον δρόμο μέσα σε κάτι ομιχλιασμένα δάση ..
Η Kacey Barnfield ( LAKE PLACID 3 , RESIDENT EVIL:AFTERLIFE ) είναι η Kate . Λόγω εργασίας μετακομίζει στην Ιρλανδία . Οι φίλοι μαζεύονται για να το γιορτάσουν και για να δούνε την χώρα κλασμένοι στο αλκοόλ .
Ο Oliver James είναι ο Ryan , o οδηγός του τροχόσπιτου και διοργανωτής της εκδρομής . Παρόλο που έχουν χωρίσει εδώ και τέσσερα χρόνια , είναι ακόμη ερωτευμένος με την Kate , αλλά το παίζει χαλαρός και-καλά φίλοι .
H Eliza Bennett ( THE PRINCE AND ME , SUPERNOVA , THE CONTRACTOR δίπλα στον Wesley Snipes ) είναι η Hailey , η γλυκούλα νυν του Ryan .
Ο Colin Maher είναι ο Joel , ο αδερφός της Kate . Πήρε το πτυχίο ιατρικής επιτέλους . Την αναφορά που κάνει στο Star Trek , λέγοντας πως τόσο καιρό η αριθμομηχανή του ήταν Tricorder , δυστυχώς δεν την πιάνουν οι φίλοι του . Με το κολεγιακό μπλέηζερ που φοράει , πιο πολύ για αθληταράς μοιάζει παρά με γιατρός . Πέρα από Star Trek , γνωρίζει και από μυθικά αρπακτικά , μιας και το όνομα Simuroc , του θυμίσε το τέρας από της περιπέτειες του Σεβάχ του Θαλασσίνου .
Ο Diarmuid Noyes ( THE TUDORS , BORGIA ) είναι ο Chuck , ο αχώνευτος φίλος του Ryan που πληρώνει για την βενζίνη . Απ'τους πρώτους που θες να κατασπαράξει ο Simuroc . Είναι η αιτία που "ξυπνάει" το φεσο-τέρας , αφού αυτός οδηγούσε το τροχόσπιτο και έστειλε την γριά στον τσιγγανο-παράδεισο . Έχει κλεψει φυλαχτό από κάτι άλλους τσιγγαναρέους που τους την φέρανε νωρίτερα , το οποίο θα αποδειχτεί χρήσιμο αργότερα .
Ο Kobna Holbrook Smith είναι ο Tommy , ο μαύρος της παρέας . Δυστυχώς η "γειτονιά" δεν του βγαίνει , γιατί είναι Άγγλος που προσπαθεί να κάνει τον Αμερικάνο . To φυσάει το χρήμα και πλερώνει για τα έξοδα του ταξιδιού πέρα της βενζίνης γιατί την έχει αναλάβει ο πατέρας του Chuck .
Η Ιρλανδή τραγουδίστρια/ηθοποιός Roisin Murphy είναι η Anita , η καλύτερη φίλη της Kate . Νιώθει πρώτη τα νύχια του φτερωτού αγλέωρα .
Η Stella McCusker είναι η Nadia , η γριά τσιγγάνα με το βουλωμένο μάτι . Για 20 ευρώ σου λέει τη μοίρα σου . Δεν ήξερε την δική της βέβαια .
Η Eve Macklin είναι η Drina , και αυτή μέλος της τσιγγανοφατριάς . Έχει το σπίτι στην μέση του πουθενά . Η παρέα βρίσκει καταφύγιο εκεί , μετά από στενή καταδίωξη .
Ο Ned Dennehy ( REIGN OF FIRE , KING ARTHUR , DEAD MEAT , SHERLOCK HOLMES , ROBIN HOOD , HARRY POTTER 7 , EAGLE , BLITZ ) είναι ο Luca , ο αρχιτσιγγάνος . Το μενταγιόν ήταν δικό του , αλλά αυτός τα ξεκίνησε όλα , κοροϊδεύοντας τα αμερικανάκια για να βγάλει μερικά έξτρα ευρώ . Έκει που σταματάει το τέρας , συνεχίζει αυτός - οπότε το δεύτερο μισό της ταινίας γίνεται εν μέρη "τρέξ'τε μακριά απ'τον γύφτο με την καραμπίνα" . Έχει χαρακτηριστική αγγλόφατσα για να παίζει γλειώδεις και ταλαιπωρημένους τύπους παλιάς και σύγχρονης εποχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.