Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

CRISS CROSS (1949)

 











"Tramp! Cheap little no good tramp! - Stick around. You make it all so nice and sad."

Γραμμένο από τον Daniel Fuchs ( THE HARD WAY ) . Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Don Tracy που κυκλοφόρησε το 1934 . Σκηνοθετημένο για την Universal από τον Robert Siodmak ( SON OF DRACULA , THE KILLERS ) . Μεταφρασμένο στα Ελληνικά ως ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ , γνωστό και ως Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ .

O Burt Lancaster ( THE KILLERS ) είναι ο λαϊκός ήρωας της μέσης αστικής τάξης , γοητευτικός οδηγός χρηματαποστολής , Steve Thompson . Λείποντας για μερικά χρόνια από την πόλη του ως περιπλανόμενος στις ηνωμένες πολιτείες των ευκαιριών , επιστρέφει όχι τόσο θριαμβευτικά με διάθεση να στηρίξει την οικογένειά του πιάνοντας δουλειά στην παλιά του εταιρία ως οδηγός . Ταυτόχρονα επιστρέφει και στα παλιά νυχτερινά του λημέρια προσπαθώντας να αναζοπυρώσει την αρρωστημένη σχέση του με την πρώην γυναίκα του , Anna . Οικογένεια και φίλοι του λένε πως δεν του κάνει καλό αυτή η αλήτισσα , εκείνος όμως δεν έχει μάτια να δει - μόνο μια καρδιά που καίγεται από τις αναμνήσεις των παλιών καλών στιγμών . Προσπαθώντας να την τραβήξει από τον βούρκο , πέφτει και ο ίδιος μέσα .

H Yvonne De Carlo ( η Lily από την τηλεοπτική κωμωδία THE MUNSTERS ) είναι η θανατηφόρα μελαχρινή και "πουλημένη στην αμαρτία" του τίτλου , Anna . Πρώην σύζυγος του Steve και νυν σύζυγος ενός αδίστακτου γκάνγκστερ . Φαίνεται πως τρέφει ακόμη συναισθήματα για τον πρώην της και συνομοτεί μαζί του με σκοπό να το σκάσουν μαζί σε κάποια άλλη πόλη με τα λεφτά της ληστείας που ετοιμάζουν μαζί με τον νυν αγαπημένο της , Slim Dandee . Ο νυν την κακοποιεί και ο πρώην της προσφέρει ένα καινούργιο ξεκίνημα γεμάτο χρήμα και όνειρα για μια κανονική ζωή . Όταν ο Steve τραυματιστεί βαριά κατά την διάρκεια της ληστείας , η ηρωική αναπηρία του θα είναι ο λόγος που θα τον παρατήσει για δεύτερη φορά , αλλά δεν προλαβαίνει να περάσει το αποχαιρετιστήριο κατώφλι της πόρτας . Το διπλό της παιχνίδι της κόστισε δύο ζωές σε ένα τρυφερό ενσταντανέ νεκρής φύσης : η μια ήταν η δική της .

Ο Dan Duryea ( THE WOMAN IN THE WINDOW , SCARLET STREET , LARCENY , TOO LATE FOR TEARS ) είναι ο ποινικός Slim Dandee . Μετά από πρόταση του Steve δέχεται να συμμετάσχει μαζί με την συμμορία του στην επικίνδυνη απόπειρα ληστείας του τεθωρακισμένου αυτοκινήτου . Τα λεφτά είναι πολλά και τα πάθη ακόρεστα . Η παρανοϊκή ζήλια του είναι μεγαλύτερη και η εκδίκησή του αιματηρή .

Λοιποί "Διάσημοι" Δευτερεύοντες Χαρακτήρες :

Ο Alfred του τηλεοπτικού BATMAN (1966-1968) , Alan Napier παριστάνει τον μεσήλικο μέθυσο εγκέφαλο της ληστείας . Μερικά μπουκάλια αλκοόλ τον κάνουν διαθέσιμο στο να σχεδιάσει την επίθεση και την διαφυγή .

Ο Tony Curtis στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο έχει ένα σύντομο χορευτικό πέρασμα . Είναι ο παρτενέρ της Anna σε μια σκηνή γεμάτη αισθησιασμό και ρούμπα στο κλαμπ όπου συχνάζει όλη η παρέα των νυχτόβιων . Βλέπουμε κυρίως την πλάτη του . Στο Imdb είναι ο uncredited gigolo της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.