Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

MISUMISO (2018)


Γραμμένο από την Miako Tadano ( THE WORLD OF KANAKO ) και σκηνοθετημένο από τον Eisuke Naito ( LICHI HIKARI CLUB , PUZZLE ) .
Βασισμένο στο ομώνυμο manga του Rensuke Oshikiri .
Το misumiso (ή Liverleaf όπως κυκλοφόρησε στην Δύση) είναι ένα είδος ερμαφρόδιτου τριφυλλιού (έτσι αναφέρει το wikipedia , οι λοιποί παραλληλισμοί δικοί σας) το οποίο επιζεί της βαρυχειμωνιάς αναπτυσσόμενο μέσα στο χιόνι μέχρι να έρθει η άνοιξη .
Η Haruka Nozaki ( Anna Yamada ) δεν περνάει καλά στο σχολείο της μικρής επαρχιακής πόλης . Όσοι δεν καταφέρουν να μετακομίσουν κάπου αλλού είναι καταδικασμένοι στην μιζέρια της μικρής κοινωνίας και τον κοινότυπο σαδισμό της ομοιότητας . Η οικογένειά της σκοπεύει να μετακομίσει στο Τόκιο όταν τελειώσει το γυμνάσιο . Έχει μια μικρή αδελφή που είναι η χαρά της ζωής .
Το σχολείο λειτουργεί για έναν τελευταίο χρόνο και μετά θα κλείσει για πάντα .
Οι τελειόφοιτοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και μια συγκεκριμένη παρέα ατόμων περνάει την ώρα του κάνοντας κόλαση την καθημερινότητα της Haruka . Η καθηγήτρια δεν επεμβαίνει γιατί και η ίδια ήταν θύμα σχολικής κακοποίησης όταν ήταν μαθήτρια στο ίδιο σχολείο . Ξερνάει το άγχος της από τότε χωρίς ελπίδα διαφυγής από το ατέλειωτο μαρτύριο των αναμνήσεών της .
Με ίνδαλμα την Taeko Oguro ( Rinka Otani ) η οποία ονειρεύεται να γίνει αισθητικός μετά το σχολείο οι υποτακτικοί που βρίσκονται γύρω της φροντίζουν να εξευτελίζουν καθημερινά την κακόμοιρη Haruka για να τα έχουν καλά με την δημοφιλή αρχηγό τους (η κατάσταση στα σπίτια τους δεν είναι ρόδινη , κάτι το οποίο είναι αντιστρόφως ανάλογο με την χαρούμενη ζωή της Haruka εκτός σχολείου) .
Μοναδικός της φίλος είναι ο Mitsuru Aiba ( ο teen-idol γόης Hiroya Shimizu - THE OUTSIDER ) . Μόνο αυτός κάνει την δευτεροβάθμια εμπειρία της στην γνώση υποφερτή .
Όταν η Haruka αποφασίσει να μείνει σπίτι της μέχρι το τέλος της χρονιάς , η παρέα στρέφει την προσοχή της στην Rumi Sayama ( Rena Otsuka ) γεγονός που θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες .
Ο εμπρησμός στο σπίτι της Haruka έχει ως αποτέλεσμα τον χαμό του μοναδικού ασφαλούς περιβάλλοντος για εκείνη . Οι γονείς της θα καούν ζωντανοί , ενώ η ανήλικη αδελφή της πέφτει σε κώμα από τα βαριά εγκαύματα .
Το αρχικό χάσιμο της ομιλίας από το σοκ της ξαφνικής αλλαγής της πραγματικότητας για την νεαρή κοπέλα θα κορυφωθεί σε ένα κρεσέντο αιματοβαμμένης βίας , όπου τα καταπιεσμένα συναισθήματα και η εφηβική απομόνοση λειτουργούν ως τροφοδότες του εγκληματικού άγχους και των τραγικών επιπτώσεων της όποιας απελευθέρωσης μπορεί να επέλθει ύπο τις ανάλογες συνθήκες πίεσης .
Το αίμα γράφει καταπληκτικά στο χιόνι όσα δεν τολμάς να ξεστομίσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.