Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ATLANTIC RIM (2013)


Οι "πιλότοι" των ρομπότ σκάνε σε αργή κίνηση και ο χαβαλές ξεκινά ...
Ρομποτάρα ψευτο-hasbro βγαίνει απ΄το νερό .
Το επόμενο βήμα στον χειρισμό γιγαντιαίων ρομποτ μάχης : Η ηλεκτρονική στέκα !
Οι διαστάσεις πάντα παίζουν στις ταινίες της Asylum . Αυτό είναι το τρίτο τέρας που αναδύεται από το ρήγμα και είναι 4 φορές μεγαλύτερο από το πρώτο .
Μάχη στην Times Square με διαφήμιση ταινίας Asylum στο γιγαντιαίο μόνιτορ ...
Εσωτερικό του ρομπότ . Πίσω απ΄τον χειριστή διακρίνεται χριστουγεννιάτικη διακόσμιση . Επίσης πολλά fractals από media player σε διάφορες οθόνες για να δημιουργηθεί αίσθηση τεχνολογίας ...
Στο δωμάτιο πολέμου , ο Στρατηγός κάνει πως αγχώνεται με την "μάχη" που παρακολουθεί . Ανάθεμα κι αν ξέρει τι βλέπει στις οθόνες . Stratego , Ναυμαχία , Σκορ 4 και άλλα αγχωτικά παιχνίδια έρχονται στον νου .
ο Ναύαρχος Hadley στραβώνει με αυτά που βλέπει . Σε άλλη σκηνή τρώει τα νύχια του .

Μετά το AVENGERS (2012) , το πειρατικό στυλ στις ένοπλες δυνάμεις φοριέται πολύ ...
Ενώ περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις εμμονές του κυρίου Del Toro στην μεγάλη οθόνη , η Asylum φρόντισε να μας δημιουργήσει παραισθήσεις μερικούς μήνες νωρίτερα , κυκλοφορώντας την απάντησή της στις ψηφιακές φανφάρες του Μεξικανού που νομίζει πως έγινε Ιάπωνας στα 50 του ...
 Ρήγμα του Ειρηνικού εσείς ; Ρήγμα του Ατλαντικού εμείς !
Ο David Chakachi (ο Coddy Madisson του BAYWATCH , WITCHBLADE) είναι ο Red (αυτός με τη ρομποτάρα που έχει τις κόκκινες ρίγες) . Είναι απρόβλεπτος , επικίνδυνο χαρτί , ζεί με τους δικούς του κανόνες , αλλά διάολε , είναι ο καλύτερος πιλότος που διαθέτει ο Αμερικανικός στρατός !
O Αnthony "Treach" Criss είναι ο Jim , ο μαύρος της ομάδας και καλύτερος φίλος του Red (παρόλο που γουστάρει την γκομενά του και την έχει φιλήσει μεθυσμένος) . Ελέγχει την ρομποτάρα με τις πράσινες ρίγες . Κάποιος έπρεπε να κάνει ρεπρεζέντ της γειτονιάς και ποιός καλύτερος από τον ράπερ του συγκροτήματος Naughty By Nature .
Η Jackie Moore (Maxim , τεύχος Δεκεμβρίου 2009) είναι η Tracy , το μήλον της έριδος . Ευτυχώς το παρολίγον ερωτικό τρίγωνο δεν εξελίσεται . Ελέγχει τη ρομποτάρα με τις μπλε ρίγες .
Ο Graham "Χορεύοντας Με Τους Λύκους" Greene ( DEFIANCE ) είναι ο Ναύαρχος Hadley . Κάνει ότι μπορεί και αυτός για να μεταφέρει το άγχος του δωματίου πολέμου στον θεατή . Τα γνωστά hi-fives χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα μετά το πέρας της αποστολής . 10 χρόνια μελετών και τρισεκατομμύρια δολαρίων πετάξαν απ'το παράθυρο , αφού στο τέλος δεν μένει ούτε δείγμα από τα τρία ρομπότ ...
Το ψηφιακό τέρας θυμίζει αρκετά το γιγαντιαίο πλαστικο-ερπετό του REPTILICUS (1961) . Η λύση εξολοθρευσης του βρίσκεται κάπου μεταξύ μεταλλικής κλωτσιάς στο διάστημα και πυρηνικής έκρηξης .
------------------------------------------------
Για πολλοστή φορά , οι διαστάσεις των τεράτων είναι αμφιλεγόμενες .
Τα τέρατα ξεκινούν από τις ακτές της Καλιφόρνια (απ'τον Ειρηνικό δηλαδή) και καταλήγουν στη Νέα Υόρκη (στον Ατλαντικό) .
------------------------------------------------- 
Προτίνεται για διπλή προβολή με άλλο ένα πόνημα της Asylum που βγήκε στα καπάκια : το SHARKNADO (Ο Καρχαριοστρόβιλος) ! Επίσης καλοκαιρινή ταινία , που ενώνεται άνετα λόγο χρήσης ίδιων στοκ σκηνών παραλίας και όχι μόνο ....
χαρακτηριστική σκηνή και στις δύο ταινίες . Τέτοια κοντινά δεν περνάνε απαρατήρητα .
Πανικός στις Παραλίες ! Εδώ , οι λουώμενοι τρέχουν να σωθούν από το τεράστιο τέρας που βγήκε απ'το νερό ! Στο SHARKNADO οι ΙΔΙΟΙ λουώμενοι τρέχουν να σωθούν από τον ΚΑΡΧΑΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.