Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

CHANG-GWOL (2018)


Γραμμένο από τους Jo-yun Hwang ( OLD BOY ) και Shin-yeon Won ( SEVEN DAYS , THE SUSPECT ) .
Σκηνοθετημένο από τον Kim Sung-hoon .
Χρηματοδοτημένο από την εταιρία διανομής Next Entertainment World ( PANDORA , TRAIN TO BUSHAN ) .
Κυκλοφόρησε ως RAMPANT 25 Οκτωμβρίου 2018 , πριν το THE KINGDOM (2019) το οποίο είναι πάνω κάτω η ίδια ιστορία με λαϊκό ηρωισμό επικών διαστάσεων , δολοπλοκίες παλατιού και νυχτόβια ζόμπι .
Ο τίτλος μεταφράζεται στα Ελληνικά είτε ως "ξέσπασμα" , είτε ως "οργή" .
Έχοντας δει πρόσφατα το THE KINGDOM (25 Ιανουαρίου 2019) οι ομοιότητες μεταξύ της netflix Κορεάτικης σειράς και της συγκεκριμένης ταινίας είναι αρκετές - και τα δύο κυκλοφόρησαν με διαφορά 3 μηνών , με το RAMPANT (25 Οκτώμβρη 2018) να είναι η δεύτερη Κορεατική προσπάθεια εμπλουτισμού horror στοιχείων σε παραγωγή ταινίας εποχής (μη ξεχνάμε το MONSTRUM το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτέμβρη 2018) .
Οι σειρά κερδίζει κυρίως σε σημεία παραγωγής και κλίμακας , ενώ η ταινία σε λεπτομέρειες στις σκηνές δράσης - και στις δύο τα ζόμπι είναι ανίερα και φρικιαστικά (κι ας κρύβονται σαν βρικόλακες όποτε βγαίνει ο ήλιος - τα Rομέρικα χριστιανο-αναστάσημα ζόμπι είναι δυτική εφεύρεση - στην ανατολή κυριαρχούσε πάντα ο χοροπηδηχτός βρυκόλακας) .
O Lee Chung ( Hyun Bin - THE FATAL ENCOUNTER ) είναι ο ρέμπελος πρίγκιπας του Κορεατικού Βασιλείου ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια ζούσε στην Κίνα ως κηφήνας/πολιτικός όμηρος/φιλοξενούμενος των κατά τα άλλα σατανικών Qing . Επιστρέφει στην χώρα μόλις μαθαίνει την αυτοκτονία του αγαπημένου του αδελφού μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του τελευταίου εναντίον του βασιλιά πατέρα τους σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης του βασιλείου από τους Κινέζους . Εκεί θα συναντήσει λαϊκούς ήρωες οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τους απλούς χωρικούς από τον τρόμο και την απόγνωση (τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στην άμμεση επιβίωση) .
Ένας μολυσματικός ιός που ξεκίνησε από έναν Ολλανδό ναύτη μετατρέπει τους ντόπιους σε νεκροζώντανους κανίβαλους οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό στην ενδοχώρα .
Οι ήρωες θα ταξιδέψουν μέχρι το παλάτι ταυτόχρονα με τις ορδές των πεινασμένων .
Ο Κακούργος :
Ο Jang Dong-gun ( THE WARRIOR'S WAY ) είναι ο Υπουργός Στρατού Kim Ja-joon . Έχει βλέψεις για τον θρόνο και χρησιμοποιεί την ζόμπι πανούκλα προς όφελός του . Ένα δάγκωμα θα του δώσει final boss υπερφυσικές ικανότητες ζομποποιώντας τον εν μέρη και κάνοντάς τον ανθεκτικό στα θανατηφόρα χτυπήματα της τελικής μάχης πάνω στη σκεπή του παλατιού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.