Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ESCAPE FROM DEATH BLOCK 13 (2021)

 











"You can't do this to a woman! - You may be a woman , but you are no lady!"

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον κρυπτοζωικό Gary Jones ( MOSQUITO , SPIDERS , CROCODILE 2: DEATH SWAMP , PLANET RAPTOR , BOOGEYMAN 3 , AXE GIANT: THE WRATH OF PAUL BUNYAN ) .

O Robert "Bronson" Bronzi ( DEATH KISS , CRY HAVOC , EXORCIST VENGEANCE ) είναι ο Miklos Kovacs , γνωστός και ως Mick . Όταν επισκέπτεται τον πρώην εργοδότη ( Nicholas Turturro - καρατερίστας τριτορολίτης Νεοϋορκέζος αστυνομικός σε ανάλογες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες από το DO THE RIGHT THING και μετά ) του νεκρού αδελφού του στην εταιρία ανακύκλωσης λάστιχων όπου εργαζόταν για να απαιτήσει τα 12,750 δολάρια της αποζημίωσης για τον χαμό του , βρίσκεται με συνοπτικές διαδικασίες σε μια πρότυπη ιδιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας , τη Pleasant Hill Penitentiary (τα γυρίσματα έγιναν στο Mansfield Reformatory , τη φυλακή όπου γυρίστηκε το SHAWSHANK REDEMPTION - δεν χρησιμοποιήθηκε καμία αφίσα της Rita Hayworth για την "τελευταία έξοδο" αυτή τη φορά , μόνο ολμοβόλα και μυδραλιοβόλα χειρός) . Η ομοιότητά του με πασίγνωστο ηθοποιό ταινιών δράσης περνάει για άλλη μια φορά απαρατήρητη . Ένα σφυρί το οποίο έτυχε να έχει μαζί του (σκόπευε να το κάνει δώρο στην οικογένεια του αδελφού του πίσω στην Ουγγαρία , μιας και το επίθετο Kovacs σημαίνει μεταλλουργός στην μητρική του γλώσσα) είναι το ενοχοποιητικό στοιχείο που τον στέλνει κατευθείαν μέσα για 10 χρόνια (επίθεση με πρόθεση να προκαλέσει σωματική βία , ο δικαστής της υπόθεσης ήταν κουνιάδος του μούτρου εργοδότη , κτλ) . Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αδίστακτη διευθύντρια του πρότυπου ιδρύματος το οποίο ήταν πρώην ψυχιατρείο . Οι φύλακες με τα ηλεκτροφόρα μπαστούνια είναι χειρότερα καθάρματα από τους φυλακισμένους στο διαβόητο "Μπλοκ Θανάτου 13" και τα αδέλφια με τις πορτοκαλί φόρμες εργασίας θα ενωθούν με σκοπό την λεφτεριά η οποία είναι πάντα δυνατότερη από όλα τα κελιά (παρόλο που οι περισσότεροι είναι ποινικοί υπάνθρωποι , τους ενώνει η δίψα για δικαιοσύνη ; - δεν υπάρχει ανάλογη ανάπτυξη χαρακτήρων για να ταχθούν οι εκτός οθόνης με τους από μέσα , πέρα από άτιμες μάχες σώμα με σώμα και καθημερινό προαυλιακό εξευτελισμό προσωπικοτήτων) .

Η Debbie Scaletta είναι η διευθύντρια του Pleasant Hill Penitentiary . Ταυτόχρονα διακινεί ναρκωτικά . Μπορεί να είναι γυναίκα , αλλά δεν είναι κυρία . Την διαπερνάει βολίδα ολμοβόλου η οποία ανατινάζει στην συνέχεια τον τοίχο προς την ελευθερία . Η Debbie μπορεί να μην είναι "κυρία" στην συγκεκριμένη ταινία , αλλά σίγουρα είναι uncredited περαστικός σε άλλες όπως οι THE AVENGERS (uncredited Gala guest) , CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (uncredited museum visitor) , THE LAST WITCH HUNTER (uncredited bakery shop customer) , CRIMINAL ACTIVITIES (ucredited pedestrian) , BATMAN VS SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE (uncredited Wayne Enterprise Executive) , THE FATE OF THE FURIOUS (ucredited pedestrian) , κτλ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.