Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

HEROES TWO (1974)

Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Chang Che που ασχολείται με ιστορικές φιγούρες του Σαολίν , η οποία άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις χορογραφίες στις ταινίες πολεμικών τεχνών της εποχής !
Ο Ναός των Σαολίν καίγεται !
Ο ένας από τους 10 Τίγρεις και μοναδικός επιζώντας από την καταστροφή , ο ήρωας Hung Si Kuan ( Kuan Tai Chen ) προσπαθεί να κατατροπώσει τους καταραμένους Μαντσουριανούς που του έκλεισαν το σπίτι και προσχωρεί στους τίμιους Κινέζους αντιστασιακούς της υπαίθρου !
Ο σατανικός Στρατηγός που κάνει κουμάντο στην περιοχή , και θέλει να δοκιμάσει τις τεχνικές των ιθαγενών πολεμιστών Che Kang ( Zhu Mu ) , πείθει τον αφελή - επίσης ήρωα των πολεμικών τεχνών και ενός από τους 10 Τίγρεις στην αληθινή ιστορία - Fong Sai Yuk ( Alexander Fu Sheng ) , πως ο Kuan είναι φυγάς κακοποιός , οπότε και μετά από μια δυνατή μάχη καταφέρνει μαζί με τσιράκια του Στρατηγού να τον φυλακίσουν ...
Τα νέα για την φυλάκιση του ήρωα ταξιδεύουν γρήγορα , και οι επαναστάτες τα βάζουν με τον Fong Sai Yuk που πρόδωσε των αγώνα τους ενάντια στην Μαντσουριανή καταπίεση !
Για να καθαρίσει το όνομα του , ο Fong παρέα με άλλους επαναστάτες , άσσους των πολεμικών τεχνών , θα κανονίσει αγωνιώδη αποστολή διάσωσης του φυλακισμένου Kuan με χρήση υπόγειας σύρραγγας !
Οι δύο ήρωες θα βρεθούν μαζί για άλλη μια φορά και θα πρέπει να ενώσουν τις τεχνικές τους : Κουνγκ φου της Τίγρης και του Γερανού , για να νικήσουν την "Γροθιά του Φοίνικα" που εξασκεί ο αχρείος Che Kang !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.