Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΗΟΝΕΥ (2003)


Γραμμένο από τους Alonzo Brown ( URBAN WRESTLING ALLIANCE , COUSIN SKEETER ) και Kim Watson ( MTV20: JAMS ) .
Σκηνοθετημένο από τον Billy Woodruff ( HONEY QUADRILOGY ) .
Η Jessica Alba ( THE FANTASTIC FOUR , SIN CITY , MACHETE ) είναι η πρώτη ενσάρκωση της ασυμβίβαστης λαϊκής ηρωίδας/χορεύτριας δρόμου που ζει με τους δικούς της κανόνες , Honey .
Στην πρώτη ταινία , η Honey Daniels είναι μια σέξι 22χρονη (μισή μαύρη-μισή λατίνα) αλλά πάντα δυναμική χορεύτρια του Ανατολικού Harlem η οποία ονειρεύεται να γίνει χορογράφος σε βιντεοκλίπ . Για να βγάλει τα προς το ζην τα βράδια δουλεύει σε μπαρ , τα απογεύματα σε μαγαζί με cd (Crazy Louie's Records) και τα πρωινά διδάσκει χιπ χοπ στο ρημαγμένο δημοτικό κέντρο της περιοχής προσπαθώντας να σώσει τους νέους από το αδιέξοδο των δρόμων και της πόζας του σκληρού γκάνγκστα ραπ . Μαζί με την καλύτερή της φίλη , Gina , ονειρεύονται ελεύθερη είσοδο σε όλα τα κουλ νυχτερινά κέντρα όταν πιάσουν την καλή . Η μητέρα της που τυχαίνει να είναι και διευθύντρια του δημοτικού κέντρου την παροτρύνει να διδάξει μπαλέτο σε κάποια καλή σχολή που βρίσκεται σε καλύτερη περιοχή της πόλης , γιατί θέλει το καλύτερο για το παιδί της , αλλά η Honey είναι αποφασισμένη να ζήσει το χιπ χοπ όνειρο μέχρι τέλους μακριά από την άψυχη κοινωνία της γραβάτας και των ανδρών με καλσόν .
Η τύχη της θα αλλάξει όταν ο διάσημος παραγωγός/σκηνοθέτης μουσικών βίντεο Michael Ellis ( David Moscow - BIG , VACANCY 2: THE FIRST CUT ) την ανακαλύψει τυχαία μέσα από ένα ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε ένα βράδυ στο οποίο καταγράφηκε το αυθόρμητο χορευτικό της μετά την λήξη της βάρδιας της πίσω από την μπάρα και της προτείνει να χορογραφήσει ένα από τα κλιπς που σκηνοθετεί . Οι προτάσεις για δουλειά πέφτουν βροχή μετά και η Honey γίνεται η κύρια χορεύτρια σε επόμενα βιντεοκλιπς που (σ)εξυμνούν την ανεμελιά της νυχτερινής ζωής και του προγαμιαίου σεξ .
Η νεαρή κοπέλα έρχεται σε χρόνο μηδέν αντιμέτωπη με ένα δίλημμα που μπορεί να θέσει ξαφνικό τέλος στην καριέρα της : ή θα κοιμηθεί με τον μέντορά της Harvey Weinstein (ΟΥΥΥΠΣ! Χαστάγκ ΜΙ ΤΟΥ!) , ή θα επιστρέψει πίσω στην βρωμογειτονιά να διδάσκει χορό στους αγριάνθρωπους . Φυσικά επιλέγει το δεύτερο και μπαίνει στην μαύρη λίστα μην μπορώντας να βρει δουλειά σε κάστινγκ για χορευτές .
Μπόνους δράμα το κλείσιμο του δημοτικού κέντρου λόγω χαλασμένων σωληνώσεων και η προσπάθεια αναζήτησης χώρου για δημιουργία σχολής χορού από την πεισματάρα Honey που διοργανώνει φιλανθρωπικό χορό σε εκκλησία για να μαζέψει χρήματα .
O Mekhi Phifer ( 8 MILE , DAWN OF THE DEAD ) είναι ο Chaz , ο μονίμως ιδρωμένος μπασκετμπολίστας του δημοτικού κέντρου .  Κάθε φορά που βλέπει την Honey ξερογλείφεται αισθησιακά σαν σκύλος . Είναι βασικός κουρέας στο μπαρμπέρικο της γειτονιάς (Chaz's) και βγάζει τίμια το ψωμί του - παλιά ήταν αλήτηζ αλλά σκούπιζε το μπαρμπέρικο για 10 χρόνια και έβαλε μυαλό . Τα παιδιά ερωτεύονται . Ο Ellis δεν μπαίνει στην μέση - απλά συρρικνώνεται ως χαρακτήρας γιατί είναι τέτοιο γλοιώδες λευκό πλούσιο κάθαρμα και όταν επιστρέφει για να ζητήσει βοήθεια από την Honey (γιατί πλέον την θέλουν όλοι για χορογράφο) , εκείνη τον εξευτελίζει και δεν δελεάζεται από τα χρήματα που της προσφέρει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.