Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

THE HEROIC ONES (1970)

Το Shi San Tai Bao είναι άλλη μια επική παραγωγή των Shaw Brothers , σκηνοθετημένη από τον Chang Che .
O Ταρτάρος Βασιλιάς Li Ke-yong ( Ku Feng ) , πολεμάει στο πλευρό του Αυτοκράτορα εναντίων των διαφόρων εισβολέων της επικράτειας και συγκεκριμένα του λήσταρχου Huang Chao . Στέλνει τους 13 του γιους να εξοντώσουν τον λήσταρχο μέσα στο φρουριό του , με μπροστάρη τον αγαπημένο του γιο , τον 13 Αδελφό Chun Hsiao ( David Chiang με τον απίστευτο γούνινο-γιλέκο-μπότες-περικάρπια-μπαντάνα συνδιασμό που σίγουρα τον έκανε να υποφέρει κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών γυρισμάτων ) . Αυτή του η συμπάθεια προς τον μικρό πρίγκιπα , αλλά και για τον εντέκατο του γιο , τον Shih Ching-zi ( Ti Lung ) θα διχάσει τα υπόλοιπα αδέλφια με δύο από αυτούς (τον τέταρτο και τον δωδέκατο - τον Wang Chung και τον James Nam Gung-fan δηλαδή) να συνωμοτήσουν εναντίον του και να συμμαχήσουν με ένα διεφθαρμένο αξιωματούχο της αυλής , τον Zhu Wen , ο οποίος έχει συμμαχίσει με τον Huang Chao λόγω χρημάτων , αλλά και γιατί ο Chun Hsiao τον ξεφτίλισε δημόσια κόβοντάς του στα δύο την ζώνη από νεφρίτη που φορούσε .
O Bolo Yeung είναι για άλλη μια φορά ένας απ'τους κακούς με την λεοπαρδαλέ προβιά . Ο David Chiang τον ξαναβάζει να φάει χώμα , όπως και στο ALL MEN ARE BROTHERS (1975) .
Μπορεί ο 13ος αδελφός να είναι ο καλύτερος μαχητής της ιστορίας , αλλά δεν φτάνει μέχρι το τέλος της ταινίας , όπως και τα περισσότερα αδέλφια . Η προδοσία και η προσωπική φιλοδοξία θα φέρει βίαιο τέλος στους περισσότερους , με τον Βασιλιά Li να πνίγει τον πόνο του σε τεράστιες ποσότητες κρασιού ...
-------------------------------------------------
Από τα πιο αιματοβαμμένα έπη της εποχής , με τον αριθμό των κορμιών που χτυπάνε στο χώμα να ξεπερνάει τους 700 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.