Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ANOTHER WORLD (2014)

 
"Είμαστε όλοι δολοφόνοι . Εγώ είμαι απλά πιο επιτυχημένος .."
 
Γραμμένο με καμία πίστη στο ανθρώπινο είδος εκτός της Λωρίδας της Γάζας από τους Michael Birinbaum και Shlomi Aviner .
Σκηνοθετημένο με τρεμάμενη κάμερα για να φαινόμαστε πολλοί στις σκηνές δράσης και τετριμμένη αλληγορία από τον Eitan Reuven .
Γυρισμένο στο ειδυλλιακό Ισραήλ με τους ντόπιους ηθοποιούς να προσπαθούν να πείσουν με τα αγγλικά τους πως είναι από άλλη χώρα - πρόκειται για την πρώτη ταινία του είδους που γυρίζεται εκεί .
Ιός που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε μανιακούς δολοφόνους έχει εξαλείψει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης . Οι κυβερνήσεις έχουν εξαφανιστεί , αλλά υπάρχει ακόμη ρεύμα στη κτήρια και τρεχούμενο νερό για όσους τυχερούς έχουν ακόμη όπλα και ξέρουν να τα χειρίζονται .
Οι 4 επιζώντες/ήρωες της ιστορίας , δύο άντρες με στρατιωτική εκπαίδευση και δύο γυναίκες που δεν έχουν καμία σχέση με τον στρατό αλλά ξέρουν από όπλα , είναι σίγουροι πως πρόκειται για βιολογικό όπλο το οποίο ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο . Η μόνη εφικτή λύση επιβίωσης είναι η συνεχόμενη μετακίνηση με την ελπίδα πως κάποια στιγμή οι μολυσμένοι που δεν πέφτουν από τις σφαίρες τους θα πεθάνουν της πείνας .
Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε 6 μέρες (βλέπε φαμφαρόνικα εδάφια από το βιβλίο της Γένεσις σε μαύρη κάρτα πριν ξεκινήσει κάθε μέρα) , στις οποίες ακούν από το καθημερινό πρόγραμμα του ραδιοφώνου την ιστορία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων ως παραλληλισμό με την κατάσταση της ανθρωπότητας και προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τα πιστεύω τους .
Σύμφωνα με τον σεναριογράφο Birinbaum , ο καθένας τους αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης , ηθικά και πνευματικά κινούνται ως αρχέτυπα : Ο επαγγελματίας στρατιώτης που βλέπει την ζωή σαν μια συνεχόμενη μάχη , η γιατρός που είναι αφοσιωμένη στην αγάπη την δικαιοσύνη και την μη-βια ως λύση σε όλα , η κόρη η οποία είναι απλοϊκή ονειροπόλος και δεν βλέπει την μεγαλύτερη επικίνδυνη εικόνα του κόσμου γύρω της και ο μάγος , ο αυτοδίδακτος επιστήμονας εφευρέτης που προσπαθεί να εξηγήσει τα πάντα χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις των πράξεων του .
Υπάρχει και ο ανώμαλος βιαστής δολοφόνος ο οποίος απλά σκοτώνει τους πάντες , αλλά δεν είναι μέλος της ομάδας , απλά κυκλοφορεί μόνος του και έχει πιθανόν μολυνθεί από την αρρώστια .
Υπάρχει μια γενική "αμαρτία" στις εκφάνσεις της ανθρώπινης σκέψης , κάτι το οποίο ο ιός αναλαμβάνει να "γιατρέψει" εξαφανίζοντας τους πάντες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.