Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ALL MEN ARE BROTHERS (1975)

"Να τι παθαίνουν οι ηττημένοι . Δεν νοιάζονται πια ..."
Γνωστό και ως SEVEN SOLDIERS OF KUNG FU , το ALL MEN ARE BROTHERS είναι άλλη μια επική παραγωγή των Shaw Brothers , βασισμένη στην κλασική νουβέλα του 14ου αιώνα , Water Margin (και φυσική συνέχεια της ομώνυμης ταινίας του 1972) . Οι Chang Che και Wu Ma σκηνοθετούν .
Η ιστορία περιγράφει την ηρωική προσπάθεια των 108 ηρώων επαναστατών που αντιτάχτηκαν στους διεφθαρμένους λειτουργούς της αυτοκρατορίας , να ξεπαστρέψουν τον Fang La ( Zhu Mu ) μέσα στο απόρθυτο φρουριό του . Με την ευλογία του Αυτοκράτορα , οι ήρωες ορκίστηκαν να πεθάνουν για να καθαρίσει η χώρα . Φυσικά δεν βλέπουμε την πλήρη εποποιία και τον 108 μαχητών , αλλά επικεντρωνόμαστε στην αποστολή αυτοκτονιάς των συγκεκριμένων 7 : του Yen Ching ( David Chiang ) , του "Φωνακλά" Li Kuei - στους ελληνικούς υπότιτλους του dvd αναφέρεται ώς "Μαύρος Σίφουνας" ( Fan Mei-sheng ) , Shih Hsiu ( Wong Ching ) , Shi Jin ( Kuan-tai Chen ) , Chang Sun ( Danny Lee ) , Zhang Qing ( Wang Guang-yu ) και της γυναίκας του Sun ( Yu Fung ) .
Σκοπός είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μπει ο στρατός μέσα στο φρούριο , αλλά οι 7 καλά φυλασόμενες πύλες του το κάνουν αδύνατο . Η λύση είναι αντιπερισπασμός από μέσα και αυτοθυσία για τον καλό σκοπό . Άλλωστε το "Πίστη και είναι το απόλυτο ιδανικό των πολεμιστών που τους οδηγεί .
Με τα πολλά , οι 108 μειώνονται δραστικά και ο Wu Song ( Ti Lung ) , παιδικός φίλος του Yen Ching , αναλαμβάνει την τελική μάχη με τον οπορτουνιστή Fang La - χάνοντας ένα χέρι στην πορεία ...

Ο Bolo Yeung είναι ένας από τους στρατηγούς του Fang La , ο Si Xing-fang . Αυτός με το ξυρισμένο κεφάλι και την προβιά από λεοπάρδαλη ... Είναι στα νιάτα του και φαίνεται λίγο πιο ξεφούσκωτος χωρίς τρίχα στο κεφάλι .
----------------------------------------------------
Οι 108 μαχητές (105 άντρες και 3 γυναίκες) ήταν γνωστοί και ως "Αστέρια του Πεπρωμένου" και στο βιβλίο διασπώνται σε 36 Ουράνια Πνεύματα και 72 Γήινους Φίλους , αντικατοπτρίζοντας την φιλοσοφική απόψη του ying-yang για την επιβαλλόμενη ισορροπία μεταξύ ουρανού και γής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.