Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

THE VEIL (2016)

Γραμμένο από τον ηθοποιό Robert Ben Garant ( RENO 911 ) και σκηνοθετημένο από τον Phil Joanou ( U2: RATTLE AND HUM , GRIDIRON GANG ) .
Στο συνδυαστικό πρότυπο της ωραίας παρέας που είχε σχηματιστεί γύρω από τον Αιδεσιμότατο Jim Jones και το φιάσκο του FBI που οδήγησε στην μαζική αυτοκτονία όλων των μελών μιας άλλης ευχαριστής παρέας στο Waco του Texas , η ταινία κινείται στο ίδιο μοτίβο , τονώνοντας την κοινοβιακή μυθιστορία με έξτρα μεταφυσική δραστηριότητα που δεν μένει μόνο στα λόγια .
Ο Αρχηγός της παραθρησκευτικης ομάδας Heaven's Veil , Jim Jacobs ( Thomas Jane - DREAMCATCHER , THE MIST , THE PUNISHER , VICE ) , (που η ερμηνευτική του φαμφάρα ακροβατεί μεταξύ Jim Jones και Jim Morrison) έχει βρει τον τρόπο να απελευθερώσει την ψυχή από τα μάταια δεσμά της σάρκας αφαιρώντας τα φασματικά "τρια καρφιά" της σταύρωσης του Χριστού τα οποία την συγκρατούν παγιδευμένη εκεί . Ο μυστικιστικός χριστιανισμός του Jacobs φαίνεται να λειτουργεί , αφού σε μια σειρά καταγεγραμμένων με κάμερα πειραμάτων καταφέρνει να μεταφέρει την συνείδησή του σε άλλο σώμα και να επιστρέψει μετά από 6 λεπτά θανάτου πίσω στο δικό του . Το "τελευταίο καρφί" θα αφαιρεθεί με την συμμετοχή όλων των μελών της αίρεσης , επιχείρημα το οποίο θα διακοπεί πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή από τους Ομοσπονδιακού Πράκτορες του FBI , επιφέροντας έτσι τον θάνατο σε 47 ανθρώπους που είχαν καταπιεί τον δηλητηριασμένο κύβο ζάχαρης και περίμεναν ξαπλωμένοι στα κρεβάτια τους να αναστηθούν .
Μοναδικός επιζόντας του τελετουργικού εγχειρήματος ήταν ένα μικρό κοριτσάκι , η κόρη του Jacobs , Sarah .
25 χρόνια μετά , η Sarah Hope ( Lily Rabe - AMERICAN HORROR STORY ) προσπαθεί να ξεπεράσει τον τρόμο εκείνης της ημέρας και ψάχνει για απαντήσεις μέσα στις συγκεχυμένες αναμνήσεις της . Η Maggie Price ( Jessica Alba - DARK ANGEL , FANTASTIC FOUR , MACHETE ) και η ομάδα νέων κινηματογραφιστών που την περιβάλει , έρχεται σε επαφή με την Sarah με σκοπό να βρει και η ίδια απαντήσεις για την συγκεκριμένη μέρα , καθώς ο πατέρας της ήταν επικεφαλής της ομάδας του FBI που εισέβαλε στο ράντζο του τρόμου . Έχει χάσει και αυτή τον πατέρα της ο οποίος αυτοκτόνησε μερικές μέρες αργότερα . Διοργανώνει ταξίδι αναψυχής , μαγνητοσκόπιση ντοκιμαντέρ με την μοναδική επιζόντα ώστε να βρεθεί μια άκρη στο μυστήριο .
Αναμενόμενα ο Jim και τα αρχικά μέλη της αίρεσης/οικογένειας είναι ακόμη εκεί και περιμένουν να ροκάρουν πάνω σε φρέσκες ψυχές για να αναγενηθούν μέσα στα σώματα τους και να τραφούν από την ψυχική τους ενέργεια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.