Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

TIGER & CRANE FIST (1976)


"Υποθέτω , όποιος δεν κάνει ότι λες θα έχει προβλήματα ;
- Όχι , κάνεις λάθος . Σε διαβεβαιώ ... οι νεκροί δεν έχουν προβλήματα !"
Ο αυθεντικός τίτλος αυτής της ανεξάρτητης παραγωγής , σκηνοθετημένη από τον Jimmy Wang Yu στα καπάκια μετά το MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE , είναι HU HAO SHUANG XING . Γνωστό και ως SAVAGE KILLERS ! Την ταινία , όπως και ο περισσότερος κόσμος στον πλανήτη , δεν την γνώριζα πριν δω το KUNG POW (2002) του Steve Oedekerk .
Τα στυλ δύο σχολών πολεμικών τεχνών , αυτή του Τίγρη και αυτή του Γερανού , βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και πολλά χρόνια . Οι δύο δάσκαλοι των σχολών μετά από μια μεγάλη φιλία που τους ένωνε στα νεανικά τους χρόνια , κατάντησαν αντίπαλοι εξαιτίας του εγωισμού τους . Ο καθένας περνιώταν για καλύτερος και δεν ήθελε να συνδιάσει τις δύο τεχνικές όπως είχαν σκοπό να γίνει οι παλιότεροι δάσκαλοι .
Δυστυχώς στην γύρω περιοχή ένας άλλος μάστορας των πολεμικών τεχνών , ο Μαντσού με το Σιδερένιο Δέρμα ( Lung Fei - γνωστός και ως Master Pain/Betty στο Kung Pow ) θέλει να κάνει κουμάντο βοηθώντας την επέλαση των καταραμένων Ιαπώνων στην ενδοχώρα ! Με ποιόν τρόπο ; Θα καταπνίξει όλες τις σχολές κουνγκ φου που υπάρχουν , ώστε να μην μπορεί κανείς να αμυνθεί όταν επιτεθούν !
Ο Jimmy "One Armed Swordsman" Wang Yu είναι ο Εκλεκτός Ching Sun Chang , ο μαθητής της σχολής του Τίγρη . Μετά τον θάνατο του δασκάλου του ( από τα χέρια του Master Pain/Betty ) , αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την τιμή της σχολής του και να νικήσει τον σατανικό Master Pain/Betty . Ο δάσκαλος του βρίσκει καταφύγιο στην σχολή του Γερανού , όπου και μαθαίνει να συνεργάζεται με τον εκεί κορυφαίο μαθητή Liu Kang , ή όπως τον λένε στο KUNG POW , Wimp Lo ( Chia Yung Liu ) .
Liu Kang δεν γουστάρει που ο δάσκαλος του (ο οποίος αργοπεθαίνει από αιμόπτυση) τον υποβίβασε μπροστά στον καινούργιο μαθητή και κρατάει μούτρα . Ο δάσκαλος του είπε να μάθει το στύλ του τίγρη , ώστε αργότερα να διδάξει το στυλ του Γερανού στον Ching Chang , αλλά βαριέται που ζει και αδιαφορεί ανοιχτά δημιουργώντας ένταση ... Σταδιακά αρχίζει να μαθαίνει το στυλ του τίγρη , αλλά μετά από μια επιπόλαια επίθεση στον Master Pain/Betty (το ένστινκτο για εκδίκηση υπερνικά όλα τα άλλα στους μαχητές πολεμικών τεχνών - ειδικά όταν τους σκοτώνουν τον δάσκαλο) , θα χάσει την ζωή του .
Ο Ching Sun Chang θα μείνει μόνος και κατατρεγμένος , παρέα με ένα γκομενάκι από την σχολή του Γερανού , να ματώνει τα δάχτυλά του στην προπόνηση μέχρι να τελειοποιήσει τον συνδιασμό ...




O Lung Fei είναι ο "Μαντσού με το Σιδερένιο Δέρμα" Lou Tin Chu , ή καλύτερα ο Master Pain/Betty ! Όνομα που του ταιριάζει περισσότερο , αφού μοιράζει πόνο με τον τσουβάλι , χρησιμοποιώντας τις αλυσίδες με τα νύχια ! Λένε ότι έχει σιδερένιο δέρμα , εξαιτίας μεταλλικών πυραμιδοειδών θραυσμάτων που έχει πάνω στον κορμό του ( συμπεριλαμβανομένων και των γεννητικών του οργάνων ) , που τον κάνουν άτρωτο στα χτυπήματα ...

Παράδειγμα #1

Παράδειγμα #2

Το κουνγκ φου του είναι τόσο καλό , που χρειάζεται ο συνδιασμός από δύο διαφορετικά στυλ για να ηττηθεί : Αυτό του Τίγρη και αυτό του Γερανού !
Ο Ching Sun Chang είναι ο άνθρωπος που θα το καταφέρει .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.