Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

KAMISAMA NO IU TORI (2014)


Γραμμένο από τον τηλεοπτικό σεναριογράφο Hiroyuki Yatsu ( SUGARLESS , FIST OF THE BLUE SKY: RE-GENESIS ) .
Σκηνοθετημένο με αθφονία φρέσκων νεαρών τηλεοπτικών προσώπων και σχετική αυτοσυγκράτηση στην έξαρση βιας από τον ασταμάτητο Takashi Miike .
Βασισμένο στο ομώνυμο manga των Muneyuki Kaneshiro και Akeji Fujimura .
Κυκλοφόρησε στη δύση μεταφρασμένο δόκιμα ως AS THE GODS WILL .
Ο Shun Takahata ( Sota Fukushi - ο Kamen Rider Fourze , BLADE OF THE IMMORTAL , BLEACH )  ζει μια συνηθισμένη ζωή εφήβου της δευτέρας τάξης του γυμνασίου . Βαριέται την ύπαρξη και του αρέσει να παίζει βίαια παιχνίδια στο PS3 του (τον παρακολουθούμε να παίζει RESIDENT EVIL 6) .
Συνήθιζε να προσεύχεται στον θεό να καταστρέψει τον κόσμο .
Μέχρι που μια μέρα το κεφάλι του καθηγητή του ανατινάζεται και είναι αναγκασμένος να συμμετάσχει μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του τμηματός του σε ένα παιχνίδι "Daruma-san ga Koronda" (ανάλογο του "Αγαλματάκια Ακούνητα Αμίλητα, Μέρα ή Νύχτα;) όπου ανάλογος θάνατος περιμένει όσους χάνουν .
Ο Shun καταφέρνει να επιβιώσει και μαζί με τους υπόλοιπους επιζώντες των άλλων τμημάτος τηλεμεταφέρεται μέσα σε έναν τεράστιο ιπτάμενο κύβο που έφτασε ξαφνικά στην Γη .
Ίδια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί σε όλες τις μεγάλες χώρες του πλανήτη με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος εξωγήινης εισβολής από τις αρχές .
Στο ίντερνετ οι έφηβοι που έχουν απαχθεί παίρνουν την ονομασία "Παιδιά του Θεού" .
Μην γνωρίζοντας ποιος βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση των νοσηρών παιδικών/θανατηφόρων παιχνιδιών ο Shun θα πρέπει να βγαίνει συνέχεια νικητής στις δοκιμασίες που ακολουθούν μέσα στα φανταστικά περιβάλλοντα που έχουν δημιουργηθεί μέσα στον κύβο προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να προστατεύσει ταυτόχρονα την παιδική του φίλη Ichika ( Hirona Yamazaki - PRISON SCHOOL ) . Με την Ichika έχουν μεγαλώσει μαζί στην ίδια γειτονιά , αλλά άργησε να καταλάβει τα συναισθήματα που έτρεφε για εκείνη .
Ο χρόνος πάντα καταστρέφει τα δεδομένα και ο θάνατος τις ευκαιρίες στην ζωή .
Η Mio Yuki ( ASSASSINATION CLASSROOM , YAKUZA APOCALYPSE , ERASED ) είναι η Shoko Takase . Ο Shun ξυπνάει δίπλα της μέσα σε ένα από τα δωμάτια του κύβου . Παλαιότερα την είχε σώσει χωρίς να το γνωρίζει από το να πέσει απ΄το μπαλκόνι του σχολείου . Έχει και αυτή συναισθήματα για εκείνον αλλά τα παιχνίδια που ακολουθούν θα τους χωρίσουν για πάντα .
Ο Ryunosuke Kamiki ( BAKUMAN ) είναι ο Amaya Takeru , ο ανοιχτά κοινωνιοπαθής/μανιακός δολοφόνος συμμαθητής που δεν σταματά σε τίποτε θέλοντας να παραμείνει ζωντανός , παγιδεύοντας και χρησιμοποιώντας τους πάντες στην προσπαθειά του να είναι ένας από τους αδίστακτους/δυνατούς που θα μεγαλουργήσουν στον νέο κόσμο που δημιουργείται .
Ο ίδιος νιώθει πως βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον .
Θεωρεί τον θάνατο και την αγάπη το ίδιο .
Οι νικητές του παιχνιδιών/δοκιμασιών αρχίζουν να βγαίνουν από τους κύβους , ο θεός κυκλοφορεί ανάμεσα στους ανθρώπους ως ζητιάνος και ένας 30ρης otaku αφήνει την οθόνη του υπολογιστή , καθαρίζει το αίμα που τρέχει από την μύτη του και βγαίνει από το δωμάτιό του για να σώσει τον κόσμο .
Όλα αυτά λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους και αφήσουν τους πάντες με ένα ερωτηματικό για το αν υπάρχει κάπου μια δεύτερη ταινία που να συνεχίζει την απότομα κομμένη δράση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.