Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

MULGOE (2018)

 
"Προώθησε τον φόβο και θα γεννήσεις θυμό .."
-Πρωθυπουργός Sim Woon .
 
Γραμμένο από τον Jeong-uk Byeon και Heo-dam .
Σκηνοθετημένο από τον Jong-ho Huh .
Στη δύση κυκλοφόρησε ως MONSTRUM .
Είναι η πρώτη ταινία δράσης της χώρας που εισάγει την ύπαρξη τέρατος σε ταινία εποχής - ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το Κορεάτικο τηλεοπτικό αριστούργημα που πρόλαβε να αρπάξει η συνδρομητική πλατφόρμα netfix , KINGDOM (2019) .
Βρισκόμαστε στο 1527 .
O Yoon Gyeom ( Myung -Min Kim - SORUM ) είναι ο πιστός υπήκοος που προσπαθεί να σώσει τον αγαπημένο του βασιλιά , Jung Jong ( Hee-soon Park - REVENGER ) , τόσο από τα καθάρματα που προσπαθούν να τον καθαιρέσουν με την βία , όσο και από το ανοσιούργημα της φύσης που κυκλοφορεί στα δάση και τρώει τους υπόλοιπους υπηκόους του βασιλείου του Joseon .
O Yoon είναι πρώην μέλος της Βασιλικής Φρουράς ο οποίος ζει στην επαρχία μαζί με την υιοθετημένη κόρη του Myung ( Hyeri Lee - μέλος του ποπ γκρουπ GIRL'S DAY) και τον καλύτερό του φίλο/συμπολεμιστή/κωμική ανακούφιση Sung Han ( In-kwon Kim - HAEUNDAE ) .
Ήταν επίλεκτος στρατιώτης ο οποίος δεν άντεξε την αδικία κατά την διάρκεια μιας επιχείρησης του στρατού που είχε ως αποτέλεσμα την σφαγή ενός ολόκληρου χωριού αθώων . Καταφέρνοντας να σώσει ένα μικρό κορίτσι , ύψωσε ανάστημα στον Βασιλιά (ο οποίος δεν είχε ιδέα για τις αγριότητες) κατηγορώντας τον ανοιχτά για την σφαγή αλλά γλύτωσε την εκτέλεση λόγω της φιλικής τους σχέσης . Εξορίστηκε στα βουνά για να κρατηθούν οι τύποι . Επιστρέφει για να καθαρίσει τον τόπο ..
Ο Κακός :
Ο Kyeong-yeong Lee ( VAMPIRE PROSECUTOR , SENSE8 ) είναι ο Πρωθυπουργός του παλατιού , Sim Woon . Στην πραγματικότητα αυτός κάνει κουμάντο στο στράτευμα , δημιουργώντας ένα κλίμα τρόμου διαδίδοντας φήμες για ένα τέρας το οποίο σκοτώνει χωρικούς .
Η προπαγάνδα του έχει σκοπό σε βάθος χρόνου να στρέψει τον λαό εναντίον του άχρηστου βασιλιά . Ο Woon είχε δώσει την διαταγή για την σφαγή αθώων και το πραξικόπημα εναντίον του προηγούμενου βασιλιά που ξεκίνησε το όλο κακό 20 χρόνια νωρίτερα ...
ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ :
Ο ψηφιακός μπρούντζινος λέοντας διασταύρωση κουταβιού chow-chow με βουβάλι ακούει στο όνομα "Σπινθηρούλης" (έτσι τον αποκαλούσε ο άνθρωπος που τον τάιζε όταν ήταν μικρός γλυκούλης) . Ο προηγούμενος βασιλιάς διατηρούσε υπόγειο ζωολογικό κήπο στους υπονόμους του παλατιού όπου εξέτρεφε εξωτικά και σπάνια ζώα τα οποία διασταύρωνε για να δημιουργεί μεταλλαγμένα είδη , μοναδικά στον πλανήτη .
Ο Σπινθηρούλης κατάφερε να διαφύγει όταν στρατιώτες που εκτόπισαν τον παλιό βασιλιά εξολόθρευσαν όλα τα είδη του ανόσιου κήπου (την ίδια μέρα που άλλοι στρατιώτες έσφαζαν άοπλους χωρικούς για να περιορίσουν εξάπλωση λοιμού σε κοντινό δάσος) . Το τέρας μεγάλωνε μαζί με την αρρώστια που κουβαλούσε πάνω του , την οποία και μετέδιδε σε όσους δάγκωνε με αποτέλεσμα ο αέναος κύκλος της αγνώστου προελεύσεως πανούκλας να μην σταματά ποτέ .
Για δύο δεκαετίες ο σατανικός Sim Woon διατηρούσε μια φήμη η οποία αποδείχτηκε πραγματικότητα που τον δάγκωσε στο κεφάλι στο τέλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.