Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

EXORCIST VENGEANCE (2022)












Γραμμένο από τους Matthew B.C. ( MEDUSA: QUEEN OF THE SERPENTS , THE OFFERING ) και Jeff Miller ( HEAD CHEERLEADER DEAD CHEERLEADER , THE BURNING DEAD , OUIJA HOUSE , ONCE UPON A TIME IN DEADWOOD , THE GARDENER ) . Σκηνοθετημένο στην Βρετανική ύπαιθρο από το δίδυμο Scott Jeffrey και Rebecca Matthews ( THE GARDENER ) .

Ο Robert "Bronson" Bronzi είναι ο Πατέρας Jozsef . Καθολικός ιερέας ο οποίος ειδικεύεται στους εξορκισμούς . Ειδοποιός διαφορά του από τους υπόλοιπους καθολικούς ιερείς είναι πως η μάνα του δεν κάνει πίπες στην κόλαση , μοιάζει υπερβολικά με μεγάλο αστέρα ταινιών δράσης των δεκαετιών '70 και '80 και πως στο μεταφυσικό του οπλοστάσιο ανάμεσα σε αγιασμό και ροζάρια έχει πάντα ένα αξιόπιστο περίστροφο (το οποίο δυστυχώς δεν τον αφήνουν να το χρησιμοποιήσει όσο θα ήθελε) . Το γεγονός πως είχε αντιμετωπίσει τον Σατανά στα νιάτα του όταν ήταν ναρκομανής (τα flashbacks τον δείχνουν στον δρόμο - το οποίο μας κάνει να υποθέσουμε πως ίσως και να ήταν αλήτης πριν στραφεί στο θεό) τον κάνει τον κατάλληλο άνθρωπο στο να βοηθήσει μια οικογένεια Βρετανών να σταθούν ξανά στα πόδια τους όταν η γιαγιά αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο ανοίγοντας τελετουργικά τον λαιμό της και επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο ταραχοποιό πνεύμα το οποίο την διακατείχε να μεταφερθεί ως μαύρος καπνός μέσα στην άτυχη οικονόμο . Μάνα , αδελφός και τρία ενήλικα παιδιά θα είναι τα επόμενα θύματα αν ο Πατέρας Jozsef δεν καταφέρει να διώξει το χτικιό . Ταυτόχρονα , για επιπλέον σεναριακή ανατροπή της μεταφυσικής ατμόσφαιρας , μέσα στο σπίτι πέρα από τον σατανά κυκλοφορεί και μια κουκουλοφόρα μορφή η οποία σκοτώνει χρησιμοποιώντας βελόνες πλεξίματος .

Ο θεατρικός Steven Berkoff ( CLOCKWORK ORANGE , OCTOPUSSY , RAMBO: FIRST BLOOD PART II , LEGIONNAIRE , STRIPPERS VS WEREWOLVES , RED 2 ) είναι ο στρατολόγος του θεού και ανώτερος του Πατέρα Jozsef , Επίσκοπος Canelo . Του δίνει ευκαιρίες να εξιλεωθεί οδηγώντας τον σε νέες περιπέτειες εξορκισμού . Θα μπορούσε να είναι επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας αν η "ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ" ήταν τηλεοπτική σειρά .

Το υβριδικό αποτέλεσμα της ανίερης σύγκρουσης μεταξύ Σατανά και σκληρού πρωταγωνιστή ταινιών δράσης (ακόμη και αν δεν είναι ο ίδιος , αλλά κατά προσέγγιση του μοιάζει καταπληκτικά) είχε να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη από το κύκνειο άσμα της CANNON , HELLBOUND (1994) , τότε που ο Chuck Norris αντιμετώπισε τον Προσάτανο μέσα στην έδρα του , το Ισραήλ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.