Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

OVERLORD (2018)


Γραμμένο από τον Billy Ray ( EARTH 2 , CAPTAIN PHILLIPS , THE HUNGER GAMES ) μετά από brainstorming με τον J.J.Abrams (γεγονός που οδήγησε τους fanboi βλαμμένους να νομίζουν πως πρόκειται για την τέταρτη CLOVERFIELD ταινία) .
Μετά την απόκτηση της ταινίας από την Paramount το 2017 , ο Mark L.Smith ( SEANCE , VACANSY , MARTYRS remake , THE REVENANT ) ανέλαβε το τελικό φινίρισμα .
Σκηνοθετημένο από τον Julius Avery [του έχει ανατεθεί να σκηνοθετήσει άλλη μια σύγχρονη μεταφορά του (μάλλον μαύρου έτσι όπως το πάνε) FLASH GORDON] .
Βρισκόμαστε παραμονή της D-DAY , 5 Ιουνίου του 1944 , όπου αρκετοί Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές πέφτουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού για να φέρουν εις πέρας μια αποστολή κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της προγραμματισμένης εισβολής : την καταστροφή ενός ραδιοφωνικού πύργου μέσα σε ένα μικρό κάστρο μιας παλιάς Γαλλικής πόλης . Το συγκεκριμένο χτίσμα χρησιμοποιείται από τους ναζί για να επικοινωνούν τα φυλάκια των ακτών της Νορμανδίας με το αρχηγείο του Βερολίνου .
Τα αεροπλάνα γίνονται αντιληπτά από το ναζί πυροβολικό και στο έδαφος φτάνουν ζωντανοί μόλις 5 άνθρωποι .
Η παρέα των απροσάρμοστων με αρχηγό τον γιο Kurt Russell , Wyatt ( ESCAPE FROM L.A. , SOLDIER , COWBOYS & ALIENS , BLACK MIRROR ) στον ρόλο του Ford και ηρωικό ακόλουθο τον συνεσταλμένο νέγρο αλεξιπτωτιστή Boyce ( Jovan Adepo - THE LEFTOVERS , MOTHER ) ανακαλύπτουν στην πορεία μυστική βάση πειραμάτων πάνω σε ανθρώπους , καθώς το Γαλλικό υπέδαφος περιέχει πίσσα η οποία διαθέτει υπερφυσικές ιδιότητες νεκρανάστασης .
O Boyce εκτελεί την ίδια υπηρεσία στο συλλογικό ασυνείδητο με τον μαύρο stromtrooper στο STAR WARS EPISODIO VIII:Ο ΝΕΓΡΟΣ ΤΖΕΝΤΑΙ , αφού "όλοι διαφορετικοί , όλa ίσωμα" .
Με την βοήθεια μιας ντόπιας χωριατοπούλας ( Mathilde Ollivier ) που έχει συμφωνία ερωτικών ανταλαγμάτων με τον τοπικό ναζί διοικητή για να κρατάει ασφαλή τον ανήλικο αδελφό της , η ταλαίπωρη ομάδα βρίσκει ευκαιρία να μοιράσει δικαιοσύνη στον ντόπιο πληθυσμό αφού οι κατακτητές κάνουν πειράματα πάνω στους άτυχους κατοίκους .
Το φλογοβόλο αλα Ripley δεν την κάνει action hero , παρόλο που θα έπρεπε να σώσει τον κόσμο χωρίς την βοήθεια των ανδρών , εν αντιθέσι με τον Boyce που βγάζει τα νύχια του Μαύρου Πάνθηρα που κρύβει μέσα του και σώζει τον κόσμο .
Το χιλιόχρονο ράιχ απαιτεί χιλιόχρονους υπεράνθρωπους στρατιώτες όπως και η χιλιόχρονη γαλούχηση από τους δυτικούς σεναριογράφους απαιτεί απλά πολλά εισιτήρια στις κινηματογραφικές αίθουσες και τουλάχιστον ένα όσκαρ για την χιλιόχρονη Wakanda .
DIVERCITY του Κώλου για το χασταγκoscarssowhite/ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ :
Στα Αγγλικά , αφού έτσι κι αλλιώς είναι δεύτερη γλώσσα σου η γλώσσα των Overlords .
Soldiers of African heritage were not integrated with Caucasian units during World War II.
This did not happen until July 26, 1948 when President Harry S. Truman signed Executive Order 9981, ending segregation in the armed forces, and not fully enforced until Secretary of Defense Robert S. McNamara issued Directive 5120.36 fifteen years later on July 26, 1963.       
The only African-American airborne outfit was the 555th Parachute Infantry Battalion . Although the unit was ready for combat, it came close to being used in the Battle of the Bulge but that crisis passed and the unit never went overseas or saw combat .
Επίσης οι σβάστικες έχουν αντικατασταθεί από έναν δόκιμο ρούνο ο οποίος προσδίδει κωμιξική ελαφράδα στην ατμόσφαιρα - κάτι σαν την "αμα-δεν-το-βλέπεις-δεν-υπήρξε" λοβοτομή των λογοκριμένων εκδόσεων βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών με τη συγκεκριμένη θεματική στην Γερμανία (και στην υπόλοιπη ευρώπη) .
Σίγουρα τον πόλεμο κάποια στιγμή θα αποδειχθεί πως τον κέρδισαν μιγάδες μαχητές της δικαιοσύνης του πληκτρολογίου σηκώνοντας την σημαία του pride στο κατεστραμμένο Βερολίνο .
Κάτι τέτοιες εξυπνάδες με στρέφουν στις b-movie αρπαχτές/εκδοχές της Asylum (αλλά και εκεί η στροφή συνεχίζεται για άλλους λόγους με αποτέλεσμα να στριφογυρίζω γύρω από τον εαυτό  μου σε παραλλήρημα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.