Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

THE TEAHOUSE (1974)


Το Sing Gei Cha Low είναι απο τις πρώτες ταινίες που ασχολήθηκαν σοβαρά με τις τριάδες και την όλη γκανγκστερική κουλτούρα γενικότερα , σκηνοθετημένη από τον Chih-Hung Kuei .
Ο Kuan Tai Chen είναι ο Wang Cheng , γνωστός και ως Μεγάλος Αδελφός Cheng . Είναι πρώην πρόσφυγας που ανελήχθηκε σταθερά σε αρχηγό μιας ανεπίσημης τριάδας που λειτουργεί ένα καθόλα τίμιο Τεϊοπωλείο - απασχολώντας επίσης πρόσφυγες - χωρίς να ανακατεύεται με σοβαρά εγκλήματα και χοντρές μπίζνες . Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η "οικογένεια" του , δηλαδή όλοι όσοι δουλεύουν στο μαγαζί του , και όλη η γειτονιά γενικότερα , μιας και το δικαστικό σύστημα αφήνει τους ανήλικους τραμπούκους να αλωνίζουν ελεύθερα στους δρόμους . Ο Cheng Προσπαθεί να βγάλει απ'τον στραβό δρόμο τους νέους της περιοχής και να βοθήσει όλους όσους έχουν αναγκη .
----------------------------------------------
Η ταινία καταγράφει λεπτομερέστατα την τριαδική τελετουργία εκ των έσω και είναι μια μελέτη στην όλη συναλλαγή/συμβίωση του "υποκόσμου" (με ένα ίσως ρομαντικό εύρος που εξισώνει τον καθημερινό μεροκαματιάρη με τον εξαναγκασμένο παράνομο) με το όλο κοινωνικο-οικονομικο σύστημα . Ο χαρακτήρας του Μεγάλου Αδελφού Cheng μεταλλάσεται από την πατρικη φιγούρα (που όμως ξέρει να παίζει βρώμικα όταν χρειαστεί) της πρώτης ταινίας , στον σχεδόν υπεράνθρωπο λαϊκό ήρωα της δεύτερης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.