Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

THE SANCTUARY (2009)

Δεύτερη ταινία για τον Mike B. , τον κασκαντέρ του Tony Jaa . Σκηνοθέτης και σεναριογράφος για άλλη μια φορά ο σκηνοθέτης και της πρώτης του ταινίας THE BRAVE (2007) , ο Thanapon Maliwan .
Η ιστορία ξεκινάει απ'τα παλιά και συγκεκριμένα κάπου στο 1897 , όταν μια αιμοβόρα φατρία , "Τα Δηλητηριώδη Μαχαίρια" , εισβάλουν στο Βασιλικό Παλάτι της Ταϊλάνδης με σκοπό να κλέψουν τις Βασιλικές Αντίκες ! Η όλη επιχείρηση , πέρα από το βασιλικό αίμα , στοίχισε και την ζωή των μελών της συμμορίας , αλλά όχι πριν προλάβουν να θάψουν τα κλοπιμαία σε ένα κοντινό δάσος ....
Προχωρώντας έναν αιώνα-και κάτι αργότερα , ο Wisa ( Winston Omega ) , ένας αρχιμαφιόζος παραστρατιωτικός απόγονος των μαχαιροβγάλτων , έχει βάλει σκοπό να ανακτήσει τα λάφυρα των παππούδων του . Προσλαμβάνει τον  Patrick ( Russell Wong - NEW JACK CITY , ROMEO MUST DIE , MUMMY 3:TOMB OF THE DRAGON EMPEROR ) , έναν πρώην διευθυντή της Εθνικής Μονάδας Υπόγειων Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού , για να τον βοηθήσει στις ανασκαφές με τα μηχανήματα του διαθέτει .
Ο Patrick είναι επίσης μούτρο (με αέρα μαφιόζου ταινίας John Woo στα '90ς) και τα έχει με την δολοφόνο Selina ( Patharawarin Timkul - BANGKOK DANGEROUS ) , η οποία θα έπαιρνα όρκο πως έχει μηλαράκι του Αδάμ στο σέξυ λαιμουδάκι της .
Ο Mike B. είναι ο Krit , ένα ορφανό δίδυμο που έχει μεγαλώσει στον βουδιστικό ναό της περιοχής όπου βρίσκεται ο θαμμένος θησαυρός . Ο δίδυμος αδελφός του , Kirk , έχει μπλεξίματα με τον νόμο και σύντομα πέφτει νεκρός από τους μπράβους του Patrick , γιατί ανακαλύπτει πρώτος , το ένα από τα τρία κειμήλια .
O Krit βρίσκεται άθελά του μπλεγμένος στην όλη ιστορία και προσπαθεί παρέα με την Praifa ( Intira Charoenpura - THE UNBORN ) , μια νοστιμούλα μαθήτρια αρχαιολογίας , να ανακτήσουν τις χαμένες αντίκες από τους άπληστους Δυτικούς διαβόλους ....
-------------------------------------------------
Ο Mike B. μπορεί να ντουμπλάρει τον Tony Jaa , αλλά δεν διαθέτει το ίδιο χάρισμα , ή μάλλον δεν διαθέτει τους ίδιους παραγωγούς και σεναριογράφους .
Ξεκινάει ως μέτριος πολεμιστής (γιατί ο πατέρας του , επίσης μαχητής πολεμικών τεχνών , δεν πρόλαβε να τον προπονήσει κατάλληλα πριν πεθάνει) και καταλήγει μυστικιστικός δυναμίτης , μετά από μια σύντομη κατάληψη από το πνεύμα του στρατιωτικού που είχε δώσει την ζωή του για να υπερασπιστεί την τιμή του Βασιλιά και των Αρχαίων κειμηλίων του έθνους (δηλαδή παρατηρώντας 3 τοιχογραφίες που απεικονίζουν γονατιές στα μούτρα έμαθε τα μυστικά του Muai Thai σε μερικές ώρες - κάτι ανάλογο με την αυτόματη εκμάθηση Νορβηγικών άνευ διδασκάλου του Antonio Banteras στο THE 13TH WARRIOR) ...
Ο Erik Markus Schuetz ( ONG BAK , BELLY OF THE BEAST , STREET FIGHTER:THE LEGEND OF CHUN LI , KILL 'EM ALL ) είναι ο Gary , ο δυτικός αρχιμπράβος του Patrick . Κάνει για άλλη μια φορά αυτό που κάνει καλύτερα : Τον λευκό τραμπούκο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.