Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

JERUZALEM (2015)


Το κεφαλαίο Ζ στον τίτλο παραπέμπει χωρίς δεύτερη σκέψη σε ταινία με ζόμπι , αλλά η βιντεο-πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή στην εξιστόρηση των γεγονότων από τους αδελφούς Paz (και ένας καλός λόγος να επισκεφτείς το Ισραήλ , καθώς το πρώτο μισό είναι λήψεις τουριστικού ενδιαφέροντος στην αρχαία πόλη) .
Οι νεκροί επιστρέφουν , αλλά όχι με την Romero-παράδοτη σαπιο-αμφίεση μέσα από τους τάφους τους . Αυτή τη φορά οι νεκροί επιστρέφουν ως νοσηρά ερμαφρόδιτοι φτερωτοί δαίμονες της αποκάλυψης (kaiju bonus , το γιγαντιαίων διαστάσεων Nephelim το οποίο περιφέρεται μέσα στην πόλη και δέχεται πυραύλους από μαχητικά αεροσκάφη δίνοντας μια CLOVERFIELD ατμόσφαιρα) .
Δύο φίλες Εβραϊκής καταγωγής - η Rachel και η Sarah - οι οποίες ζουν στην Αμερική αποφασίζουν να ανακαλύψουν τις ρίζες τους παρτάροντας άγρια στις μαγευτικές παραλίες του Tel Aviv . Στο αεροπλάνο θα γνωρίσουν τον γοητευτικό αρχαιολόγο/χίπστερ ο οποίος θα ψήσει την Sarah να τον ακολουθήσουν αρχικά στην Jerusalem , πριν αρχίσουν τις βουτιές .
Δυστυχώς για εκείνες (και για ολόκληρο τον κόσμο γενικότερα) , οι διακοπές τους θα συμπέσουν με τον εορτασμό του Yom Kippur και με την συντέλεια του κόσμου - απευθείας από τις Εβραϊκές γραφές ! Στην παρέα προστίθεται ο μουσουλμάνος Omar και δύο Ισραηλινοί στρατιώτες , κάνοντας το πολυπολιτισμικό ανέκδοτο πιο αληθοφανές .
Η POV καταγραφή των γεγονότων γίνεται μέσα από τα "έξυπνα google γυαλιά" που φοράει η Sarah , δώρο του πατέρα της , αντί της κάμερας που πάντα κάποιος ταλαίπωρος κουβαλάει πανικόβλητος πίσω από τους ήρωες σε ταινίες του είδους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.