Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

THE BLOODY FISTS (1972)

Ο αυθεντικός τίτλος του THE BLOODY FISTS είναι DANG KOU TAN , γνωστό και ως DEADLY BUDDIST RAIDERS και DEATH BEACH . Σκηνοθετημένο από τον See-Yuen Ng (πρώην διοικητικό στέλεχος στους Shaw Brothers που αποχώρησε στις αρχές τις δεκαετίας του 70 για να φτιάξει δικιά του εταιρία παραγωγής - αργότερα παραγωγός του NO RETREAT NO SURRENDER με τον Jean-Claude Van Damme) με απίστευτες χορογραφίες μάχης από τον μάστορα των πολεμικών τεχνών Yuen Woo-ping !
O Kuan Tai Chen ( THE MASTER ) είναι ο Takeo Okagawa , ο μασκοφόρος μακρυμάλλης αρχηγός μιας ομάδας περιπλανώμενων Γιαπωνέζων μαχητών . Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 . Η περιοχή βρίσκεται ύπο Ιαπωνική κατοχή και έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας ! Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν τους πάντες στο πέρασμα τους και να αποκτήσουν όλο το "Δρακόχορτο" ενός μικρού χωριού κάπου στην Κίνα , ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της αρρώστιας ... Ταυτόχρονα , ο αρχηγός θέλει να ιδρύσει μια Ιαπωνική σχολή πολεμικών τεχνών , αφού πρώτα έχει ξεφτιλίσει κάθε αντίσταση ....
Τοπικοί Κινέζοι μαχητές θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τόπο τους και το βότανο το οποίο το χρειάζονται και αυτοί για τους ανθρώπους τους , που θα έχει ως αποτέλεσμα να ηττηθούν σύντομα από την ανώτερη ικανότητα των Ιαπώνων !
Ο Chen Sing ( BRUCE LEE THE INVINSIBLE , BLACK BELT JONES 2 , DOUBLE IMPACT ) είναι ο Jang Wu-dip , επίσης περιπλανώμενος μαχητής , αλλά αυτός είναι Κινέζος , οπότε θα συμμαχήσει αναγκαστικά με τους συμπατριώτες του , εναντίον των Ιαπώνων διαβόλων . Θεωρείται φυγάς , οπότε η περίπτωση του είναι δύο φορές πιο επικίνδυνη αφού τον κυνηγούν οι πάντες . Στην πορεία θα αλλάξει μυαλά και από αδιάφορος , θα ριχτεί στον αγώνα για την εθνική υπερηφάνια ... και θα σπάσει μούτρα με φόντο την παραλία του θανάτου ...
----------------------------------------------------
Ο Kuan Tai Chen στην πιο ψαρωτική εμφάνιση της καριέρας του . Θα μπορούσε να μην είχε βγάλει την μάσκα και καθόλου .
Υπερβία στα καλυτερά της , με τις δυναμικές χορογραφίες του Ping (και την έξυπνη χρήση της κάμερας) να κάνουν την διαφορά , κατατάσσοντας την στις πλέον κλασικές ταινίες της αρχειοθήκης του Θείου Αράχνη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.